Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Narcissen

De narcis (Narcissus) is een prachtige voorjaarsbloeier, waarvan de bloem opvalt door de felle kleur en de typerende vorm. Narcissen bloeien in het vroege voorjaar met prachtige trompetvormige, bloemen die heerlijk ruiken. De planten worden tussen de 10 en 60 centimeter hoog en zijn goed winterhard. Narcissen staan vooral bekend als gele bloemen, maar u vindt bij ons ook witte narcissen, zoals de narcis 'Mount Hood' en de narcis 'Thalia'.

Narcissen bieden veel mogelijkheden in uw tuin

Vaak worden narcissen in huis neergezet. In een mooie schaal of glazen vaas komen narcissen prachtig tot hun recht en zodra de bloemen uitkomen, krijgt iedere liefhebber meteen de voorjaarskriebels die bij zulke mooie bloemen horen. Maar ook in de tuin gedijen narcissen uitstekend. Vroeger werden narcissen bijvoorbeeld vaak in moestuinen en boomgaarden geplant om insecten bij het fruit vandaan te houden.

Er zijn bijna geen beperkingen aan hoe u uw narcissen in uw tuin kunt inzetten. In een border, op een veld of voor uw haagplanten: narcissen zorgen er altijd voor dat uw tuin er een beetje mooier uitziet. Bovendien zijn narcissen uitstekend te combineren met andere voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals tulpen en sieruien.

narcissen-tuin

Het planten en verzorgen van narcissen

Om in het voorjaar van de bloei van uw narcissen te genieten, plant u uw bloembollen in het najaar. Het beste moment om uw narcissen te planten is tussen september en december. Houd de temperatuur goed in de gaten, want de bloembollen moeten in de grond zitten voor de eerste nachtvorst aanbreekt. De beste grond voor narcissen is voedselrijk en goed waterdoorlatend. Als er te veel water in de grond blijft staan, kunnen de bloembollen gaan rotten.

Als plantdiepte houdt u ongeveer twee keer de hoogte van de bloembol aan. Wanneer u meerdere bloembollen dicht op elkaar wilt planten, moet er minimaal drie keer de breedte van de bloembol tussen de bollen overblijven. Plant u uw narcissen in uw tuingrond, dan hebben ze geen extra bescherming nodig als het gaat vriezen. U kunt uw narcissen ook in een plantenbak planten om ze bijvoorbeeld op uw balkon of terras te zetten. In dat geval moeten ze 's winters wel tegen de kou beschermd worden.

Narcissen houden niet van te droge grond. Geef ze daarom regelmatig water. U kunt de grond een handje helpen door compost of humus toe te voegen. Na de bloei is het niet nodig om narcissen extra water te geven. In het voorjaar kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen en de stengels van de bloem tot kort boven de grond afsnijden. De bladeren moeten echter wel aan de narcissen blijven, zodat ze het jaar erop weer zullen bloeien.

Narcissen kopen bij Haagplanten.net

Online narcissen kopen

Wilt u uw tuin het komende voorjaar ook opsieren met prachtige, kleurrijke narcissen? Bij Haagplanten.net koopt u deze en nog veel meer bloembollen en haagplanten voordelig en gemakkelijk online. De bloembollen zijn van augustus tot december leverbaar. Als u advies wilt over uw bloembollen of haagplanten, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.