Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vuurdoorn

Pyracantha (Nederlandse naam: Vuurdoorn) soorten zijn sterke planten. Het feit dat Vuurdoorns goed bestand zijn tegen vrijwel alle omstandigheden maakt deze plant perfect voor gebruik als haagplanten. De grote, stevige doorns maakt een haag van Vuurdoorns vrijwel ondoordringbaar. De mooi gekleurde bessen, en voorafgaand hieraan de mooie, witte bloesem zorgen ervoor dat Vuurdoorn soorten een zeer welkome verschijning zijn in iedere tuin.

Vuurdoorn als haagplant

De vuurdoorn is vooral populair om z’n schitterende bloesem. Geur en kleur zullen uw tuin vullen als de vuurdoorn bloeit. Ook de bessen van de vuurdoorn zijn heerlijk kleurrijk. Deze haagplant maakt uw tuin echt bijzonder. De vuurdoorn is trouw: de haag blijft het hele jaar door groen en de haagplant is niet erg vatbaar voor ziektes. Het is een sterke, betrouwbare haagplant die veel privacy biedt.

Vuurdoorn, die naam heeft deze plant niet voor niks. Je hoort wel eens zeggen dat de vuurdoorn je tuin in vuur en vlam zet, zoveel uitstraling heeft deze haagplant. De naam verwijst eigenlijk naar de doorns die op deze struik groeien en die indringers goed afweren. De besjes kunnen tot maagklachten leiden als men ze eet, misschien dat daar de associatie met “vuur” wel vandaan komt... Echt zuur zijn de besjes overigens niet, maar ze verteren slecht en zijn ontzettend bitter.

Vuurdoorn kopen bij Haagplanten.net

Vuurdoorn kopen bij Haagplanten.net

De vuurdoorn is inheems in het zuiden van Europa, maar gedijt ook prima in het noorden. Geen wonder dat de van oorsprong Nederlandse webshop Haagplanten.net deze knaller in het assortiment heeft opgenomen. Onze klanten zijn gek op de vuurdoorn. Een klein haagje kan al veel verschil maken. Ook vogels stellen de vuurdoorn op prijs, ze kunnen er veilig nestelen, want katten blijven uit de buurt van de doornen.

Vuurdoorn kopen bij Haagplanten.net, dat is eenvoudig en nog leuk ook. Op basis van de foto’s krijgt u al een eerste indruk van deze mooie plant. In het bestelmenu kunt u precies bepalen hoeveel planten u wilt hebben en hoeveel u kwijt wilt zijn aan een vuurdoornhaag. Daarna kunt u de bestelling bevestigen, wij zullen dan zo snel mogelijk leveren. Zo gaat dat bij Haagplanten.net! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk