Blog

De voordelen van plugplanten

23 mei 2019
De voordelen van plugplanten

Plugplanten bieden vele voordelen. De wortels van deze kleine, in trays gekweekte haagplanten zijn nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor zijn plugplanten zeer goedkoop in aanschaf. Wilt u een mooie haag aanplanten tegen een vriendelijk prijsje? Dan zijn plugplanten zeker een te overwegen optie. We vertellen u graag wat de voordelen van plugplanten zijn en hoe deze kleine haagplanten gekweekt worden. Ook leggen we u uit hoe lang het ongeveer duurt voordat u het door u gewenste resultaat mag verwachten.

Lees meer

Waarom haagplanten uit koelcel?

22 mei 2019
Waarom haagplanten uit koelcel?

Haagplanten met blote wortel kunnen doorgaans worden aangeplant wanneer de plant in winterrust is. Meestal is dit ergens tussen oktober en april. Toch willen veel tuiniers ook na april nog haagplanten met blote wortel kopen. Deze zijn immers een stuk voordeliger dan haagplanten in pot of met kluit. Om de planttijd van deze haagplanten te verlengen, worden ze daarom in een koelcel geplaatst. We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van haagplanten uit een koelcel. Ook vertellen we u welke haagplanten uit koelcel wij aanbieden in onze webshop.

Lees meer

Zijn er vogelvriendelijke manieren om de buxusrups te bestrijden?

21 mei 2019
Zijn er vogelvriendelijke manieren om de buxusrups te bestrijden?

De buxusrups zorgt in grote delen van ons land onrust onder buxusbezitters. Op grote schaal vreet dit plaagdier menig buxushaag kaal. Er zijn diverse middelen op de markt om de buxusrups te bestrijden. Helaas zijn deze bestrijdingsmethoden vaak niet voldoende effectief. Daarnaast zijn deze middelen meestal ook niet echt vogelvriendelijk. Dierenorganisaties waarschuwden vorig jaar rond deze tijd nog voor het gebruik van dergelijke bestrijdingsmiddelen. De buxusrups krijgt het chemische middel binnen. Vogels die de rupsen vervolgens opeten, kunnen hiervan erg ziek worden en zelfs sterven. Maar zijn er ook vogelvriendelijke manieren om de buxusrups te bestrijden?

Lees meer

Welke bodembedekker past bij mijn tuinontwerp?

20 mei 2019
Welke bodembedekker past bij mijn tuinontwerp?

Bodembedekkers zijn er in diverse soorten. Maar welke bodembedekker past het beste bij uw tuinontwerp? Het is een vraag die veel tuinliefhebbers bezighoudt. Voor elke tuinstijl zijn er gelukkig bijpassende bodembedekkers. Zo kunt u uw tuin geheel naar eigen wens en smaak inrichten. Bodembedekkers zijn een belangrijk onderdeel van menig tuinontwerp. Als de bodem is bedekt door groen komt dit immers fraaier en verzorgder over dan wanneer er aarde te zien is. Bodembedekkers worden gebruikt op plekken waar de bodem zichtbaar is, bijvoorbeeld in borders of voor een haag. We vertellen u graag wat bodembedekkers voor uw tuin kunnen betekenen.

Lees meer

Kan ik coniferen in pot houden?

17 mei 2019
Kan ik coniferen in pot houden?

Coniferen zijn bomen die zeer geliefd zijn om tuinafscheidingen mee te creëren. De coniferenhaag is eigenlijk niet meer weg te denken uit Nederlandse tuinen. Veel coniferen zijn wintergroen, goed winterhard en bieden door hun dichte vertakkingsvorm veel privacy in uw tuin. Ook worden coniferen regelmatig solitair aangeplant en bijvoorbeeld in vorm gesnoeid. Maar kunt u coniferen ook in pot houden? Het is een vraag waar veel tuiniers mee rondlopen. We geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer

Haagplanten met rode bladeren

17 mei 2019
Haagplanten met rode bladeren

Hoewel er aan groene haagplanten genoeg variatie is, vinden sommige mensen groene bladeren wat saai, omdat praktisch iedere haagplant al groen is. Daar is natuurlijk mee te variëren door te kiezen voor bloeiende haagplanten met opvallende bloemen of vruchten, maar haagplanten staan meestal maar kort in bloei. Ook de herfstperiode waarin de bladeren aan bladverliezende haagplanten verkleuren is normaal gesproken maar van korte duur. Wilt u eens wat anders? Dan kunt u bijvoorbeeld ook haagplanten met rode bladeren planten. Dat geeft uw tuin een net wat andere uitstraling dan een groene haag zonder dat daar al te uitbundige bloei aan te pas hoeft te komen.

Lees meer

Tuin voorbereiden op de zomer

16 mei 2019
Tuin voorbereiden op de zomer

De zomer is in aantocht. In dit seizoen brengen we weer stukken meer tijd in onze tuinen door. Maar hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de zomer? Welke extra verzorging hebben haagplanten nodig in dit zonnige seizoen, bijvoorbeeld tijdens droogte? We vertellen u graag hoe u uw tuin optimaal voorbereidt op dagen vol zon, warme temperaturen en aanhoudende droogte. Met de nuttige tips van onze professionals komt het zeker helemaal in orde. Zo zal uw erf er ook ’s zomers gezond en verzorgd bij liggen.

Lees meer

Winterharde bloeiende struiken

15 mei 2019
Winterharde bloeiende struiken

Veel bloeiende struiken zijn niet wintergroen: ze verliezen hun blad gedurende de koude wintermaanden. Toch zegt dat niets over hun winterhardheid. Er is een relatief groot aantal bloeiende struiken dat ook winterhard is. Maar welke struiken zijn dit precies? En wat kunnen ze voor uw tuinlandschap betekenen? We presenteren u graag een aantal winterharde bloeiende struiken die u bij ons kunt kopen. Voor elke tuin is er wel een mooie bloeiende struik te vinden die wat kleur en leven aan het ontwerp toevoegt.

Lees meer

Wintergroene planten die ook winterhard zijn

14 mei 2019
Wintergroene planten die ook winterhard zijn

Wintergroene haagplanten misstaan in geen enkele tuin. Of u ze nu combineert met bladverliezende struiken of enkel met andere wintergroene beplanting: het hele jaar door behouden deze planten hun mooie, groene blad. Op deze manier zorgen ze voor privacy en afwisseling in uw tuinlandschap. Maar welke wintergroene planten komen ook nog eens fier en sterk de winter door, zonder extra bescherming nodig te hebben? We vertellen u graag welke wintergroene planten ook winterhard zijn.

Lees meer

Hoeveel planten per meter is aanbevolen?

14 mei 2019
Hoeveel planten per meter is aanbevolen?

Wanneer u een nieuwe haag gaat aanplanten, is het wel zo handig om te weten hoeveel planten per meter aanbevolen is om een volle, dichte heg te creëren. Het verschilt per soort haagplant hoeveel planten u per meter aan dient te planten. Ook het formaat van de haagplant is hierin bepalend. Van jonge haagplantjes is een groter aantal per strekkende meter nodig dan van haagplanten die al een fikse hoogte hebben bereikt. We vertellen u graag hoeveel planten u per meter het best kunt bestellen.

Lees meer