Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinafscheiding

De tijden veranderen en daarmee ook de trends in de tuin. Datgene waaraan wij behoefte hebben om in de tuin te planten reflecteert de status van de samenleving. Was het pak 'm beet twintig jaar geleden voor de meeste mensen voldoende om een schutting of een bakstenen muur neer te zetten tussen hun tuin en die van de buren (voilà: privacy), tegenwoordig moet er, met de dreigende zeespiegelstijging en de nog altijd stijgende temperatuur op aarde, terecht rekening gehouden worden met het milieu. Haagplanten.net wil uiteraard ook bijdragen aan een betere wereld en daarom informeren wij u hieronder over de verschillende soorten tuinafscheiding (ook wel: erfafscheiding) die tegenwoordig beschikbaar zijn.

 

Tuinafscheiding

Natuurlijke tuinafscheiding

Het spreekt voor zich dat een natuurlijke tuinafscheiding een tuinafscheiding gefabriceerd uit natuurlijke materialen is, een groene tuinafscheiding. Wellicht denkt u: maar een standaard schutting is gemaakt van hout, dat is ook een natuurlijk materiaal. Zeker, maar het hout van deze schuttingen wordt vaak geïmporteerd, waardoor het minder duurzaam is. Maar ook: minder goed standhoudt in dit klimaat. Een betere oplossing zijn milieuvriendelijke matten of schermen gemaakt van riet, wilgenhout, boomschors, bamboe of heide. Deze materialen komen recht uit de natuur en zijn daarom goed bestand tegen de weersomstandigheden die kenmerkend zijn voor ons klimaat. Daardoor gaan deze matten en schermen jarenlang mee. Ook zorgen zij voor een rustgevende en harmonische sfeer, wat veel kan uitmaken. Uw tuin zal er minder kunstmatig uitzien en meer als een idyllisch stukje natuur. Dit beeld kan nog versterkt worden door klimop of andere klimplanten op de tuinafscheiding te laten groeien. De tuinmatten kunt u aan een al bestaande tuinafscheiding bevestigen of vastmaken aan palen. Groene tuinafscheiding bevat veel variatie onderling, door de verschillende materialen. Daardoor kunt u altijd een uniek ontwerp creëren.

Uiteraard kan een natuurlijke tuinafscheiding ook bestaan uit heggen, oftewel haagplanten, de specialiteit van Haagplanten.net. Wanneer u hiervoor kiest hebben wij goed nieuws voor u: de keuze is heel ruim. U hoeft alleen maar de homepage van onze website te bekijken en u ziet het zelf. Coniferen zijn wintergroene haagplanten die het meest worden toegepast als heg. Waar u ook loopt, u komt vroeger of later wel een coniferenhaag tegen. U kunt zien dat er veel vraag is naar coniferen doordat wij maar liefst zeven verschillende soorten verkopen. Coniferen zijn een traditie, maar tradities moeten eens in de zoveel tijd veranderen. Wij hebben onszelf de taak gesteld ervoor te zorgen dat onze andere, misschien minder als haagplant bekende plantensoorten onder de aandacht gebracht worden. Daarom willen wij u een voorproefje geven van wat er verder allemaal mogelijk is qua haagplanten.

