Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinplanten

Tuinplanten

Planten zijn als vanzelfsprekend het belangrijkste onderdeel het iedere tuin. Tuinplanten zorgen namelijk voor schaduw en beschutting, maar ook versiering. Onder tuinplanten valt namelijk van alles – bomen, struiken, gras, haagplanten, vaste planten, eenjarige bloemen en nog veel meer. Met de keuze voor de juiste tuinplanten kunt u alles aanleggen, van een formele bloementuin tot een moestuintje. En als u een tuinafscheiding wilt creëren, dan zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar een geschikte haagplant.

Haagplanten zullen namelijk uw tuin mooi omlijsten en daarnaast een achtergrond bieden voor bloeiende borders. Een haag zal bovendien de wind breken en wat schaduw geven. Omdat een haagplant zoveel belangrijke functies heeft, hebben wij besloten om ons daarin te specialiseren. Zo is Haagplanten.net ontstaan om u bij te staan bij het uitzoeken en aanschaffen van uw nieuwe haag.

Haagplanten als tuinplant

Haagplanten als tuinplant

Haagplanten zijn misschien een beetje een vreemde eend in de bijt onder de tuinplanten. Het maakt niet uit hoe u uw tuin verder wilt vormgeven, bijna iedereen heeft behoefte aan een omheining. Daarmee is een haag voor sommige tuiniers niet zozeer een onderdeel van de tuin. In dat geval doet een haag vooral dienst als een omlijsting van andere tuinplanten en is het waarschijnlijk verstandig om een neutraal uitziende effen groene haag te kiezen. Zo zullen bloeiende planten in de border des te meer opvallen.

Het is echter ook zeer zeker mogelijk om een haag meer te betrekken bij de rest van de tuin. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een bloeiende haag, zeker als u kiest voor een haagplant die op een ander moment bloeit dan de meeste vaste planten in uw tuin. Zo zal de haag namelijk onderdeel worden van de jaarlijkse bloeicyclus door eraan bij te dragen. Haagplanten kunnen ook makkelijk in borders met verschillende hoogtes geïntegreerd worden als het hoogste element. Let er hierbij wel op dat de gekozen haagplant enigszins bestand is tegen schaduw omdat de overige planten er dicht tegenaan geplant zullen worden.

Wat voor haagplant u kiest is natuurlijk ook afhankelijk van uw wensen. Wie privacy hoog is het vaandel heeft, kan het best een dichte, compact groeiende haagplant kiezen. Maar het kan natuurlijk heel goed zo zijn dat u een ander hoofddoel voor ogen heeft bij het aanplanten van een haag. Bijvoorbeeld het aantrekken van vogels of bijen. Een bloeiende haag zal bijen en andere insecten aantrekken, die vervolgens ook uw andere tuinplanten zullen bezoeken. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw tuinplanten zich voort kunnen planten. Met een haag die besjes produceert of een goede nestlocatie biedt zult u vogels aan kunnen trekken en uw tuin wat levendiger kunnen maken. Mocht u echter geen vogels aan willen trekken, bijvoorbeeld omdat u een moestuin aan wilt leggen, dan kan hier ook rekening mee worden gehouden.

Buxusvervangers als tuinplanten

Lange tijd was de buxus een zeer populaire tuinplant waarmee ook strakke, klassieke hagen werden gecreëerd. Ook voor vormsnoei is de buxus een zeer geschikte haagplant. Echter sinds de buxus steeds vaker ten prooi valt aan buxusziekten en te kampen heeft met een nauwelijks bestrijdbare plaag van de buxusrups, kiezen steeds meer tuiniers voor een buxus vervanger. Buxusvervangers zijn haagplanten die geschikt zijn als alternatief voor de buxus doordat ze bepaalde eigenschappen delen. Doorgaans zijn buxus vervangers wintergroene tuinplanten die uiterlijk lijken op de buxus: een wat kleiner blad en een compacte groeivorm zijn dan vereisten.

De Japanse hulst, Chinese kamperfoelie en kardinaalsmuts zijn voorbeelden van buxus vervangers die veel worden aangeplant. Vooral de diverse soorten Japanse hulst zijn tuinplanten die worden gekenmerkt door hun uiterlijke gelijkenis met de buxus. De Ilex crenata 'Dark Green' is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de Japanse hulst 'Convexa' en 'Green Hedge' lijken erg veel op de buxus. Deze tuinplanten zijn geschikt om solitair aan te planten om in een creatieve snoeivorm te knippen, maar ook voor het aanleggen van hagen met een residentieel karakter.

Haagplanten.net – uw tuinplantenspecialist

Haagplanten.net – uw tuinplantenspecialist

Haagplanten vormen nu eenmaal het geraamte van een tuin. Wie de tuin opnieuw inricht, zal waarschijnlijk de haag als eerste uitzoeken en vervolgens de andere tuinplanten. Zo'n bijzondere tuinplant verdient daarom wel wat extra aandacht. Daarom is Haagplanten.net in het leven geroepen. Wij bieden een overzichtelijk, geordend aanbod haagplanten en de benodigde informatie om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken. Zo kunt u makkelijk ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de wereld van haagplanten en in uw eigen tuin. Door de gedegen haagplanteninformatie en verzorgingstips bij elke haagplant bent u zeker van uw zaak. Meer lezen? Op de pagina's haagplanten kiezen, haag en tuin, bomen online kopen en haagplanten soorten leert u alles over haagplanten!

Wij leveren bovendien rechtstreeks van de kwekerij aan uw tuin. Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteit garanderen tegen een scherpe prijs. De meeste haagplanten kunnen geplant worden tussen het najaar en het vroege voorjaar. In deze periode kunnen wij haagplanten leveren met kluit of blote wortel. U kunt hierbij kiezen welk formaat u wilt hebben, van de kleinste plantjes tot bijna volgroeide haagplanten. Buiten het seizoen leveren wij echter ook nog steeds, maar dan in potten. Welk formaat plant u het best kunt bestellen, hangt af van uw budget en hoe lang u wilt wachten op een volgroeide haag. Mocht u met spoed een volledige haag nodig hebben, dan kunt u ook kiezen voor onze kant-en-klaar hagen. Zo haalt u in een mum van tijd een volgroeide haag uw tuin binnen.

Haagplanten.net levert al 20 jaar haagplanten aan particuliere klanten. Wanneer u bij ons uw haagplanten koopt, profiteert u mee van onze lange ervaring in de sector. Wij hebben in de loop der jaren geleerd hoe wij haagplanten het best kunnen inkopen, kweken en verzenden. Daarom kunt er zeker van zijn dat uw nieuwe tuinplanten in topconditie arriveren. Bovendien houden wij de kosten laag door zonder tussenhandel te werken. Kijk gerust rond in onze webshop of lees nog wat meer over de verschillende soorten haagplanten. Indien u nog vragen heeft over haagplanten of over onze werkwijze, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.