Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Chinees klokje

Forsythia intermedia 'Spectabilis'

Het Chinees Klokje (Forsythia intermedia 'Spectabilis') is geschikt voor het maken van informele hagen. Het Chinees Klokje moet ieder jaar worden gesnoeid om ervoor te zorgen dat deze het volgende jaar weer uitbundig bloeit. Snoeit men het Chinees Klokje niet, dan zullen er uiteindelijk steeds minder bloemen aan de plant komen. Snoeien van het Chinees Klokje gebeurt als volgt: Snoei na de bloei (wanneer de bloemen bruin worden en verwelken) de takken weg waarop de plant gebloeid heeft, tot enkele centimeters boven de grond. De nieuwe scheuten, waarop de Chinees Klokje het volgende jaar zal bloeien, zijn dan al zichtbaar. Het Chinees Klokje vormt geen ondoordringbare of zichtdichte haag en is dus niet geschikt wanneer men prijs stelt op privacy. Wel is het Chinees Klokje een schitterende haagplant voor gebruik in meer informele hagen of randbeplantingen.

Voordelen:

 • Schitterende bloemenpracht rond april, mits goed onderhouden 
 • Prachtige plant om te gebruiken in een informele haag 
 • Groeit op alle voedselrijke gronden 

Nadelen:

 • Niet ondoordringbaar of zichtdicht 
 • Goed onderhoud (snoeien) belangrijk voor het garanderen van bloei
Toon meer Toon minder
Vanaf € 1,57
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Groeit opgaand Groeit opgaand
 • Informele haag Informele haag
Maximale breedte in cm
300 - 400
Maximale hoogte in cm
250 - 300
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
20 - 40
Groeiwijze
Breed opgaand
Latijnse naam
Forsythia intermedia 'Spectabilis'
Eigenschappen
Bladverliezend, Bloeiende plant, Informele haag, Groeit opgaand
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Blote wortel
Blote wortel
Vanaf € 1,17
Pot
Pot
Vanaf € 4,30
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Blote wortel

Chinees klokje Blote wortel 40-60 cm

€ 1,57 Vanaf € 1,17

Chinees klokje Blote wortel 40-60 cm

€ 1,57 Vanaf € 1,17
Leverbaar vanaf
Week 42
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
4
Wortelsoort
Blote wortels
Stuks per verpakking
25
Minimale besteleenheid
25
Bekijk details
Leverbaar vanaf
okt. 2021
 • 25+ € 1,57
 • 50+ € 1,37
 • 100+ € 1,26
 • 500+ € 1,17
Toevoegen om te vergelijken
Pot
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 6,10
 • 50+ € 5,00
 • 100+ € 4,50
 • 200+ € 4,30
Toevoegen om te vergelijken

Chinees klokje Pot 60-80 cm Extra kwaliteit

€ 17,70 Vanaf € 12,60

Chinees klokje Pot 60-80 cm Extra kwaliteit

€ 17,70 Vanaf € 12,60
Beschikbaar
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
4
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 17,70
 • 15+ € 15,00
 • 50+ € 13,20
 • 100+ € 12,60
Toevoegen om te vergelijken

Chinees klokje als haagplant

Het Chinees klokje is een haagplant die opvalt door haar aantrekkelijke gekleurde bloemen. Om echt te kunnen genieten van de sierwaarde die deze planten hebben, zult u het Chinees klokje regelmatig moeten snoeien. Dan komen de prachtige gele bloemen tevoorschijn, die het Chinees klokje zo’n gewilde sierplant maken. Als haagplant wordt deze soort dan ook om de sierwaarde geplant – want volledige blikdichte hagen kan het Chinees klokje nu eenmaal niet geven. Wie graag alle privacy heeft kan echter toch van Chinees klokje genieten als borderplant in plaats van haagplant.

