Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinafscheiding

Met een tuinafscheiding bakent u de grens van uw tuin af. Maar dat is niet de enige functie die een tuinafscheiding heeft. Een haag, schutting of tuinmuur kan bijvoorbeeld ook voor meer privacy in uw tuin zorgen of ongewenste gasten uit de tuin houden. Sommige mensen planten een tuinafscheiding die uit haagplanten bestaan omdat ze een haag simpelweg mooi vinden om naar te kijken. Haagplanten kunnen het gebied rondom uw huis zeker een aangenamere leefomgeving maken. Met een haag doet u ook meer terug voor de natuur dan met een muur of een schutting.

 

Tuinafscheiding

Privacy met een groenblijvende tuinafscheiding

De haagplanten die het meest voor een tuinafscheiding gebruikt worden zijn overwegend groenblijvende haagplanten. Een begrijpelijke keuze, want een haag die het hele jaar groen blijft ziet er op ieder moment in het jaar mooi uit en zorgt er altijd voor dat u in de tuin kunt zitten zonder u zorgen te maken over nieuwsgierige blikken. Meestal worden hier haagplanten voor gebruikt die in een redelijk strakke vorm te snoeien zijn. Coniferen zijn hier bijvoorbeeld een zeer populaire keuze voor. De taxus, de thuja en de leylandii hebben bijvoorbeeld geen grote bladeren, maar kleine naalden of schubben, waardoor ze een haag opleveren die egaal en rustig oogt.

Een hoge tuinafscheiding hoeft echter niet per se uit haagplanten te bestaan die een strakke haag opleveren. Tuiniers die liever een wat minder formele haag willen, kiezen vaak voor een laurierhaag. Er zijn verschillende soorten laurierkers en Portugese laurier, maar ze hebben allemaal grote bladeren met een prachtige glans. Deze komen het beste tot hun recht als u uw laurierhaag in een wat minder strakke vorm snoeit. De grotere soorten, zoals de laurier 'Rotundifolia' en de laurier 'Novita', zorgen bovendien voor uitstekende bescherming tegen inkijk, omdat hun takken dicht op elkaar staan.

Tuinafscheidingen hoeven echter niet per se hoog te zijn. In de voortuin mag een tuinafscheiding bijvoorbeeld niet hoger dan een meter zijn. Daarom zijn hagen die makkelijk laag te houden zijn populair voor in de voortuin. Traditioneel is dit een taxushaag of een buxushaag. Omdat er de laatste jaren steeds meer buxusziektes actief zijn in ons deel van de wereld, worden buxusvervangers zoals de Japanse hulst echter steeds populairder.

Haagplanten als tuinafscheiding

Kleurrijk en sierlijk: een bloeiende tuinafscheiding

Als u niet op zoek bent naar privacy, maar gewoon naar zoveel mogelijk kleur in de tuin is een bloeiende tuinafscheiding de perfecte keuze. Er zijn verschillende bloeiende haagplanten met uiteenlopende bloeiseizoenen en bloemkleuren. Populair zijn de hortensia, de vlinderstruik en de rhododendron, waarvan de laatste overigens ook nog eens zijn groene bladeren behoudt. Maar soorten als de meidoorn, de potentilla, de gewone sering en het Chinees klokje zijn eveneens zeer de moeite waard. Bloeiende haagplanten worden in de meeste gevallen niet volledig zichtdicht, maar maken met hun mooie bloemen veel goed.

Kiest u voor een bloeiende tuinafscheiding, dan valt er ook echt wat te kiezen. U kunt kiezen voor uw favoriete bloeikleur of planten die in verschillende kleuren bloeien met elkaar combineren. Een andere optie is een gemengde haag met planten waarvan de bloeiperioden elkaar opvolgen. Wie zo lang mogelijk van een bloeiende tuinafscheiding wil genieten kan bijvoorbeeld een haag planten met daarin echte vroegbloeiers, zoals de gele kornoelje, de sleedoorn of de Viburnum en deze combineren met planten die extra lang door blijven bloeien, zoals de vlinderstruik of de potentilla.

Dan zijn er ook nog haagplanten waarmee u verschillende kanten op kunt, zoals de liguster. Meestal zien we de ligusterhaag als strakke privacyhaag, omdat hij zich daar door zijn relatief kleine bladeren en zijn semi-wintergroene karakter goed voor leent. Iets minder snoeien levert echter een bloeiende ligusterhaag op. Een ander groot voordeel aan een bloeiende haag is dat deze bezocht wordt door onder meer vlinders en bijen. Zij brengen meer leven naar uw tuin en u kunt de bijenpopulatie zo een handje helpen om te overleven.

Tuinafscheiding online kopen

Tuinafscheiding online kopen

Het is tegenwoordig eenvoudig om uw tuinafscheiding online te kopen. Met enkele muisklikken vindt u de haagplanten die u wilt hebben en heeft u ze besteld. Haagplanten.net biedt u naast een ruim assortiment, waarin u naast de genoemde planten bijvoorbeeld ook een smalle klimophaag of een exotische bamboehaag kunt vinden, de garantie van kwaliteit. Wij werken namelijk samen met topkwekers die uw haagplanten zorgvuldig kweken en verzorgen voor ze naar uw adres verzonden worden. Vlak voor verzending controleren onze kwekers uw planten nog uitvoerig, zodat u zeker weet dat u de sterkste, meest gezonde haagplanten thuisgeleverd krijgt.

Twijfelt u tussen een schutting en haagplanten als tuinafscheiding, omdat een schutting meteen op de juiste hoogte is? Een kant en klare haag is dat ook! Veel van onze meest populaire haagplanten zijn ook in een kant-en-klare variant verkrijgbaar. Op de kwekerij worden de planten door experts verzorgd en gesnoeid. De haagelementen hebben al een mooie, rechte haagvorm als we ze bij u komen afleveren. U hoeft de haagelementen dan alleen nog maar in uw tuin naast elkaar te zetten en uw prachtige groene tuinafscheiding is direct klaar voor gebruik.