Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Siergrassen

Voor een interessante tuin kijken tuiniers traditioneel naar haagplanten als de taxus, de buxus of de laurier, maar tegenwoordig zoeken steeds meer tuiniers naar modernere alternatieven. Daarom kunt u ook bij ons terecht voor siergrassen. Siergrassen zijn prachtige planten voor in uw tuin en kunnen op diverse manieren toegepast worden. Ons assortiment aan siergrassen is zeer breed en gevarieerd. Hiermee geeft u uw tuin een nieuwe twist.

Siergrassen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de tuinwereld. Deze tuinplanten met de lange stengels geven uw tuin een exotische flair en een rustieke uitstraling. Met siergrassen kunt u een prachtig kleurenspel creëren in uw tuin. Deze planten zijn niet alleen mooi op zich, maar waarderen tegelijkertijd de uitstraling van uw andere planten op.

Zoekt u een hovenier?

Beleef de seizoenen

Siergrassen maken uw tuin tot een oase voor uw zintuigen. De grassen bloeien vaak pas laat in het seizoen, waardoor uw tuin zo met bijvoorbeeld enkele laatbloeiende haagplanten nog steeds een prachtig gezicht geeft aan het einde van het seizoen. Stelt u zich voor, hoe de spinnenwebben tussen uw siergrassen, gehuld in ochtenddauw, worden verlicht door de eerste zonnestralen van een prachtige herfstdag. Bovendien bepalen de siergrassen in het najaar het geluid in uw tuin.

Zo kunt u uw tuin niet alleen zien en ruiken, maar ook horen.

Grote diversiteit

De diversiteit van deze plantengroep is zeer groot. Van kleine soorten, zoals de wintergroene Zegge (Carex), die u als bodembedekker tussen andere planten kunt plaatsen tot grote solitairgrassen, zoals Chinees prachtriet (Miscanthus sinensis). Zwenkgras (Festuca glauca 'Elijah Blue'), Leliegras (Liriope muscari) of lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides) kunnen worden gebruikt om een flink wat kleur aan uw tuin toe te voegen. Met deze kleuren in uw tuin wekt uw tuin gegarandeerd indruk.

Siergrassen als haagplanten

Siergrassen als haagplanten

U denkt bij onze naam waarschijnlijk niet direct aan siergrassen. Toch kunnen siergrassen goed dienen als erfafscheiding in uw tuin. Siergrassen zijn er in diverse soorten en maten. U kunt daarom gemakkelijk kiezen voor een hoge of lage haag. Siergrassen geven een speels effect in uw tuin als haagplant. U kiest bijvoorbeeld voor een lage haag met onze Carex soorten. Voor een hogere erfafscheiding kunt u beter kiezen voor een van onze vingergras soorten. Hoge siergrassen zoals struisriet (Calamagrostis acutiflora) of hoge rietgrassen kunnen een uitzonderlijk mooie privacyhaag tot boven een hoogte van 2 meter bieden.

Siergras in verschillende soorten als haag

Siergrassen kopen bij Haagplanten.net

Haagplanten.net is de beste plek om online uw siergrassen te kopen. Als specialist in tuinplanten leveren we topkwaliteit siergrassen voor een aantrekkelijke prijs. U profiteert bij ons van alle voordelen van online planten kopen. U kunt gemakkelijk online bestellen op elk moment van de dag. Heeft hulp of advies nodig bij het uitzoeken siergrassen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij bieden u het beste advies en denken graag met u mee over de beste siergrassen voor uw tuin.

Zodra uw bestelling voor siergrassen is geplaatst gaan wij voor u aan de slag. De siergrassen worden zorgvuldig voor u verpakt en direct verzonden. Zo weet u zeker dat de siergrassen vers bij u aankomen.

Siergrassen laag in bak