Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leylandii coniferen

Cupressocyparis leylandii soorten behoren tot de snelstgroeiende coniferensoorten die er bestaan.Per jaar kunnen Cupressocyparissen wel 80 cm groeien, afhankelijk van lichtinval en standplaats. Voornamelijk de groene variëteiten van Cupressocyparis leylandii hebben de eerste jaren een open groeiwijze, waardoor het even duurt voor ze zichtdicht zijn. Coniferen zoals Castlewellan Gold groeien vanaf het begin een stuk compacter en zijn dan ook sneller zichtdicht. Het snoeien van Cupressocyparis leylandii soorten moet tweemaal per jaar gebeuren om een mooie, strakke haag te verkrijgen.

Leylandii coniferen als haag

De leylandii coniferen, kortweg leylandii, zijn zeer populaire haagplanten, welhaast synoniem voor het (overigens veel bredere) begrip coniferenhaag. Daar zijn veel redenen voor. Omdat ze zo snel groeien, zijn ze veel in nieuwbouwwijken gepland, om zo in korte tijd wat beschutting te krijgen. De mooie groene kleur, die deze haagplanten het hele jaar door behouden, is natuurlijk ook bijzonder aantrekkelijk. Leylandii zijn gewoon prachtige planten voor in een haag.

Leylandii haagconiferen vormen niet meteen een blikdichte haag. Ondanks hun snelle groei zult u daar enig geduld voor moeten hebben. Dit verschilt wel per soort. Bij Haagplanten.net kunt u verschillende soorten leylandii coniferen bestellen, alle geselecteerd op hun goede kwaliteiten voor de tuin. Als u op de bovenstaande afbeeldingen klikt, krijgt u meer informatie per soort.

De leylandii coniferen zien er erg mooi uit als haag. Wanneer ze eenmaal dichtgegroeid zijn, vormen ze een mooie, volle heg. Leylandii coniferen zijn schubconiferen. Dat betekent dat ze, net als naaldbomen, geen grote bladeren hebben, maar een soort naalden. Schubconiferen hebben echter een veel zachter uiterlijk dan naaldbomen – en ze voelen ook veel zachter aan. Schubconiferen zoals de leylandii zijn heel geschikt als formele haag, omdat ze heel goed in een strakke vorm gesnoeid kunnen worden en door hun vriendelijke uiterlijk. Door hun hoogte en dichte groei zijn ze prima bruikbaar als tuinafscheiding.

Leylandii coniferen verzorgen

Leylandii coniferen verzorgen

Leylandii coniferen zijn in principe niet heel lastige planten om te verzorgen. Ze kunnen in de zon, schaduw of halfschaduw staan en zijn daarom erg geschikt om een haag van te maken. Deze coniferen groeien van zichzelf erg snel en ook erg hoog – als ze niet gesnoeid worden, kunnen ze wel 15 meter hoog worden. De enige verzorging die de planten nodig hebben is de snoei, minimaal 2 keer per jaar, en misschien wat extra mest in het voorjaar. Die mest is nodig, omdat planten die dicht op elkaar staan, zoals in een haag, vaak de voedingsstoffen uit de bodem snel opmaken. Ze kapen het in zekere zin bij elkaar weg. Daarom is het handig om juist in het voorjaar wat extra toe te voegen. In de winter zijn de planten in rust, en groeien ze niet zoveel, maar in het voorjaar worden ze wakker, en is het wel handig als er genoeg voedsel is.

Bij het snoeien van de leylandii conifeer zijn er een aantal dingen waar op gelet moeten worden. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de bovenkant van de haag altijd smaller is dan de onderkant. Dit is nodig om de haag stevig en stabiel te houden, anders kan hij gaan overhellen. Ook zorgt u er zo voor, dat elk deel van de haag genoeg zonlicht krijgt. De leylandii conifeer mag dan misschien prima in overwegend schaduw kunnen groeien, maar zelfs deze plant heeft af en toe wel behoefde aan zonlicht. Als er niet genoeg zon bij de naalden komt, kunnen deze bruin worden. Zorg er ook voor dat u niet te ver terugsnoeit. De leylandii conifeer kan er niet van herstellen als hij tot in het oude hout gesnoeid wordt. Om kale plekken in uw heg te voorkomen is het daarom het beste om de conifeer te ‘scheren’.

Leylandii coniferen kopen bij Haagplanten.net

Leylandii coniferen kopen bij Haagplanten.net

Leylandii coniferen zijn gewilde haagplanten, die door veel aanbieders worden verkocht. Haagplanten.net probeert zich van andere aanbieders te onderscheiden door lage prijzen een goede service. Onze klanten weten ons te vinden, niet alleen voor coniferen, maar ook voor de vele andere haagplanten in onze webwinkel. Leylandii coniferen kopen doet u dus bij Haagplanten.net.

Haagplanten.net vindt een snelle levering van een bestelling belangrijk. Als u leylandii coniferen bestelt in onze webwinkel, dan gaan wij dadelijk voor u aan het werk. We zorgen ervoor dat de coniferen al enkele werkdagen later bij u worden bezorgd. Mocht het toch langer duren, dan hoort u dat meteen van ons. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxus, taxus, laurier, beukenhaag of haagbeuk. Goede service, dat is ook goede informatie en open zijn over ons werk. Dat is de stijl van Haagplanten.net.