Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Rhododendron

Alle Rhododendronsoorten die Haagplanten.net aanbiedt zijn wintergroene soorten. Alle soorten zijn voor u geselecteerd op heldere bloemkleuren, en uiteraard is het mogelijk verschillende soorten te combineren.

Alle door Haagplanten.net aangeboden Rhododendrons zijn door hun groeivorm uitstekend geschikt voor gebruik in hagen, maar uiteraard ook als vakbeplanting. Rhododendrons kunnen prima groeien op zowel zonnige als schaduwrijke plaatsen en zelfs onder bomen.

U hoeft uw Rhododendron haag niet te snoeien. Wel kunt u uitgebloeide bloemen verwijderen om een snelle groei te stimuleren. Wanneer uw Rhododendrons te groot worden, kunt u deze terugsnoeien tot op het oude hout. De Rhododendrons lopen dan weer uit, maar zullen het eerste jaar niet bloeien.

Rhododendrons zijn zuurminnende planten. Dat wil zeggen dat Rhododendrons van zure, humusrijke grond houden. Om u ervan te verzekeren dat de Rhododendron goed zal groeien, kunt u tuinturf toevoegen in het plantgat. Dit maakt de grond wat zuurder. Rhododendrons groeien het beste wanneer de grond goed waterdoorlatend is.
 
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Rhododendron als haagplant

Veel mensen kennen rhododendron als een sierlijke borderplant. Zo staat hij dus wel bekend als tuinplant. Dat het ook goed mogelijk is om een haag van rhododendrons aan te leggen, is echter niet zo bekend. Bij Haagplanten.net zouden wij dat graag anders zien. Rhododendrons zijn namelijk uitermate geschikt als informele bloeiende haagplanten. Omdat rhododendrons voor alle standplaatsen geschikt zijn, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over schaduwrijke hoekjes. Verder houden rhododendrons het meest van zure en humusrijke grond.

In de onderhoud zijn rhododendrons nog minder kieskeurig – ze hoeven namelijk niet eens gesnoeid te worden. Snoeien kan echter wel, mocht u het formaat en de vorm van uw rhododendronhaag wat meer willen sturen. Bovendien is het bevorderlijk voor de bloei om uitgebloeide bloemen weg te knippen. Voor het uitvoeren van een minimaal hoeveelheid onderhoud, wordt u elk voorjaar beloond met een indrukwekkend, geurig bloemenspektakel. Rhododendrons zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, dus u kunt uw nieuwe haag helemaal op uw eigen voorkeur afstemmen. Alle rhododendronsoorten hebben mooie donkergroene bladeren die de bloemen nog eens extra goed uit laten komen.

Rhododendrons komen in groten getale voor aan onder andere de Amerikaanse westkust, waar deze prachtige planten niet alleen in het wild voorkomen, maar ook veel geplant worden als haagplant. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want in het milde kustklimaat gedijen deze wintergroene struiken uitstekend. In Nederland is dat natuurlijk niet anders: ook onze winters zijn relatief mild en vormen geen enkele bedreiging voor de rhododendron. Probeert u het ook eens, rhododendrons planten als haagplant, de kans dat u er spijt van zult hebben is vrijwel nihil. Wel is het slim om de plant in de juiste grond te planten. De rhododendrons is immers geen inheemse plant, dus hij stelt wel wat minimale eisen aan de grondsoort. Is uw grond niet ideaal voor een rhododendron? Gebruik dan wat speciale compost die speciaal geschikt is voor zuurminnende planten. De kans dat u slaagt met uw rhododendronhaag is daarmee nog groter.

Rhododendron online kopen bij Haagplanten.net

Rhododendron online kopen bij Haagplanten.net

In het assortiment van Haagplanten.net treft u verschillende rhododendronvarianten aan. Wij hebben er zorg voor gedragen dat alleen de beste planten van de meest professionele kwekerijen door de selectie komen. Haagplanten.net heeft niet alleen een hart voor haagplanten en planten in het algemeen, wij hebben ook een hart voor onze klanten. Wij vinden het daarom van het grootste belang dat onze klanten tevreden zijn met de rhododendrons die wij leveren. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxus, taxus, coniferen, laurier, beukenhaag of haagbeuk. Door onze contacten met de beste kwekerijen van Nederland kunt u erop vertrouwen dat onze planten tot de kopgroep van Nederland behoren. Rhododendrons online kopen bij Haagplanten.net is dus een verstandige keus waar u nog jarenlang plezier van zult hebben. Een haag plant u immers niet voor maar één jaar – als hij eenmaal staat, moet hij nog jaren mee kunnen.