Haagplanten als tuinafscheiding

Haagplanten als tuinafscheiding

Waarschijnlijk bent u er inmiddels al van op de hoogte, maar voor de zekerheid vermelden wij het toch. Er bestaan twee soorten haagplanten: bladverliezende haagplanten en wintergroene haagplanten (eigenlijk ook nog semi-wintergroene haagplanten zoals de liguster). Vaak wordt dan ook de voorkeur gegeven aan wintergroene haagplanten. Weinig mensen willen ’s winters tegen een kale heg aankijken. Dat is niet verwonderlijk: in de winter lijkt alle leven verdwenen, maar een gedeeltelijk groene tuin geeft de mens toch nog wat hoop om de koude maanden mee door te komen. Haagplanten.net heeft daarom een ruime selectie aan wintergroene haagplanten. Wij hebben daarbij gezorgd voor een goede balans tussen klassiekers en een aantal speciale soorten, die opvallen door hun uiterlijk of hun aanpassingsvermogen. De klassieker van de klassiekers is de buxushaag, beroemd doordat hij in alle mogelijke vormen te snoeien is, daar is men al eeuwenlang van op de hoogte. Er worden wel steeds vaker voor de buxus alternatieven als de Japanse hulst gezocht, omdat de buxus zelf vatbaar is voor ziektes. Opvallend is dat zelfs de klassiekers geen inheemse haagplanten zijn, eigenlijk alleen de taxus, ook een lid van de familie van de coniferen. Daarom zijn veel van de minder populaire wintergroene haagplanten niet vaak op openbare plekken te vinden. Des te unieker bent u wanneer u wel één van deze soorten in uw tuin plant!

Het lijkt ons bijna onmogelijk dat u op Haagplanten.net niet zou kunnen slagen. Al onze wintergroene haagplanten zijn anders. Sommige zijn groen en strak, bij andere komen er prachtige en geurige bloemen tevoorschijn in het voorjaar. Overigens hebben wintergroene haagplanten natuurlijk wel een korte periode waarin de bladeren afvallen om weer ruimte te maken voor nieuwe bladeren, maar dit duurt slechts twee weken en vindt plaats in het voorjaar. De rest van het jaar heeft u de privacy die u verdient en een prachtige omheining van uw tuin. Kijk hoe uw heg ieder seizoen weer een nieuwe gedaante aanneemt en het verloop van het jaar aankondigt. Wat is er nu mooier dan de natuur haar gang te zien gaan? Goed, u moet de natuur wel een handje helpen door uw heg een aantal keer per jaar te snoeien en hem de overige nodige verzorging te geven, maar dan heeft u ook wat.

Natuurlijk zijn niet alleen wintergroene planten geschikt als haag. Ook de (semi-)bladverliezende beukenhaag is zeer gewild bij het grote publiek en is in veel tuinen te vinden.

Tuinafscheiding online kopen

Tuinafscheiding online kopen

Online bestellen is het nieuwe winkelen op zaterdagmiddag. Ook een afscheiding van uw tuin kunt u gemakkelijk op internet kopen. Wij van Haagplanten.net hebben de indeling van onze webshop zo overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat u snel kunt vinden waar u naar op zoek bent om direct online bomen te kopen. Bij iedere haagplant staat de informatie die u nodig hebt: in welke maanden u hem kunt planten, wat zijn bijzonderheden zijn en hoe hij verzorgd dient te worden. Daarnaast kunt u direct berekenen hoeveel u moet betalen per meter. Zo weet u waar u aan toe bent! Verder hoeft u zich nergens druk om te maken: wij zorgen dat uw haagplanten goed beschermd de boomkwekerij verlaten. Alleen de allerbeste tuinplanten leveren wij aan onze klanten, voor minder dan topkwaliteit gaan wij niet.

Een wintergroene haagplant die u bij ons heeft aangeschaft vereist desondanks nog enige verzorging: de kweker maakt een begin en in uw tuin kan de haagplant verder groeien. Mocht u liever direct klaar zijn, dan is ook daar een oplossing voor: kant-en-klaar hagen. Deze hoeft u alleen maar te planten en u heeft al een afscheiding van uw tuin met de gewenste afmetingen! Zo simpel kan het zijn. Er is dus eigenlijk geen reden om niet te kiezen voor één van de wintergroene haagplanten van Haagplanten.net. Op iedere plant die wij verkopen zijn wij trots, want wij weten dat we daarmee bijdragen aan een mooiere tuin.

Verdiep u verder in groene tuinafscheidingen en lees ook haag en tuin en haagplanten kiezen!