Wintergroene haag

Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht, en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Haagplanten.net biedt u een ruime keuze aan bladhoudende haagplanten, zoals bijvoorbeeld: verschillende soorten laurier, hulst en buxus.

Zoekt u een hovenier?

Wintergroene haagplanten in de tuin

Wintergroene haagplanten in de tuin

Naar wintergroene haagplanten is bij Haagplanten.net altijd veel vraag. Mensen hechten aan groen en willen hun tuin het liefst het hele jaar door groen houden. We zien dan ook vaak tuinen met daarin de prachtigste wintergroene haagplanten. Daar worden we blij van, zeker als we zien dat die haagplanten bij ons zijn besteld! Zo werken we toch weer mee aan een groener Nederland.

Wintergroene planten komen in de Nederlandse natuur niet veel voor. Taxus, een conifeer, is inheems, en verder zijn er wel planten die hun blad niet verliezen, zoals de beukenhaag, maar daar verkleuren de bladeren wel. Wintergroene haagplanten zijn dan ook meestal uitheemse soorten, die we in onze eigen natuur zelden zien, en ook bijvoorbeeld in het openbaar groen vaak ontbreken. Een tuin met deze haagplanten is dus verrijking voor de hele buurt!

Sommige wintergroene haagplanten zijn echte klassiekers. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de buxushaag, die zo prachtig in allerlei vormen gesnoeid kan worden en daarom een echte cultuurplant is geworden.

Wintergroene haagplanten online bestellen

Wintergroene haagplanten online bestellen

In onze webwinkel kunt u wintergroene haagplanten online bestellen. Afhankelijk van de soort kan dit het hele jaar door of juist in de periode dat de haag geplant dient te worden, daarover leest u natuurlijk meer bij de producten zelf. De wintergroene haagplanten in onze webwinkel zijn van de hoogste kwaliteit, daar doen we erg ons best voor. We kopen in bij gerenommeerde kwekerijen en kiezen steeds voor de producten en soorten waar we zelf enthousiast over zijn. Dan bent u dat vast ook!

Wintergroene haagplanten bestellen is erg eenvoudig in de webshop van Haagplanten.net. Per plant vindt u een bestelmenu met daarin de mogelijkheid om uit te rekenen hoeveel haagplanten u per meter nodig heeft. U kunt dan precies het aantal bestellen dat voor uw tuin handig is. Uiteraard kiest u ook verder precies wat u wilt, bij Haagplanten.net is er altijd iets te kiezen!

Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen. Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. Ideaal, bij Haagplanten.nl!

>Wintergroen en semi-wintergroen

Wintergroen en semi-wintergroen

In deze categorie vindt u echte wintergroene haagplanten, die in winterse omstandigheden hun blad niet zullen verliezen. Er zijn ook haagplanten die weliswaar bladverliezend zijn, maar in de meeste gevallen toch hun bladeren behouden als de winter niet al te streng of onstuimig is. Een bekend voorbeeld hiervan is de liguster, die we daarom wel een semi-wintergroene haagplant noemen. Ook de beukenhaag valt onder deze categorie. U vindt semigroene haagplanten evenwel onder "bladverliezende haagplanten" op onze website.

Bladhoudende haagplanten kopen

Bladhoudende haagplanten kopen

Hoewel het dus niet altijd eenvoudig is de verschillende haagplanten juist onder te verdelen, zijn we er bij Haagplanten.net toch in geslaagd het voor onze klanten overzichtelijk te houden. U kunt bij ons met een paar muisklikken bladhoudende haagplanten kopen en dat voor een scherpe prijs. De vele informatieve artikelen op onze website zorgen ervoor dat u precies weet waar u uit kunt kiezen. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxus, taxus, coniferen, laurier, beukenhaag of haagbeuk.