Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Overige bloembollen

Naast bekende soorten bloembollen, zoals tulpen, narcissen en krokussen, kunt u bij Haagplanten.net ook minder bekende, maar minstens net zulke mooie bloembollen kopen, zoals blauwe druifjes en de kievitsbloem. Deze bloembollen vallen vooral op door hun prachtige kleuren of bijzondere vormen. Al deze soorten zijn winterhard en kunnen tussen september en december geplant worden. Doe dit altijd voor de eerste nachtvorst.

De prairielelie of indianenbloem

De prairielelie (Camassia leichtlinii 'Caerulea'), ook wel bekend als de indianenbloem, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De bloemen van de prairielelie hebben een bijzondere blauwe kleur en zijn in mei en juni te zien. Prairielelie wordt ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog. De bloem is goed te combineren met andere bloembollen of sierheesters. Plaats de prairielelie bijvoorbeeld in uw border. Pairielelies staan het liefst op een zonnige plek. Let erop dat de bodem goed waterdoorlatend is, maar niet te droog. Bij een te natte bodem kan het voorkomen dat de bloembollen gaan rotten.

Prairielelie sfeerfoto

Kievitsbloem

De kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een bijzondere bloem met een prachtig patroon op zijn bloembladeren. Sterker nog: de kievitsbloem is een van de weinige bloemen met zo'n patroon en daarmee een ware aanwinst in uw tuin. De bloemen laten ieder jaar in april en mei hun paars-wit geblokte kroonbladeren zien. Kievitsbloemen worden ongeveer 25 centimeter hoog. Plant de bloembollen in een vochtige en voedselrijke grond in de volle zon. Dat kan in een border, op een gazon of aan de vijverrand.

Kievitsbloem sfeer

Breedbladig sneeuwklokje

Het breedbladig sneeuwklokje (Galanthus elwesii), ook wel bekend als het grote sneeuwklokje, is een klein plantje met een hangende witte bloem. Oorspronkelijk komen deze bloemen in Oost-Europa voor. Breedbladige sneeuwklokjes zijn vroege voorjaarsbloeiers. Hun prachtige witte bloemen laten zich in februari en maart. Is de winter erg zacht, dan kan het zelfs voorkomen dat de eerste bloemen rond de kerstdagen uitkomen. De maximale hoogte van het breedbladig sneeuwklokje is ongeveer 25 centimeter. Plant deze sneeuwklokjes op een zonnige plek in de tuin in een enigszins vochthoudende grond.

Sneeuwklokje sfeer

Blauwe druifjes

Blauwe druifjes (Muscari latifolium) vallen niet alleen op door de kleur, maar ook door de vorm van hun bloemen. Ze bloeien in het voorjaar van april tot en met mei met prachtige blauwe bloemetjes. Ze staan prachtig in uw border voor een formele uitstraling, maar ook op een veld of als vakbeplanting komen blauwe druifjes prachtig tot hun recht. Het is een laagblijvende plant; hoger dan zo'n 15 centimeter zullen ze niet snel worden. Blauwe druifjes plant u idealiter op een zonnige of halfschaduwrijke plek in uw tuin in een normale tot vochtige grond.

blauwe druifjes sfeerfoto