Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tulpen

Tulpen (Tulipa) zijn misschien wel de populairste van alle bloembollen. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en vormen. De tulp staat symbool voor schoonheid, leven en vruchtbaarheid. Tulpen bloeien in het voorjaar, van maart tot mei, met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Tulpen zijn winterhard en kunnen op diverse manieren in de tuin gebruikt worden, zoals in bloemperken, borders en in plantenbakken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Tulpen een goede start in de tuin geven

Als u tulpen planten wilt, doet u dit het beste tussen september en december. Belangrijk is dat de bloembollen in de grond zitten voor de eerste nachtvorst aanbreekt. Tulpen houden van een zonnige standplaats, maar kunnen ook in de halfschaduw groeien. Ze groeien het beste in een waterdoorlatende, zand- en leemhoudende grond. Hou bij het planten van meerdere bloembollen naast elkaar een afstand aan van minimaal drie keer de breedte van de bloembol. Ze kunnen ongeveer twee keer zo diep geplant worden als de hoogte van de bloembol.

Tulpenbollen houden niet van natte voeten. Hierdoor kunnen ze gaan rotten. Bij het planten van tulpenbollen mag de grond niet te warm zijn. Als de bodemtemperatuur hoger is dan 10 à 12 graden, kan er zuur ontstaan, wat niet goed is voor de bloei van de tulpen. U kunt wat extra water geven als de grond na het planten erg droog is. Bescherm de bloembollen tegen de kou door de grond af te dekken met bladeren of compost. U kunt tulpen ook in een plantenbak planten voor op uw balkon of terras. In dat geval kunt u de bloembollen beschermen door de plantenbak in de winter af te dekken. 

tulpen sfeerfoto

Tulpen verzorgen is eenvoudig

Tulpen hebben in principe niet veel verzorging nodig. U kunt tulpen wat extra (vloeibare) mest geven zodra de eerste uitlopers verschijnen. Door na de bloei de uitgebloeide bloemen weg te halen, of zelfs de hele stengel, kan alle voeding naar de bloembol gaan. De bladeren kunt u het beste aan de planten laten tot ze volledig zijn verdord.

tulpen sfeerfoto

Online tulpen kopen

Bij Haagplanten.net kunt u eenvoudig en voordelig online tulpen kopen. We hebben een groot aanbod aan tulpen in verschillende kleuren en formaten. Verder vindt u bij ons een ruim assortiment aan andere bloembollen, zoals sieruien en narcissen, en haagplanten. Onze bloembollen zijn in het plantseizoen tussen augustus en december leverbaar.