Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Wintergroene haag

Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht, en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Haagplanten.net biedt u een ruime keuze aan bladhoudende haagplanten, zoals bijvoorbeeld: verschillende soorten laurier, hulst en buxus.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Wintergroene haagplanten in de tuin

Naar wintergroene haagplanten is bij Haagplanten.net altijd veel vraag. Mensen hechten aan groen en willen hun tuin het liefst het hele jaar door groen houden. We zien dan ook vaak tuinen met daarin de prachtigste wintergroene haagplanten. Daar worden we blij van, zeker als we zien dat die haagplanten bij ons zijn besteld! Zo werken we toch weer mee aan een groener Nederland.

Wintergroene planten komen in de Nederlandse natuur niet veel voor. Taxus, een conifeer, is inheems, en verder zijn er wel planten die hun blad niet verliezen, zoals de beukenhaag, maar daar verkleuren de bladeren wel. Wintergroene haagplanten zijn dan ook meestal uitheemse soorten, die we in onze eigen natuur zelden zien, en ook bijvoorbeeld in het openbaar groen vaak ontbreken. Een tuin met deze haagplanten is dus verrijking voor de hele buurt!

Sommige wintergroene haagplanten zijn echte klassiekers. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de buxushaag, die zo prachtig in allerlei vormen gesnoeid kan worden en daarom een echte cultuurplant is geworden. Maar omdat de buxusmot en de buxusschimmel steeds meer schade aanrichten, kan het soms een betere keuze zijn om voor uw buxus vervangers zoals de Japanse hulst, de kardinaalsmuts en de struikkamperfoelie te zoeken.

Wintergroene haagplanten online bestellen

Wintergroene haagplanten online bestellen

In onze webwinkel kunt u wintergroene haagplanten online bestellen. Afhankelijk van de soort kan dit het hele jaar door of juist in de periode dat de haag geplant dient te worden, daarover leest u natuurlijk meer bij de producten zelf. De wintergroene haagplanten in onze webwinkel zijn van de hoogste kwaliteit, daar doen we erg ons best voor. We kopen in bij gerenommeerde kwekerijen en kiezen steeds voor de producten en soorten waar we zelf enthousiast over zijn. Dan bent u dat vast ook!

Wintergroene haagplanten bestellen is erg eenvoudig in de webshop van Haagplanten.net. Per plant vindt u een bestelmenu met daarin de mogelijkheid om uit te rekenen hoeveel haagplanten u per meter nodig heeft. U kunt dan precies het aantal bestellen dat voor uw tuin handig is. Uiteraard kiest u ook verder precies wat u wilt, bij Haagplanten.net is er altijd iets te kiezen!

Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen. Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. Ideaal, bij Haagplanten.nl!

>Wintergroen en semi-wintergroen

Wintergroen en semi-wintergroen

In deze categorie vindt u echte wintergroene haagplanten, die in winterse omstandigheden hun blad niet zullen verliezen. Er zijn ook haagplanten die weliswaar bladverliezend zijn, maar in de meeste gevallen toch hun bladeren behouden als de winter niet al te streng of onstuimig is. Een bekend voorbeeld hiervan is de liguster, die we daarom wel een semi-wintergroene haagplant noemen. Ook de beukenhaag valt onder deze categorie. U vindt semigroene haagplanten evenwel onder "bladverliezende haagplanten" op onze website.

Buxusvervangers: de ideale bladhoudende haagplanten

Andere populaire bladhoudende haagplanten zijn buxusvervangers. Deze wintergroene haagplanten hebben dezelfde mooie eigenschappen als de buxus, met als verschil dat ze resistent zijn voor buxusziekten en de buxusrups. Deze bijzonder elegante haagplanten zijn bij uitstek geschikt om formele haagjes mee te creëren die door hun nette en strakke vorm gekenmerkt worden. Een middelhoge haag fungeert prima als tuinafscheiding, de wat lagere haagjes doen het weer bijzonder goed als afzetting van borders of bloemperkjes.

Daarnaast kunnen buxus vervangers ook prima solitair worden aangeplant om in een mooie snoeivorm te knippen. Let op: niet alle buxusvervangers zijn hiervoor geschikt. Bent u een liefhebber van vormsnoei? Dan zijn de diverse soorten Japanse hulst hier heel goed voor in te zetten. Een andere buxusvervanger, Chinese kamperfoelie, is weliswaar geschikt voor het aanleggen van een formele erfafscheiding, maar niet om in mooie vormen te snoeien. Hiervoor groeit de plant ietwat te snel. Bent u geïnteresseerd in onze buxusvervangers? Kijk dan snel op onze website welke mooie bladhoudende haagplanten we voor u hebben uitgezocht.

Bladhoudende haagplanten kopen

Bladhoudende haagplanten kopen

Hoewel het dus niet altijd eenvoudig is de verschillende haagplanten juist onder te verdelen, zijn we er bij Haagplanten.net toch in geslaagd het voor onze klanten overzichtelijk te houden. U kunt bij ons met een paar muisklikken bladhoudende haagplanten kopen en dat voor een scherpe prijs. De vele informatieve artikelen op onze website zorgen ervoor dat u precies weet waar u uit kunt kiezen. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxus, taxus, coniferen, laurier, beukenhaag of haagbeuk.