Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Buxus

Buxus sempervirens (Nederlandse naam: buxus) is de ideale haagplant voor lage heggen, bijvoorbeeld als afscheiding langs paden. Daarnaast is Buxushaag zeer geschikt voor vormsnoei. De buxushaag is een langzaam groeiende plant die goed tegen schaduw kan en op de meeste bodemtypen prima groeit. Buxus kan slecht tegen te natte omstandigheden en erg veel wind. De buxus is een prachtig voorbeeld van een groenblijvende struik.
Snoeien kan laat in de lente. Hierbij moet men erop letten, dat men de bladen van de snoeischaar parallel aan de heg houdt.

Voordelen:

  • Vormvast
  • Winterhard
  • Geschikt voor bijna alle standplaatsen
  • Dichte struik
  • Uitstekend geschikt voor vormsnoei

Nadelen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Buxus als haagplant

Buxus sempervirens, een haagplant die er altijd is: het hele jaar groen, het hele jaar stijlvol, eigenlijk ook altijd in de mode. Natuurlijk kennen we de buxus van de klassieke tuinen, zoals je die veel ziet bij kastelen en paleizen, maar ook in hedendaagse tuinen is de buxus een vaste waarde. Denk bijvoorbeeld aan de strakke tuinen die je veel ziet bij bedrijven. De buxus staat symbool voor degelijkheid, trouw en klasse, geen wonder dat mensen nog steeds voor een buxushaag kiezen!

De buxus gedijt uitstekend in ons klimaat. Dat lijkt gek, omdat de buxus oorspronkelijk in veel zuidelijker landen groeit, maar omdat de buxus zich daar vooral op koele berghellingen thuis voelt, is deze haagplant goed opwassen tegen koeler weer en verdraagt ze schaduw zonder problemen. De buxus groeit daar in het wild uit tot een mooie, hoge struik.

De buxus is bij ons meestal een lage, strak gesnoeide haagplant. In onze tuinen is de buxus een gemakkelijke haagplant, die op veel plaatsen kan staan en zich goed laat snoeien. Juist de zon kan soms een bedreiging voor de buxus zijn: snoei de buxus niet als het zonnig weer is, dan drogen de takjes uit.

Er werd lange tijd gedacht dat de buxus niet te beschadigen was. Sinds de buxusrups en de buxusschimmel hun intrede in West-Europa hebben gedaan worden steeds meer tuinliefhebbers echter gedwongen voor hun buxus alternatieven te zoeken. De Japanse hulst - vooral de Japanse hulst 'Dark Green'® - en de struikkamperfoelie zijn populaire buxusvervangers, maar als het allemaal niet zo formeel hoeft, is ook de kardinaalsmuts de moeite waard.

Buxus bestellen

Buxus bestellen

Een buxushaag is een verrijking van uw tuin. Plant de buxus bijvoorbeeld in de voortuin, de haagplant zal voor een bijzondere, rustige uitstraling zorgen. U kunt buxus bestellen via de webwinkel van Haagplanten.net. Bij ons koopt u buxus voor concurrerende prijzen. Wij zorgen voor de hoogste kwaliteit en voor de snelste service. Zorgt u dan voor een mooi plekje in de tuin? Buxus bestellen, zonder gedoe, zonder tijdverlies!

De buxus zal vlot een mooie, lage haag gaan vormen. Wilt u niet wachten tot de buxus is volgroeid? Via onze website kunt u ook een kant-en-klare buxushaag bestellen! Deze haag is al volgroeid als ze geleverd wordt, ze staat meteen mooi te wezen in uw tuin. Dat is het voordeel van buxus bestellen via Haagplanten.net! U kiest, u bepaalt – wij leveren de buxushaag die bij u past. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de taxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk. In onze haagplantenencyclopedie hebben wij heel veel haagplanteninformatie voor u, bijvoorbeeld over vormsnoei of over de plantenkwekerijen waar deze buxusplanten vandaan komen.

Bekijk hier de kant-en-klare buxushagen op onze site. Hierboven zit u de reguliere buxushagen van Haagplanten.net. 

buxusvervangers

Kijk ook eens naar onze buxusvervangers

Het kan natuurlijk zijn dat u liever kiest voor een buxusvervanger. Steeds meer tuiniers planten onze mooie buxus vervangers aan omdat ze de buxusrups en buxusziekten buiten de deur willen houden. Buxusvervangers zijn gezonde, wintergroene haagplanten die veel overeenkomsten met de buxus vertonen. Zo worden ze gekenmerkt door een klein, ovaal of rond blad en een compacte groeivorm. Met deze planten kan een formele, in strakke vorm gesnoeide haag gecreëerd worden. Ook zijn veel buxusvervangers geschikt voor vormsnoei.

Haagplanten die op de buxus lijken zijn de Japanse hulst, Lonicera nitida en Japanse kardinaalsmuts. Deze wintergroene haagplanten zijn uitstekende vervangers voor de buxus. De Japanse hulst ‘Dark Green’ is bijvoorbeeld op het eerste gezicht niet van de buxus te onderscheiden. Ook de andere soorten Ilex crenata zijn zeer geschikt als alternatief voor de buxus. U kunt met deze haagplanten alle kanten op. Kijk snel op onze website welke mooie buxus vervangers we voor u geselecteerd hebben.