Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Voorjaarsbloeiers

De meeste bloembollen in ons assortiment zijn voorjaarsbloeiers. Zodra het buiten steeds lichter wordt en de temperaturen langzaam omhoog gaan, komen de bloemen van de eerste voorjaarsbloeiers al tevoorschijn. Sommige soorten bloeien zelfs al in februari en maart. Onder onze voorjaarsbloeiers vindt u een aantal populaire bloemen, zoals tulpen, hyacinten en krokussen. Maar we bieden ook minder bekende voorjaarsbloeiers aan, zoals de kievitsbloem en de prairielelie.

Voorjaarsbloeiende bloembollen planten

Voorjaarsbloembollen zijn verkrijgbaar in het najaar. Vanaf half september tot december kunnen de bloembollen geplant worden, zolang dit maar voor de eerste nachtvorst gebeurt. Welke standplaats het meest geschikt is, verschilt per soort, maar de meeste bloembollen bloeien op een zonnige plek het meest uitbundig. U plant uw bloembollen ongeveer twee à drie keer zo diep als de bloembol hoog is. Als afstand tussen de bloembollen houdt u ongeveer drie keer de breedte van de bloembol aan. Zorg ervoor dat de punt van de bloembol altijd naar boven wijst.

Zodra de bloembollen in de grond zitten, kunt u de bloembollen met aarde bedekken en zachtjes aandrukken. Bloembollen kunnen in de volle grond gezet worden of in een plantenbak. Houd er bij het planten in een plantenbak rekening mee dat deze groot genoeg is en dat eventueel overtollig water weg kan lopen.

voorjaarsbloeiers

Verzorging van voorjaarsbloeiende bloembollen

De meeste voorjaarsbloeiende bloembollen zijn gemakkelijk in onderhoud. Ook voor beginnende tuiniers zijn deze bloembollen dus perfect om de tuin te planten. Al onze voorjaarsbloeiers zijn winterhard en kunnen na de bloeiperiode in de grond blijven. Deze bloembollen hebben een eigen voedselreserve, waardoor u er weinig omkijken naar heeft. Toch kan wat extra verzorging helpen om de bloembollen volgend jaar weer prachtig te laten bloeien. Op de productpagina's vindt u verzorgingstips voor specifieke bloembollen.

voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers in de tuin

Voorjaarbloeiers kunnen op verschillende plaatsen in de tuin gezet worden. Zo kunt u meerdere bloembollen bij elkaar planten in uw border om het voorjaar vrolijk met bloemen in te leiden. Of u kunt de bloembollen voor uw haagplanten plaatsen om extra kleur aan uw haag te geven. Geniet van het einde van de winter tot ver in de lente van prachtige bloemen door verschillende soorten voorjaarsbloeiers met elkaar te combineren. U kunt er zelfs voor kiezen om voorjaarsbloeiers, zoals het sneeuwklokje, in uw gazon te planten. Wanneer het gras weer begint te groeien kunt u de voorjaarsbloeiers gemakkelijk afmaaien.