Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Hortensia

Hydrangea (Nederlandse naam: Hortensia) is een geslacht van bloeiende planten uit de hortensiafamilie (Hydrangeaceae). Er zijn ongeveer 100 soorten verspreid over de hele wereld, waarvan sommige in het wild voorkomen. Vooral in China en Japan komen Hortensia soorten veel voor. Haagplanten.net heeft voor u een aantal haagplanten geselecteerd die prima geschikt zijn om een bloeiende, informele haag van te maken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Hortensia als haagplant

De hortensia is één van de bekendste en meest verkochte bloemen op onze planeet. Je zou denken, dan kent iedereen zo’n beetje wel de kwaliteiten van de hortensia. Bij Haagplanten.net merken we toch dat dat niet zo is. Mensen reageren vaak verrast als ze horen dat wij in de hortensia haagplanten zien. “Dat is toch een bloem?” Niet bij ons. Wij weten dat de hortensia ook als haagplant erg geschikt is. Indien u kiest voor een hortensiahaag, bent u verzekerd van een schitterende sierhaag die uw tuin met kleur zal omlijsten. Hortensia's zijn bladverliezende haagplanten die een natuurlijke uitstraling hebben. De hortensia hoeft bovendien niet per se gesnoeid te worden, waardoor u veel terugkrijgt van een weinig eisende haagplant.

Een bijzondere eigenschap van hortensia’s is hun reactie op zure grond. Ze gedijen prima op deze grond, maar bepaalde soorten kleuren dan wel anders. In plaats van roze of rood worden de bladeren prachtig blauw. Voor mensen met zure grond in de tuin is dat juist een reden om hortensia’s te planten. Deze kleur is namelijk uniek. In onze webwinkel heeft de hortensia Bodensee deze bijzondere kwaliteiten – wie op zoek is naar een ware eyecatcher voor de tuin, zal zeker even een kijkje moeten nemen! Wie niet over zure grond beschikt en tóch geïnteresseerd is geraakt, kan met de juiste toevoegingen (ijzermeststof) aan de tuingrond de kleur van de hortensia manipuleren. In dat geval is het zelfs mogelijk meerdere kleuren van dezelfde soort hortensia in uw haag te verwerken.

Geschiedenis hortensia

Geschiedenis hortensia

Het plantengeslacht hortensia komt van origine uit Japan en is vanaf de achttiende eeuw bekend geworden in Europa. De bekende botanicus Carl Johan Thunberg was één van de eerste Europeanen die hortensia-exemplaren wist te bemachtigen. In zowel Japan als China werden hortensia's echter al eeuwen gecultiveerd voor gebruik als tuinplanten. Omdat de handel met Japan aanvankelijk erg moeizaam verliep, duurde het tot in de negentiende eeuw voordat de hortensia in groten getale naar Europa gehaald kon worden.

Gedurende de negentiende eeuw reisden er meerdere Europese plantenverzamelaars naar Japan om hortensiavarianten te vergaren. Tegen de twintigste eeuw was de hortensia in Nederland een populaire tuinplant. Deze populariteit kende een daling in de loop van de twintigste eeuw, maar is nu juist weer aan een opmars bezig. Men vond de bloemen van de hortensia lange tijd te groot en te lomp. Gelukkig is deze opinie ondertussen de wereld uit en vinden tuiniers de volumineuze bloei van de hortensia juist prachtig.

De laatste jaren is de hortensia een bekend gezicht geworden in Nederlandse tuinen. Meestal als borderplant of aangeplant in groepen. Hier is de hortensia natuurlijk uitermate voor geschikt, maar wij zouden toch graag zien dat er binnenkort ook hortensiahagen in het straatbeeld gaan verschijnen. De varianten hortensia die wij in onze webwinkel aanbieden zijn hier natuurlijk prima voor geschikt. Hopelijk kunnen wij u ervan overtuigen deze prachtige plant een plekje in uw tuin te gunnen.

Hortensia kopen bij Haagplanten.net

Hortensia kopen bij Haagplanten.net

De soorten hortensia in onze webwinkel kunnen worden geplant als haag. Het resultaat is een kleurrijke, weelderige haag die landelijk en informeel oogt. Erg hoog wordt de hortensia niet, maar na verloop van tijd zal de haag toch beschutting brengen. Onderhoud heeft de hortensia nauwelijks nodig. U hoeft de haag bijna nooit te snoeien. De hortensia is goed winterhard, dek alleen de onderkant wat extra af. Alleen te veel zon verdraagt de plant slecht, plant de hortensia daarom bij voorkeur in de schaduw of halfschaduw.

Wilt u een hortensia kopen, maar aarzelt u over de geschiktheid als haag? Juist bij Haagplanten.net kunt u er zeker van zijn dat de hortensia die u koopt tot een mooie haag uit zal groeien. Anders zouden we deze soorten immers niet in het assortiment hebben opgenomen! Heeft u toch nog enige twijfel? U kunt met een gerust hart contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan garant voor een hoog niveau van service – bestellen gaat snel en zonder moeite, wij zorgen ervoor dat u de hortensia’s tijdig in huis hebt. Op deze manier kunt u zo snel mogelijk kunt genieten van uw nieuwe hortensiahaag.