Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse Broodboom

Aucuba japonica (Japanse Broodboom) soorten zijn al erg lang populair voor gebruik in de tuin, maar de laatste jaren worden Japanse Broodboom soorten ook steeds meer gebruikt om hagen mee te maken. Japanse Broodboom soorten zijn groenblijvend en groeien uitstekend in de schaduw. Het mooi gevormde, bonte blad geeft veel extra kleur aan uw tuin.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Japanse broodboom als haagplant

De Japanse broodboom is een mooie groene haagplant. Aan die groene kleur dankt deze plant zelfs haar naam: het Latijnse aucuba is afgeleid van het Japanse aoki ba, “groen blad”. Daarmee zijn ook meteen de Japanse roots van de broodboom duidelijk. In ons klimaat gedijt de Japanse broodboom uitstekend, hij blijft ook in de winter groen. Dat maakt de “aoki ba” een geschikte haagplant.

Steeds vaker willen klanten bij ons een Japanse broodboom kopen. Deze haagplant wordt met de jaren steeds populairder. Daarom is de Japanse broodboom inmiddels een vaste waarde in onze webwinkel geworden. In verschillende tuinen in Nederland en de rest van Europa staat deze sterke haagplant nu mooi groen te wezen. Daar zijn we trots op, natuurlijk. Wij zien onze producten graag terug in echte tuinen!

Japanse broodboom kopen bij Haagplanten.net

Japanse broodboom kopen bij Haagplanten.net

In de webwinkel vindt u twee soorten van de Japanse broodboom, de Aucuba japonica 'Crotonifolia' en de 'Variegata'. Deze soorten hebben we uitgezocht om hun goede eigenschappen voor in de tuin. Ze hebben een levendige, rijke uitstraling met veel verschillende tinten groen. Daarmee geven ze uw tuin zeker iets extra’s. Wilt u deze soorten Japanse broodboom kopen in onze webwinkel? Klik dan gewoon op de afbeeldingen hierboven, de rest wijst zich vanzelf.

Japanse broodbomen zijn een veilige aankoop, want dit zijn haagplanten die u lang trouw blijven. Ze zijn winterhard en blijven ook in de grauwe maanden mooie groen. De bladeren zijn vol en opvallend. Plezierig is ook dat de Japanse broodboom overal wel groeit, ook in de schaduw. Alleen droogte verdraagt deze haagplant slecht, zorg er dan ook voor dat u deze plant op goed vochtige, vruchtbare grond plant. Dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.