Siergrassen

Tuintrends

Waar het typische tuinbeeld eerst nog uit buxus bestond, wordt er tegenwoordig naar steeds meer alternatieven en moderniseringen gezocht. Het assortiment van siergrassen is zeer breed en veel meer dan alleen groen. Hiermee geeft u uw tuin een nieuwe twist en bovendien zijn ze razend populair!

Siergrassen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de tuinwereld. De soorten met de lange stengels geven uw tuin een exotische flair en een rustieke uitstraling. Met siergrassen kunt u een prachtig kleurenspel creëren in uw tuin. Deze planten zijn niet alleen mooi op zich, maar waarderen tegelijkertijd de uitstraling van uw andere planten op.

Er zijn geen producten beschikbaar.

Beleef de seizoenen

Uw tuin wordt zo een oase voor uw zintuigen. De grassen bloeien vaak pas laat in het seizoen, waardoor uw tuin zo met bijvoorbeeld de laatbloeiende heester nog steeds een prachtig gezicht geeft aan het einde van het seizoen. Stelt u zich voor, hoe de spinnenwebben tussen uw siergrassen, gehuld in ochtenddauw, worden verlicht door de eerste zonnestralen van een prachtige herfstdag.

Bovendien bepalen de siergrassen in het najaar het geluid in uw tuin. Zo kunt u uw tuin niet alleen zien en ruiken, maar ook horen.

Grote diversiteit

De diversiteit van deze plantengroep is zeer groot. Van kleine soorten, zoals de wintergroene Zeggen (Carex), die u als bodembedekker tussen andere planten kunt plaatsen tot grote solitairgrassen, zoals het Chinees prachtriet (Miscanthus Sinensis).

Het zwenkgras (Festuca glauca ‚Elijah Blue‘), het Leliegras (Liriope muscari) of het lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides) kunnen worden gebruikt om een ‘pop of colour’ aan uw tuin toe te voegen.

Siergras in verschillende soorten als haag

Siergrassen als haag

Maar hoe zit het met grassen als hoge zichtbrekers, zoals u dat van bamboes kent? Hoge siergrassen zoals struisriet (Calamagrostis acutiflora) of hoge rietgrassen kunnen een uitzonderlijk mooie privacy tot boven een hoogte van 2 meter bieden.

Winterhard

De meeste siergrassen, behalve de lage wintergroene soorten, moeten in het voorjaar tot dicht boven de grond teruggesnoeid worden. Voor sommige grassen volstaat uitplukken van de lange riethalmen, waarna uw grassen weer in volle pracht herleven.

De bij ons aangeboden grassen zijn winterhard en bestand tegen een temperatuur tot -20°C.

Siergrassen laag in bak