Het Chinees klokje heeft een lange geschiedenis als tuinplant. De bekendste soorten komen uit China, zo ook de cultivar die wij in het assortiment hebben, maar sommige soorten zijn ook in Zuidoost-Europa inheems. De plant heeft zich in de loop der eeuwen over een heel groot gebied weten te verspreiden, gedeeltelijk met behulp van de mens. Toch heeft hij ook in zijn nieuwe omgeving altijd goed kunnen gedijen. Dat bewijst wel dat het Chinees klokje een taaie is: deze plant groeit eigenlijk overal wel, ook in uw tuin. Alleen vergt hij dan wel wat onderhoud. Maar daar krijgt u dan ook heel wat voor terug – door regelmatig op de juiste wijze te snoeien, bent u zeker van een optimale bloei.

Chinees klokje geschiedenis

Chinees klokje geschiedenis

De eerste exemplaren van het Chinees klokje bereikten Europa aan het begin van de negentiende eeuw. De botanicus Carl Peter Thunberg was eind achttiende eeuw de eerste westerling, voor zover bekend, die zich voor het Chinees klokje als tuinplant interesseerde. Destijds plantte hij Chinees klokje in zijn oosterse tuin. Door Thunbergs connecties in de West-Indische Compagnie bereikte het Chinees klokje Nederland als eerste land binnen Europa. Gedurende de negentiende eeuw trokken Europese plantenverzamelaars door China op zoek naar meer varianten. Bovendien waren sommige soorten in China zelf al bekend als tuinplant.

Zodoende kreeg Nederland ook steeds meer exotische tuinplanten tot zijn beschikking en ook in bijvoorbeeld Engeland werd het Chinees klokje erg geliefd. Eenmaal in Europa gearriveerd werden er hier ook weer nieuwe ondersoorten gekweekt met betere eigenschappen om in dit klimaat te overleven en met kenmerken die mooi werden gevonden. In de loop der jaren zijn steeds meer verschillende planten in gebruik genomen als haagplant, vaak voor informele bloeiende hagen. De variant van het Chinees klokje die nu veel voorkomt in Nederlandse tuinen, en ook geschikt is voor gebruik als haagplant, is de Forsythia intermedia ‘Spectabilis’. Naast het gebruik als haagplant kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om Chinees klokje als solitaire struik of in een cluster te planten.

Chinees klokje kopen bij Haagplanten.net

Chinees klokje kopen bij Haagplanten.net

Als u een Chinees klokje wilt kopen voor in de tuin, dan treft u zoals gezegd meestal de soort Forsythia intermedia aan. Dit is een kruising van twee varianten Chinese klokje, die gekruist worden om zo de optimale soort voor in de tuin te verkrijgen. Daarom hebben wij er ook voor gekozen dit type Chinees klokje aan te bieden. Het gebruik van een bekende cultivar heeft veel voordelen. Het correct snoeien van het Chinees klokje vergt namelijk enige oefening, maar omdat deze ondersoort zo bekend is, is er genoeg informatie beschikbaar. Dat is bij ongewonere soorten helaas niet altijd het geval. Bekende cultivars zijn door de jaren heen flink op de proef gesteld – ondertussen is precies bekend wat ze wel en niet aankunnen en hoe ze het best onderhouden kunnen worden. Bovendien kunnen bekende cultivars veel scherper worden geprijsd omdat er meer van gekweekt worden.

U kunt het Chinees klokje snel en eenvoudig bestellen bij Haagplanten.net. Dan maakt u meteen ook kennis met onze service. Bij Haagplanten.net hechten we veel waarde aan een prettige winkelervaring. Onze webshop is daarom overzichtelijk geordend opgezet en voorzien van uitgebreide productinformatie. Wij hopen dat u zo tevreden bent dat u ook voor andere plekken in de tuin haagplanten uit onze webwinkel uitkiest, of dit nu het Chinees klokje of andere bloeiende haagplanten, wintergroene haagplanten of coniferen zijn. Er is keuze genoeg, het Chinees klokje is nog maar het begin! En mocht u nog vragen hebben over onze producten of diensten, dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice.

Toon meer Toon minder