Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinplanten

Planten zijn het belangrijkste onderdeel het iedere tuin. Tuinplanten zorgen namelijk voor schaduw en beschutting, maar ook versiering. Onder tuinplanten valt namelijk van alles – bomen, struiken, gras, haagplanten, vaste planten, bloemen en nog veel meer. Met de keuze voor de juiste tuinplanten kunt u alles aanleggen, van een formele bloementuin tot een moestuintje. En als u een tuinafscheiding wilt creëren, dan zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar geschikte haagplanten. Haagplanten zullen namelijk uw tuin mooi omlijsten en daarnaast een achtergrond bieden voor bloeiende borders. Een haag zal bovendien de wind breken en wat schaduw geven. Omdat haagplanten zoveel belangrijke functies hebben, hebben wij besloten om ons daarin te specialiseren. Zo is Haagplanten.net ontstaan om u bij te staan bij het uitzoeken en aanschaffen van uw nieuwe haag.

Haagplanten als tuinplant

Haagplanten als tuinplanten

Haagplanten zijn best bijzonder als tuinplanten, omdat ze niet alleen aangeplant worden vanwege hun voorkomen, maar ook omdat ze nuttig zijn. Het maakt niet uit hoe u uw tuin verder wilt vormgeven, bijna iedereen heeft behoefte aan een omheining. In dat geval doet een haag vooral dienst als een omlijsting van andere tuinplanten en is het waarschijnlijk verstandig om een neutraal uitziende effen wintergroene haag te kiezen. De meeste coniferen leveren bijvoorbeeld zo'n rustig ogende haag op. Hierdoor zullen bloeiende planten in uw border des te meer opvallen.

Het is echter ook zeer zeker mogelijk om een haag meer te betrekken bij de rest van de tuin. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor bloeiende haagplanten, zeker als u kiest voor een planten die op een ander moment bloeien dan de meeste vaste planten in uw tuin. Zo zal de haag namelijk onderdeel worden van de jaarlijkse bloeicyclus. Haagplanten kunnen ook makkelijk in borders met verschillende hoogtes geïntegreerd worden als het hoogste element. Let er hierbij wel op dat de planten in de buurt van uw haag tegen schaduw kunnen, want uw haag zal hoe dan ook een deel van de dag een schaduw over de planten werpen.

Welke haagplanten u kiest is natuurlijk ook afhankelijk van uw wensen. Wie privacy hoog is het vaandel heeft, kan het best dichte, compact groeiende haagplanten kiezen, zoals de taxus, de thuja of als het ook wat minder formeel mag een laurierhaag. Maar het kan natuurlijk heel goed zo zijn dat u een ander hoofddoel voor ogen heeft bij het aanplanten van een haag. Een bloeiende haag is altijd een goede haag voor vlinders en insecten, terwijl een haag die bessen produceert of een goede nestlocatie biedt een perfecte haag voor vogels is. Mocht u echter geen vogels aan willen trekken, bijvoorbeeld omdat u een moestuin aan wilt leggen, dan kan hier ook rekening mee worden gehouden.

Tuinplanten

Buxusvervangers in de tuin

Lange tijd was de buxus een zeer populaire tuinplant waarmee strakke, klassieke hagen werden gecreëerd. Ook voor vormsnoei is de buxus een zeer geschikte haagplant. Echter sinds de buxus steeds vaker ten prooi valt aan buxusziekten en te kampen heeft met een nauwelijks bestrijdbare plaag van de buxusrups, kiezen steeds meer tuiniers voor een buxus vervanger. Buxusvervangers zijn haagplanten die geschikt zijn als alternatief voor de buxus doordat ze bepaalde eigenschappen delen. Doorgaans zijn buxus vervangers wintergroene tuinplanten die qua uiterlijk op de buxus lijken. Ze hebben dus een vrij klein blad en een compacte groeivorm.

De Japanse hulst, de Chinese kamperfoelie en de kardinaalsmuts zijn voorbeelden van buxusvervangers die veel worden aangeplant. Vooral de diverse soorten Japanse hulst zijn tuinplanten die worden gekenmerkt door hun uiterlijke gelijkenis met de buxus. De Ilex crenata 'Dark Green' is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de Japanse hulst 'Convexa' en de Japanse hulst 'Green Hedge' lijken erg veel op de buxus. Deze tuinplanten zijn geschikt om solitair aan te planten om in een creatieve snoeivorm te knippen, maar ook voor het aanleggen van hagen met een residentieel karakter.

