Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Krokussen

Krokussen (Crocus) zijn prachtige planten die vroeg in het jaar al bloeien. Met krokussen in de tuin is het dus al vroeg lente. Terwijl het buiten nog koud aanvoelt, laten krokussen hun bloeien al zien. Ze bloeien in februari en maart met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Ze worden tot 20 centimeter hoog. De krokussen uit ons assortiment komen voornamelijk uit de Balkan en Klein-Azië, maar ze gedijen prima in ons klimaat.

Krokusbollen planten en verzorgen

De bloembollen waar uw krokussen uit gaan groeien kunt u tussen september en december planten. Zorg er in ieder geval voor dat de bloembollen geplant zijn voordat het gaat vriezen. Plant de bloembollen op een plek in de zon of halfschaduw. Ze staan het liefst op een goed doorlatende en voedselrijke bodem. Als u een zware grondsoort in de tuin heeft kunt u de grond mengen met zand of grint. Meng compost door de grond tijdens het planten om de krokus een goede start te geven.

Na het planten kunt u de grond afdekken met bladeren. Deze bladeren zorgen voor extra voedingsstoffen. Zoals gezegd bloeien krokussen in februari en maart, maar in het eerste jaar na planten kan het zijn dat ze wat later bloeien. Verder hebben krokussen weinig verzorging nodig. Geef ze alleen wat water bij langdurige droogte. Snij de bladeren van de krokus nooit af, want dan zullen ze het jaar erna niet bloeien.

Krokus bloembollen

Hoe uw krokus in de tuin te gebruiken is

Krokussen zijn mooie, kleine plantjes met vrolijke bloemen die tot de eerste groep bloemen behoort die in het nieuwe jaar tevoorschijn komen. Hierdoor zorgt de krokus voor een prachtig, kleurrijk uitzicht terwijl de andere planten in uw tuin nog in winterrust zijn. Een nog mooier effect bereikt u door krokussen in een grote groep in uw border te planten. Of kies ervoor om krokussen onder uw haagplanten te planten voor een vrolijk effect in het voorjaar. Krokussen kunt u in uw tuingrond planten, maar in een plantenbak op uw balkon of terras komen ze ook uitstekend tot hun recht. Ze kunnen goed gecombineerd worden met vaste planten of andere voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals tulpen.

Krokus kopen bij Haagplanten.net

Krokus online kopen

Wilt u ook zulke mooie krokussen in de tuin? Dan kunt u deze gemakkelijk, snel en voor een goede prijs online bestellen via Haagplanten.net. Plaats uw bestelling en wij zorgen ervoor dat u in het plantseizoen uw krokussen aan de deur geleverd krijgt. Zit u nog met vragen over krokussen of andere planten uit ons assortiment? Onze klantenservice helpt u daar graag verder mee.