Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Borderpakketten

Een mooie sierlijke border in de tuin, dat wil eigenlijk iedereen wel. Een snelle en eenvoudige oplossing voor die kale plek in de tuin of een keer weer iets anders om naar uit te kijken. Speciaal voor deze wensen hebben we bij Haagplanten.net voor u diverse borderpakketten samengesteld. Een border maken is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Het is niet zomaar een aantal vaste tuinplanten bij elkaar zetten die leuk naast elkaar staan. Bij het samenstellen van een border komt er meer kijken. Willen de planten die zijn uitgezocht wel dezelfde standplaats als het gaat om zon, vragen ze evenveel (of weinig) water en (zeer zeker belangrijk) gaat de één niet de ander verdrukken of overwoekeren?

De specialisten van Haagplanten.net hebben dit werk al voor u gedaan en diverse kant-en-klare borderpakketten voor u samengesteld. Het enige wat u nog moet doen is kiezen welk borderpakket voor uw tuin het meest geschikt is en welke u het mooist vindt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

36 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Soorten kant-en-klare Borderpakketten

Voor iedere tuinwens hebben we bij Haagplanten.net wel een kant en klaar borderpakket verkrijgbaar. Wilt u bijvoorbeeld kruiden uit de tuin of lekkere zelfgekweekte thee? Kies dan voor het kruiden-borderpakket of het thee-borderpakket. Wilt u voor de (klein)kinderen een plekje in uw tuin creëren? Dan bieden we u een ontdekkingstuin-borderpakket of een borderpakket voor vlinders en bijen.

Ook hebben we Borderpakketten voor specifieke plaatsen in uw tuin, zoals bijvoorbeeld het schaduw-borderpakket voor een donkere plek in de tuin of juist het zonnig-borderpakket voor een plek in de volle zon. Ook voor een drogere of natte standplaats is er een borderpakket, namelijk het droge grond-borderpakket en het natte bodem-borderpakket.

Legt u liever de nadruk op kleurcombinaties in uw tuin of een bepaalde tuinstijl? Dan zijn daar natuurlijk ook pakketten voor, zoals de borderpakketten op kleur of het cottage-borderpakket, het mediterrane borderpakket en het prairie-borderpakket.

U ziet het zelf, keuze genoeg. We hebben nog veel meer borderpakketten voor u samengesteld, zodat u eenvoudig op zoek kunt naar wat het beste bij uw tuin past. Als u eenmaal hebt gekozen is succes met de borderpakketten van Haagplanten.net verzekerd!

Combineren van diverse Borderpakketten

Onze borderpakketten bestaan allemaal uit 20 stuks diverse planten, die samen voldoende zijn voor een stuk van ongeveer 3 vierkante meter. Bij elk pakket worden twee schema’s meegeleverd, met daarin uitleg over hoe u deze planten over de tuin kunt verdelen; een schema voor 1 x 3 meter en een schema voor 2 x 1,5 meter.

Heeft u een groter stuk tuin dat u graag opgevuld wilt zien? Dan kunt u natuurlijk borderpakketten combineren. De makkelijkste manier is om twee dezelfde borderpakketten te bestellen en deze naast elkaar te planten, eventueel zelfs met de schema’s gespiegeld zodat twee dezelfde zijden tegen elkaar aan komen te liggen. Ook kunt u twee verschillende borderpakketten tegen elkaar aan planten die mooi met elkaar combineren. Natuurlijk staat het u ook vrij om de pakketten echt met elkaar te vermengen om zo een heel andere border te creëren.

Wel willen we u graag als tip meegeven: houd de plaats van de planten in de border hetzelfde. Planten die vooraan of juist achteraan in een border staan, staan daar meestal met een reden, omdat deze diverse hoogtes en groeiwijzen hebben. Als er grotere planten voor de lagere staan, kunt u de lagere immers niet meer zien. Heeft een plant een forse en ruimere plek gekregen in het plantschema, dan houdt dat in dat deze vaak forser van groei is en zodoende meer plek vraagt.

Uw bestelling van de Borderpakketten 

De vaste planten in de borderpakketten worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd en zijn dan ook gegarandeerd van verse kwaliteit. Ze worden gekweekt in vierkante potjes van 9 bij 9 centimeter (P9 pot) en in een speciaal ontwikkelde verpakking naar u verzonden.

Soms is het nodig om voor verzending de plant wat terug te knippen. Dit is niet erg en komt de groei van deze planten bij u in de tuin alleen maar ten goede.

Bij ontvangst van uw borderpakket is het belangrijk dat u er zo snel mogelijk mee aan de slag gaat. Een handige instructie hoe dat te doen vindt u in de verpakking van uw borderpakket of op onze website.

Het onderhoud van uw Borderpakket

Bij het samenstellen van de borderpakketten is ook gelet op de onderhoudsvriendelijkheid van de gebruikte vaste planten. De borders vragen dan ook vrij weinig onderhoud en zijn gemakkelijk voor een lange tijd mooi te houden.

De meeste vaste planten sterven tijdens de winter bovengronds af. Snoei het dode bladmateriaal en eventueel de bloemstengels dan af. De bladresten verwijdert u bij voorkeur pas in het voorjaar of aan het einde van de winter, omdat die vaak een natuurlijke bescherming tegen de eventuele vorst vormen. De bloemstelen kunt u het beste in het najaar afbreken. Bloemstelen zijn vaak hol van binnen en door deze te breken voorkomt u dat er water in deze stelen komt te staan tijdens een natte periode. Dit voorkomt vorstschade en eventueel wortelrot. Bij de groenblijvende vaste planten verwijdert u alleen de uitgebloeide bloemstelen en de eventuele afgestorven bladeren.

Het bemesten van de border is erg afhankelijk van de grondsoort waar de border is aangeplant en welk borderpakket u heeft gekozen. Als u hier vragen over heeft, kunt u daarover contact op met onze klantenservice. Onze experts zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.