Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bodembedekkers

Bodembedekkers, ook verkrijgbaar in plantenmat, worden gebruikt om de grond tussen andere planten of voor een haag te bedekken. Deze planten voorkomen de groei van onkruid en zorgen er zo voor dat het onderhoud aan de tuin beperkt wordt. Wanneer bodembedekkers eenmaal de lege stukken grond hebben bedekt, zal hier nauwelijks onkruid doorheen komen. Een ander voordeel van bodembedekkers is dat deze uw tuin opfleuren: Een mooi groen tapijt is immers veel mooier dan een kaal stuk zwarte grond!

Handleiding plantmatten leggen Video's / Leginstructies

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Wanneer u een tuineigenaar zou vragen wat het grootste nadeel is van het hebben van een tuin, is er een grote kans dat dit zijn antwoord zou zijn: onkruid. Zodra er een bui over het land trekt en de grond enigszins nat wordt, schiet het onkruid naar boven. Als u niet om de zoveel tijd deze vervelende plantjes uit de grond trekt overwoekeren ze al snel uw hele tuin. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om te pogen de strijd met het onkruid te winnen. Iedere dag de tuin ingaan, bijvoorbeeld, en uren op uw knieën zitten en onkruid wieden. Of met (vaak milieubelastende) chemicaliën sproeien. Maar wij hebben een veel betere oplossing: bodembedekkers.

Met Bodembedekkers kunt u kale grond in uw tuin bedekken. Bijvoorbeeld de ruimte tussen twee planten in, of de ruimte voor een heg. Dit is de meest natuurlijke manier om onkruid te voorkomen. De bodembedekkers nemen zoveel ruimte in dat onkruid geen kans krijgt om boven de grond uit te komen. Bovendien ziet een volledig groene bodem er veel mooier uit dan een tuin met overal kale plekken. Onze bodembedekkers zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn bij ons verkrijgbaar als plantenmat.

Groenblijvende bodembedekkers

Groenblijvende bodembedekkers

Onze groenblijvende bodembedekkers behouden hun groene blad ook in de winter. Dat betekent het hele jaar door een frisse tuin vol leven! Wintergroen zijn onze Hedera (klimop) en Sedum (Vetkruid, dus een vetplant). Hedera (ook bij ons verkrijgbaar als haagplant) vormt een dicht tapijt waar geen andere planten doorheen kunnen komen. Hij kan goed tegen de meeste bodemsoorten en verdraagt ook de meeste klimaten, hoe vervuild de lucht ook is. Snoei hem regelmatig om zijn mooie blaadjes te behouden. Sedum is erg makkelijk te onderhouden, ook voor mensen die absoluut geen groene vingers hebben. Hij zorgt voor zichzelf, omdat hij water opslaat en zich zo aan alle omstandigheden kan aanpassen. Ook de Geranium is wintergroen, maar zijn blad wordt wel wat roder.

Winterharde bodembedekkers

Winterharde bodembedekkers

Winterhard is niet hetzelfde als wintergroen/groenblijvend. Winterhard betekent puur en alleen dat de plant in kwestie goed tegen vorst kan, dus een flinke daling onder de nul zal hij verdragen. Een uitzondering vormt de Hedera, die zowel winterhard als wintergroen is. Een sterke plant dus, die overal kan overleven.

Bloeiende bodembedekkers

Bloeiende bodembedekkers

Bloeiende bodembedekkers laten zich van hun mooiste kant zien in het voorjaar. Dit geeft natuurlijk een prachtig gezicht: uw tuin, overladen door kleurige bloemen. Deze soort bodembedekkers zijn dan ook erg geliefd. Nadeel is dat ze vaak niet wintergroen zijn en zeker niet winterhard. Onze bloeiende bodembedekkers bestaan onder andere uit de Rosa Robin (struikroos), Waldsteinia Ternata (goudaardbei) en Euonymus Fortunei ‘Hort’s Blaze’ (kardinaalsmuts/kardinaalshoed).

Kant-en-klare plantenmatten

Kant-en-klare plantenmatten

Wilt u niet wachten totdat uw bodembedekkers volgroeid zijn, dan kunt u ook kiezen voor onze kant-en-klaar bodembedekkers. Deze kunt u direct in de grond planten en u hoeft niet een jaar te wachten totdat u van het onkruid in uw tuin af bent. Alle soorten bodembedekkers die wij in onze webshop verkopen zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar!