Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Schijnhulst

De Osmanthus (schijnhulst) lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op de gewone Hulst (Ilex). De schijnhulst heeft in het voorjaar heerlijk geurende bloemetjes, die ideaal zijn voor het lokken van insecten naar uw tuin. De schijnhulst is een wintergroene soort haagplant en zorgt daarom voor een jaarronde afscheiding van uw tuin.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Schijnhulst als haagplant

De schijnhulst 'heterophyllus' doet z’n naam eer aan: deze plant lijkt op de hulst, maar is toch net anders. De schijnhulst moet het zonder de mooie glans van de hulst doen. Ook de felrode bessen, die de echte hulst zo’n typische kerststruik maken, ontbreken. De schijnhulst 'burkwoodii' is een wat gedrongener plant met donkergroene, langwerpige blaadjes. Dat betekent allemaal niet dat de schijnhulst een saaie haagplant is. Integendeel, deze wat minder bekende struik zit vol leuke verrassingen!

In tegenstelling tot de Japanse hulst, die vaak als buxusvervanger wordt aangeplant en nota bene wél familie van de hulst is, heeft de schijnhulst dus wel wat weg van de gewone hulst. De schijnhulst is een lage, stevige struik. Een hoge dichte haag kunt u er niet mee vormen, maar als haag in de voortuin is de schijnhulst juist erg geschikt: u kunt er over heen kijken en hebt toch ’n mooie erfafscheiding, die zomer en winter groen blijft. Bij Haagplanten.net krijgen we veel leuke reacties over de heerlijke geur die de bloemen van de schijnhulst verspreidt. Onze klanten vinden de schijnhulst in elk geval echt een aanwinst voor hun tuin.

Schijnhulst kopen bij Haagplanten.net

Schijnhulst kopen bij Haagplanten.net

De schijnhulst is redelijk gemakkelijk in onderhoud. Het is dus een echte laagdrempelige plant die in veel tuinen gedijd. Wilt u de schijnhulst kopen? In het menu hierboven ziet u al meteen hoe u dat kunt doen. Kies het juiste aantal haagplanten, plaats ze in uw winkelwagen en bevestig uw bestelling, dan zorgen wij ervoor dat ze snel bezorgd worden.

Schijnhulst kopen bij Haagplanten.net, dat is kiezen voor een mooie haagplant, maar ook voor ons. Waar staan wij voor? Dat kunt u op onze site natuurlijk ook goed lezen. Wij maken graag met uw kennis. In ons assortiment vindt u meer haagplanten dan er in uw tuin passen. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk. Veel inspiratie dus, veel informatie ook. Wij hopen u nog vaak als klant terug te zien!