Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Sierui (Allium)

De sierui (Allium) is een grootbloemige voorjaarsbloeier die prachtige paarse of witte bloemen krijgt. Van deze mooie bloemen kunt u ieder jaar weer genieten. Ze komen in het voorjaar tevoorschijn; de meeste sieruien bloeien in mei en juni. Een sierui kan afhankelijk van de soort tussen de 80 en de 120 centimeter hoog worden. De sierui is goed winterhard. Bij Haagplanten.net vindt u verschillende bloembollen die sieruien in de mooiste kleuren opleveren, zoals de sierui 'Nigrum', de sierui 'Purple Sensation' en de sierui 'Gladiator'.

Een echt kleurrijke tuin met de sierui

De sierui is op verschillende manieren toe te passen in de tuin. Door zijn prachtige bloemen ziet iedere soort sierui uit ons assortiment er solitair al prachtig uit, maar uw tuin wordt pas echt kleurrijk als u uw Alliums in een grote groep plant. Sieruien zijn ook goed te combineren met andere vaste planten in de tuin. Eventueel kunt u uw sierui ook in een plantenbak planten.

Allium planten en verzorgen

Sieruien planten en verzorgen

De beste periode om de sierui te planten is in het najaar, tussen half oktober en half december. Uw bloembollen kunnen dan namelijk sterke wortels ontwikkelen voordat de winter echt begint. Plant de bloembollen drie keer zo diep als ze hoog zijn. Kiest u ervoor om meerdere sieruien bij elkaar te planten? Houd dan ook ongeveer drie keer de breedte van de bloembollen vrij tussen alle exemplaren. Nadat u de bloembollen geplant heeft, geeft u voldoende water.

Het onderhoud van sieruien is niet moeilijk. U kunt ervoor kiezen om meststof toe te voegen aan de planten. Verdeel dan de meststof over de grond zodra de bladeren verschijnen. Bruine bladeren kunt u verwijderen nadat de bloem is uitgebloeid. Doe dit niet te vroeg, omdat de bloembollen energie uit hun bladeren halen. De sierui is een meerjarige plant en zal ook het jaar erop weer prachtige bloemen vormen. Wilt u vermeerdering van de plant voorkomen? Snij dan de bloemen af voordat de zaadjes rijp worden.

Sierui kopen bij Haagplanten.net

Online sierui kopen

Wilt u sierui kopen? Dan bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Als specialist in haagplanten en andere soorten tuinplanten leveren wij hoge kwaliteit bloembollen. Deze bloembollen zijn van augustus tot december bij ons verkrijgbaar in de webshop. Heeft u nog vragen over onze sieruien of andere planten uit ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.