Pot

 1. Zwenkgras ‘Elijah Blue’ (20-25 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,20
  200+
  € 4,90

  Directe levering

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ in de tuin

Deze wintergroene planten komen oorspronkelijk uit de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk en Spanje. Dit is een van de siergrassen die meerjarig is en winterhard. Als je naar zwenkgras kijkt valt het op dat deze compacte groeivorm van deze grassen eruitzien als zachte donzige kussentjes. In de bloeitijd groeien er mooie lange halmen aan de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’. Zwenkgras wordt tot 25 cm hoog, waarvan de bloemen in de vorm van halmen tot 40 cm hoog kunnen worden.

Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is bijzonder goed geschikt als aanvulling in uw tuin als bodembedekker. Zwenkgras is ideaal voor vlakbeplanting. Bovendien zijn deze kleine bossige en bolvormige siergrassen, in de vorm van kussentjes, ook ideaal te gebruiken voor het aangeven van een grens in uw tuin. Mooie voorbeelden waar zwenkgras gebruikt kan worden is in rotstuinen of als border bij vijverranden.

 zwenkgas sfeerfoto

Decoratief Terras en Balkon

De Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ is zeer decoratief. Het siergras is uitermate geschikt om uw terras of balkon mee aan te kleden, door ze in plantenbakken te planten. Bij Haagplanten.net verkopen wij diverse soorten plantenbakken die uitermate geschikt zijn voor zwenkgras. Er zijn diverse stijlen beschikbaar zodat er altijd een plantenbak is die bij uw stijl past. Ook is zwenkgras ‘Elijah Blue’ heel mooi te combineren met andere grassoorten of planten met bontkleurige, gele bladeren. Dit geeft een mooie kleurschakering. U kunt op deze manier een speels accent aanbrengen op uw terras of in uw tuin. Zwenkgras is robuust en makkelijk in verzorging en onderhoud.

Verzorging Festuca Glauca ‘Elijah Blue‘ 

Deze inheemse Europese grassen groeien goed op een rotsachtige bodem. Vanwege hun dunne opgerolde bladeren en uitgestrekte wortels, is de Festuca Glauca ‘Elijah Blue’ geschikt om in moeilijke omstandigheden te groeien. Doordat ze deze eigenschap hebben, neemt het verdampingsproces af, hierdoor drogen ze niet snel uit. Het betekent dat het siergras makkelijk groeit op een droge voedselarme grond. Een te natte ondergrond kunnen deze siergrassen niet verdragen. Ook hoeft u zwenkgras niet speciaal te bemesten.

De Festuca Glauca ‘Elijah Bleu’ heeft dus weinig verzorging nodig, het is voldoende om 1 à 2 keer per jaar oude bladeren weg te halen. Ze bereiken een hoogte van ongeveer 20 cm. De aren vormen met geelachtige bloemen op een zilveren steel krijgen een hoogte van 40 centimeter.