Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Siergrassen

Waar het typische tuinbeeld eerst nog uit buxus bestond, wordt er tegenwoordig naar steeds meer alternatieven en moderniseringen gezocht. Daarom bieden wij ook siergrassen aan. Siergrassen zijn een prachtige planten voor in uw tuin en kunnen op diverse manieren toegepast worden. Het assortiment van siergrassen is zeer breed en veel meer dan alleen groen. Hiermee geeft u uw tuin een nieuwe twist en bovendien zijn ze razend populair!

Siergrassen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de tuinwereld. De soorten met de lange stengels geven uw tuin een exotische flair en een rustieke uitstraling. Met siergrassen kunt u een prachtig kleurenspel creëren in uw tuin. Deze planten zijn niet alleen mooi op zich, maar waarderen tegelijkertijd de uitstraling van uw andere planten op.

Zoekt u een hovenier?

Vanaf € 4,90
Zegge Carex morrowii
Vanaf € 4,90
Japanse zegge Carex oshimensis
Vanaf € 4,90
Pijpenstrootje Molinia caerulea
Vanaf € 4,90
Vingergras Panicum virgatum
Vanaf € 4,90
Lampenpoetsersgras Pennisetum alopecuroides
Vanaf € 6,50
Leliegras Liriope muscari
Vanaf € 4,90
Prachtriet Miscanthus sinensis
Vanaf € 4,90
Struisriet Calamagrostis acutiflora
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Zwarte Slangenbaard
Zwarte Slangenbaard
Vanaf € 7,20
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Zwenkgras 'elijah blue'
Zwenkgras 'elijah blue'
Vanaf € 4,90
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud

Beleef de seizoenen

Beleef de seizoenen

Uw tuin wordt zo een oase voor uw zintuigen. De grassen bloeien vaak pas laat in het seizoen, waardoor uw tuin zo met bijvoorbeeld de laatbloeiende heester nog steeds een prachtig gezicht geeft aan het einde van het seizoen. Stelt u zich voor, hoe de spinnenwebben tussen uw siergrassen, gehuld in ochtenddauw, worden verlicht door de eerste zonnestralen van een prachtige herfstdag. Bovendien bepalen de siergrassen in het najaar het geluid in uw tuin.

Zo kunt u uw tuin niet alleen zien en ruiken, maar ook horen.

Grote diversiteit

De diversiteit van deze plantengroep is zeer groot. Van kleine soorten, zoals de wintergroene Zegge (Carex), die u als bodembedekker tussen andere planten kunt plaatsen tot grote solitairgrassen, zoals Chinees prachtriet (Miscanthus Sinensis). Zwenkgras (Festuca glauca 'Elijah Blue'), Leliegras (Liriope muscari) of lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides) kunnen worden gebruikt om een ‘pop of colour’ aan uw tuin toe te voegen. Met deze kleuren in uw tuin creëert u gegarandeerd een wauw-effect.

Siergrassen als haagplanten

Siergrassen als haagplanten

U denkt bij onze naam waarschijnlijk niet direct aan siergrassen. Toch kunnen siergrassen goed dienen als erfafscheiding in uw tuin. Siergrassen zijn er in diverse soorten en maten. U kunt daarom gemakkelijk kiezen voor een hoge of lage haag. Siergrassen geven een speels effect in uw tuin als haagplant. U kiest bijvoorbeeld voor een lage haag met onze Carex soorten. Voor een hogere erfafscheiding kunt u beter kiezen voor een van onze vingergras soorten. Hoge siergrassen zoals struisriet (Calamagrostis acutiflora) of hoge rietgrassen kunnen een uitzonderlijk mooie privacy tot boven een hoogte van 2 meter bieden.

Siergras in verschillende soorten als haag

Siergrassen kopen bij Haagplanten.net

Bent u van plan om siergrassen te kopen? Dat kan bij Haagplanten.net. Als specialist bent u bij ons aan het juiste adres. U profiteert bij ons van alle voordelen van online planten kopen. U kunt gemakkelijk online bestellen op elk moment van de dag. Heeft u liever wat hulp of advies nodig over een van onze siergrassen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij bieden u het beste advies en denken graag met u mee over de beste siergrassen voor uw tuin.

Zodra uw bestelling voor siergrassen is geplaatst gaan wij voor u aan de slag. De siergrassen worden zorgvuldig voor u verpakt en direct verzonden. Zo weet u zeker dat de siergrassen vers bij u aankomen.

Siergrassen laag in bak