Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Zegge

Carex morrowii, ook wel zegge genoemd, is laag siergras dat perfect als lage erfafscheiding gebruikt kan worden. Zegge kan een hoogte van 40 cm bereiken. Zegge behoort tot de cypergrassenfamilie (Cyperaceae). Het is prachtig siergras en het geeft een speels effect in uw tuin. Siergras vult kale plekjes in uw tuin mooi op. Ook is het erg mooi om een groot vlak in uw tuin met zegge te planten. Carex Morrowii zorgt voor een adembenemend beeld. Het siergras is zeer geschikt om als vlakken of tussen bestaande beplanting te planten, om zo open vlaktes op te vullen. Er zijn verschillende soorten Carex morrowii. Bij Haagplanten.net bieden wij twee soorten aan, de Carex morrowii 'Ice Dance' en de Carex morrowii 'Irish Green'. De bladeren van de zegge 'Ice Dance' hebben een mooie groene kleur met geel gekleurde randen. De zegge 'Irish Green' heeft een effen frisgroene kleur.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Carex morrowii in uw tuin

Siergrassen worden steeds populairder om in tuinen te gebruiken als erfafscheiding of voor het gebruik van bodembedekkers. Zegge is een laag siergras. Ze passen prachtig in iedere tuin, of u dit nu op kale plekken in uw tuin plant of als lage tuinafscheiding. Wanneer u zegge als vlak inplant ziet het er erg mooi uit om ze als grens of linie te gebruiken. De Carex morrowii komen in alle type tuinen tot hun recht. De Carex morrowii is wintergroen en winterhard. Dat betekent dat zegge groen blijft in de winter en dus het hele jaar door een prachtig beeld geeft in uw tuin. Ze krijgen zelfs in de winter een intens groene kleur. Ook kan zegge goed tegen koude winters. Daarom heeft het 's winters geen extra bescherming nodig.

  sfeer_siergras_zegge

Onderhoud en standplaats van zegge

Carex morrowii is een gemakkelijk plant om in uw tuin te hebben. Zegge heeft gedurende het hele jaar weinig onderhoud nodig. Het kan zijn dat de bladeren in de winter iets verkleuren of lelijk worden. Deze kunt u er in het voorjaar gemakkelijk tussenuit plukken of knippen. U kunt zegge zelfs wat uitdunnen indien dat nodig is. Doe dit dan in het voorjaar of in de zomer. Carex morrowii kunt u vrijwel op iedere standplaats planten. Op een zonnige plek groeien ze even goed op een plaats in de schaduw of halfschaduw. Het leuke van de Carex morrowii is dat u deze kunt vermeerderen. U doet dit door ze te ‘scheuren’. Plant de zegge daarna direct op de juiste plaats in de tuin of kweek ze eerst op in potjes.