Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Erfafscheiding

Erfafscheidingen of tuinafscheidingen zijn altijd van het grootste belang geweest om de eigen grond te beschermen tegen indringers of onverwachte bezoekers. Zelfs een stadsmuur kan als een soort erfafscheiding worden gezien. Maar ook voor een kleiner gebied, zoals een privétuin, is een erfafscheiding belangrijk. Vaak kiest men bij een tuin voor een betonnen of stenen muur, schutting of hekwerk. Wij van Haagplanten.net zijn van mening dat dit niet lelijk hoeft te zijn, maar dat het ook beter kan. Schuttingen en muren, daar staan er genoeg van in Nederland. Wij willen u laten zien dat er wat erfafscheiding betreft niets gaat boven haagplanten. Er is zoveel variatie binnen onze collectie haagplanten dat ze prachtig staan in ieder type tuin, of u nu houdt van strak en modern of juist van kleurrijk en levendig. Sta ons toe u een voorproefje te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van haagplanten als erfafscheiding. Uiteraard vindt u de besproken haagplanten terug in onze webshop, dus wanneer u geïnspireerd raakt kunt u direct aan de slag.

Groene erfafscheiding

Groene erfafscheiding

Een groene erfafscheiding is een erfafscheiding bestaand uit natuurlijke materialen. Zo zijn er matten gemaakt van riet en bamboe die u aan palen kunt ophangen, als een meer natuurlijke vervanger van de ouderwetse schutting. Maar een groene erfafscheiding slaat bij ons op onze haagplanten. Een meer natuurlijke afscheiding van uw tuin bestaat er immers niet. Wanneer u onze site bekijkt ziet u dat er verschillende soorten haagplanten zijn die wij verkopen in onze webshop, zoals wintergroene haagplanten, bladverliezende haagplanten, gemengde hagen en coniferen. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, leggen wij bij iedere categorie kort uit wat deze precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin.

Wintergroene haagplanten

Wintergroene haagplanten

De meeste mensen hebben een voorkeur voor wintergroene haagplanten waar het erfafscheiding betreft, omdat deze haagplanten ook in de winter hun volle bladerdek behouden. Zo heeft u gegarandeerd het hele jaar door de gewenste privacy. Uiteraard verkleuren bij de meeste van deze soorten de bladeren wel en er is een korte periode waarin er nieuwe bladeren aan de hagen groeien en de hagen tijdelijk kaal zijn. De bekendste wintergroene haagplanten zijn waarschijnlijk de buxus en de Japanse hulst, die geroemd worden omdat ze zich erg goed lenen voor vormsnoei. Maar u bent vast en zeker ook weleens een rododendron of een Japanse broodboom tegen het lijf gelopen. Deze soorten staan vaak in parken of plantsoenen. Alle wintergroene haagplanten zijn vrij eenvoudig te onderhouden en kunnen uitgroeien tot prachtige, volle hagen. Geen van deze soorten is inheems, maar lenen zich desondanks prima voor het Nederlandse klimaat.

Bladverliezende haagplanten

Bladverliezende haagplanten

De tijdstippen waarop bladverliezende haagplanten hun blad verliezen verschilt per soort. Voordat u de bladverliezende haagplanten overslaat omdat u opziet tegen een kale heg moet u weten dat bladverliezende haagplanten vaak de mooiste haagplanten zijn die er bestaan. Veel soorten staan bekend om hun prachtige bloesems en bladeren. Bladverliezende haagplanten zijn een weergave in het klein van het vergaan van de seizoenen, van de natuurlijke kringloop. Geurende bloemen en vruchten in de lente en de zomer, bladeren in geel, oranje en rood in de herfst: veel spectaculairder dan dit wordt het niet volgens ons. Zo ziet u dat onze bladverliezende haagplanten niet onderdoen voor wintervaste soorten.

Gemengde hagen

Gemengde hagen

Een gemengde haag staat voor variatie en exclusiviteit. Waarom slechts een heg bestaande uit één soort? Als u in onze webshop twee of misschien zelfs drie verschillende haagplanten ziet die u graag in uw tuin zou willen planten, waarom zou u dan maar één ervan hoeven te kiezen? Toch zijn niet alle combinaties altijd mogelijk. Voor een gemengde haag kunt u het beste soorten kiezen die dezelfde soort verzorging nodig hebben. Die in dezelfde soort grond kunnen groeien, of allebei wintergroen zijn. Het is niet altijd eenvoudig om de goede soorten bij elkaar te vinden. Daarom hebben wij een aantal pakketten samengesteld van soorten die goed bij elkaar passen qua kleur, vorm en eigenschappen en die elkaar aanvullen op elkaars gebreken. Zo is er een haagpakket speciaal voor het aantrekken voor vogels, of een pakket om inbrekers te weren.

Coniferen

Coniferen

Als we het hebben over bekende haagplanten, dan mogen coniferen niet op de lijst ontbreken. Sterker nog, ze staan waarschijnlijk in de top drie. Coniferen staan over de hele wereld te pronken in tuinen, parken en op andere openbare plekken. Nog altijd heerst er de gedachte dat ‘de conifeer’ bestaat, maar dat is zeker niet waar. Er bestaan vele verschillende soorten coniferen. Wij hebben de mooiste soorten uitgekozen. Voor alle coniferen geldt dat ze flink teruggesnoeid moeten worden, want het zijn snelle groeiers die al snel een paar meter hoog kunnen worden.

Kant-en-klaar-hagen

Kant-en-klaar-hagen

Voor mensen die weinig tijd hebben om in de tuin te werken of gewoonweg geen ervaring hebben met tuinieren hebben wij ook een oplossing: kant-en-klaar-hagen. Zoals de naam waarschijnlijk wel doet vermoeden zijn dit hagen die direct de grond in kunnen worden gezet en niet verder hoeven te groeien wanneer ze bij de kweker vandaan komen. Deze heeft het meeste werk al voor u gedaan. Het enige wat u nog hoeft te doen is snoeien en water geven. Veel van onze meest populaire soorten haagplanten zijn ook verkrijgbaar in kant-en-klaar-variant. Deze soort hagen zijn uiteraard ook geschikt voor een terras, balkon of kleine tuin.

Erfafscheiding op Haagplanten.net

Erfafscheiding op Haagplanten.net

Hiermee zijn nog niet eens alle opties besproken. Kunt u nagaan hoeveel keuze u bij ons heeft! Maar vergist u niet: kwantiteit gaat bij ons hand in hand met kwaliteit. Al onze haagplanten moeten voldoen aan strenge eisen en worden regelmatig gecontroleerd voordat wij het aandurven ze naar onze klanten te sturen. Wanneer uw haagplant zijn leven op een goede manier begint zal hij op deze wijze doorgaan en heeft u ieder jaar weer plezier van uw aanwinst. Na de aankoop kunt u uiteraard nog steeds bij ons terecht. Dat is de service van Haagplanten.net!