Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Eenvoudig de tuin versieren met onze nieuwe borderpakketten

nieuwe borderpakketten

Eenvoudig de tuin versieren met onze nieuwe borderpakketten

Hoewel we ons bij Haagplanten.net voornamelijk specialiseren in mooie haagplanten, weten we ook wel dat een tuin bestaat uit meer dan enkel een haag. Daarom zijn we steeds meer aan het kijken naar planten die de andere onderdelen van de tuin kunnen opvullen. Sinds kort verkopen we daarom borderpakketten.

borderpakket

De borderpakketten van Haagplanten.net bestaan elk uit 20 vaste planten die goed bij elkaar passen en mooi gecombineerd kunnen worden tot een border van zo’n 3 vierkante meter.

Wat is een borderpakket?

De borderpakketten van Haagplanten.net bestaan elk uit 20 vaste planten die goed bij elkaar passen en mooi gecombineerd kunnen worden tot een border van zo’n 3 vierkante meter. Bij het borderpakket krijgt u twee schema’s meegeleverd, waarin staat hoe u de planten zo gunstig mogelijk ten opzichte van elkaar kunt planten. Het ene schema is geschikt voor één border van 3m² en het andere voor twee kleinere borders van 1,5m². In deze plantschema’s staat uitgebreid uitgelegd hoeveel ruimte elke plant nodig heeft en welke planten het beste op welke plek kunnen staan.

Natuurlijk staat het u vrij om de pakketten met elkaar te combineren, of om uw eigen creatieve invulling te geven aan de inrichting van uw borders. Let er daarbij wel op dat niet alle planten even hoog of breed groeien. Als een plant in het schema veel ruimte heeft gekregen, dan betekent dit meestal dat het een plant is die flink in de breedte groeit. Ook zou het zonde zijn al hogere planten uiteindelijk voor de lagere planten komen te staan, want dat onttrekt de lagere planten aan het zicht.

Welke borderpakketten zijn er

We hebben een grote verzameling van verschillende borderpakketten die zijn uitgekozen op functie, plek in de tuin, grondsoort, bloeitijd of zelfs simpelweg op kleur.

Welke borderpakketten zijn er?

We hebben een grote verzameling van verschillende borderpakketten die zijn uitgekozen op functie, plek in de tuin, grondsoort, bloeitijd of zelfs simpelweg op kleur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een geel borderpakket, dat vanzelfsprekend bestaat uit planten met gele bloemen of bloesems, maar ook voor een thee-borderpakket. Dit borderpakket zit vol platen waarvan u zelf uw eigen thee kunt maken. Houdt u van koken? Dan is het kruiden-borderpakket waarschijnlijk een aantrekkelijke keuze. We hebben voor iedere tuin en voor iedere tuinier wel een geschikt pakket in het assortiment.

Als u een specifiek tuinontwerp in uw hoofd heeft, kunt u onze pakketten ook gebruiken. Voor een tuin met een Spaanse of Italiaanse look is het mediterrane borderpakket bijvoorbeeld heel leuk. Heeft u juist een cottage garden naar Engelse stijl? Ook dan hebben we precies de borderplanten die u zoekt in ons cottage-borderpakket. De meeste van onze borderplanten bloeien uitbundig, maar als u liever gewoon een groene tuin heeft, dan is een borderpakket van varens misschien een betere keuze. Kijkt u richting Amerika voor uw tuinontwerp? Bekijk dan vooral ons prairie-borderpakket eens, want dat kunnen nog best eens de planten zijn die u zoekt.

Er is geen ruimte in deze blog om alle borderpakketten één voor één te bespreken, maar een paar speciale zijn nog wel het vermelden waard. Ons ontdekkingstuin-borderpakket is bijvoorbeeld heel leuk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in biologie en planten. Deze planten verschillen veel van elkaar en sommige zijn zelfs eetbaar. Ook hebben we een borderpakket voor bijen en vlinders. Al onze bloeiende planten zijn aantrekkelijk voor insecten, maar dit borderpakket is er specifiek op uitgekozen om uw tuin extra levendig te maken. Zo heeft u de hele lente en zomer iets om naar te kijken in de tuin.

Onderhoud border

Na het planten van onze borderpakketten hoeft u eigenlijk alleen nog maar jaarlijks de dode takken af te snoeien voor een optimaal resultaat.

Onderhoud van een border

Bij het uitkiezen van onze haagplanten hebben we erop gelet dat de haagplanten relatief gemakkelijk te verzorgen moeten zijn en uiteraard hebben we diezelfde filosofie gebruikt bij het selecteren van onze borderplanten. De meeste mensen hebben vooral een tuin omdat ze daar rustig in willen zitten en niet omdat ze iedere dag intensief bezig willen zijn met de verzorging van hun planten. Na het planten van onze borderpakketten hoeft u eigenlijk alleen nog maar jaarlijks de dode takken af te snoeien voor een optimaal resultaat. Deze snoei gebeurt meestal in de loop van de winter.

Heeft u echt geen zin om in de tuin te werken, maar wilt u gewoon mooie planten om naar te kijken? Dan zijn onze twee onderhoudsarme borderpakketten natuurlijk een goede optie. Deze borders hebben echt alleen snoei nodig als ze er niet meer mooi uitzien, maar de verzorging kost verder bijzonder weinig moeite. Extra water geven aan een border is vooral nodig in drogere periodes en het verschilt natuurlijk per type hoeveel water de border nodig heeft. Een mediterrane of prairie border kan langer zonder water dan het natte bodem borderpakket.

Borders combineren

Er zijn echter altijd creatieve tuiniers die graag borderpakketten met elkaar willen combineren om zo hun favoriete planten bij elkaar in de buurt te zetten.

Borders combineren

We hebben onze pakketten zo samengesteld dat het gemakkelijk is om met behulp van de bijgeleverde schema’s één of twee prachtige borders in te richten. Er zijn echter altijd creatieve tuiniers die graag borderpakketten met elkaar willen combineren om zo hun favoriete planten bij elkaar in de buurt te zetten. Voor een grotere border is het meestal handig om gewoon twee keer hetzelfde pakket te kopen, zodat u zeker weet dat de planten het goed doen in dezelfde omstandigheden, maar het combineren van borderpakketten is prima mogelijk als de planten op een geschikte plaats komen te staan.

Sommige borderpakketten gaan gemakkelijker samen dan andere. Het natte bodem borderpakket is bijvoorbeeld een slechte match met het droge border borderpakket. Ook is het niet handig om een pakket dat bedoeld is voor in de schaduw te combineren met een pakket voor in de volle zon. Los van de standplaats zijn veel van de planten echter prima te combineren en zijn ze allemaal aangepast aan het Nederlandse klimaat. We zijn benieuwd welke combinaties u in de tuin gaat planten.