Haagplanten.net – uw tuinplantenspecialist

Bloembollen voor een kleurrijke tuin

Hoe mooi al onze haagplanten ook kunnen worden; bloemen zijn vaak het eerste waar tuiniers aan denken als ze een kleurrijke tuin willen. Gelukkig vind u in onze webshop ook een ruim assortiment aan bloembollen waarmee u uw tuin een flinke kleurboost kunt geven. U kunt bij ons terecht voor populaire bloembollen, zoals tulpen, narcissen, hyacinten en blauwe druifjes. Daarnaast hebben we een groot aantal minder gangbare bloembollen in de aanbieding die opvallen door bijvoorbeeld hun bijzondere bladkleuren. Hierbij kunt u denken aan de unieke paars-wit geblokte bloemen van de kievitsbloem of de in Europa weinig voorkomende prairielelie.

De meeste bloembollen in ons assortiment zijn voorjaarsbloeiers. Dit houdt in dat de bloembollen in het najaar geplant moeten worden om in het voorjaar hun mooie bloemen te laten zien. We leveren onze bloembollen dan ook tussen augustus en december. Plant uw bloembollen in ieder geval voordat het gaat vriezen, zodat ze al aan uw tuingrond gewend zijn voor het echt koud wordt. Het merendeel van onze bloembollen ziet er het mooist uit als u ze in grote aantallen bij elkaar in uw border plant, maar u kunt onze bloembollen ook in plantenbakken planten. Zo is er ook ruimte voor bloemen in een stenen tuin, op een balkon of op een terras. Veel bloemen kunnen ook als snijbloemen gebruikt worden.

Sommige bloembollen beginnen in de winter al te bloeien. Krokussen staan bijvoorbeeld bekend om hun vroege bloei. Meestal laten hun bloemen zich in februari en maart zien; precies wanneer in Nederland meestal de krokusvakantie plaatsvindt. De hangende bloemen van het breedbladig sneeuwklokje komen ook rond die tijd uit, maar tijdens een zachte winter kan het voorkomen dat deze bloembollen eind december al bloeien. Hiermee zijn deze bloembollen een mooie aanvulling op vroegbloeiende haagplanten, zoals het Chinees klokje, de gele kornoelje of de sneeuwbal.

Haagplanten.net – uw tuinplantenspecialist

Wie zijn tuin opnieuw inricht, zal waarschijnlijk de haag als eerste uitzoeken en vervolgens de andere tuinplanten. Zulke bijzondere tuinplanten verdienen dus wel wat extra aandacht. Haagplanten.net biedt een overzichtelijk, geordend aanbod haagplanten en de benodigde informatie om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken. Zo kunt u makkelijk ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de wereld van haagplanten en in uw eigen tuin. Door onze informatie en verzorgingstips bij elke plantensoort bent u zeker van uw zaak en weet u wat u van uw tuinplanten mag verwachten.

Wij leveren bovendien rechtstreeks van de kwekerij aan uw tuin. Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteit garanderen tegen een scherpe prijs. De meeste haagplanten kunnen geplant worden tussen het najaar en het vroege voorjaar. In deze periode kunnen wij haagplanten leveren met kluit of blote wortel. U kunt hierbij kiezen welk formaat u wilt hebben; van de kleinste plantjes tot bijna volgroeide haagplanten. Buiten het seizoen leveren wij echter ook nog steeds, maar dan in potten. Welk formaat plant u het best kunt bestellen, hangt af van uw budget en hoe lang u wilt wachten op een volgroeide haag. Mocht u met spoed een hoge, dichte haag nodig hebben, dan kunt u ook kiezen voor een kant en klare haag.

Haagplanten.net levert al sinds 1990 jaar haagplanten aan particuliere klanten. Wanneer u bij ons uw haagplanten koopt, profiteert u mee van onze lange ervaring in de sector. Wij hebben in de loop der jaren geleerd hoe wij haagplanten het best kunnen inkopen, kweken en verzenden. Daarom kunt er zeker van zijn dat uw nieuwe tuinplanten in topconditie arriveren. Kijk gerust rond in onze webshop of lees nog wat meer over de verschillende soorten haagplanten. Indien u nog vragen heeft over haagplanten of over onze werkwijze, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.