Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Prachtriet

Chinees prachtriet (Miscanthus sinensis) is een siergras met een prachtige vormgroei. Vergeleken met andere siergrassen wordt het Chinees prachtriet vrij hoog. Sommige soorten kunnen tot wel 2 meter hoog worden. De bladeren van de Miscanthus sinensis zijn groen. Chinees prachtriet is een late bloeier: in september en oktober krijgt het siergras bronskleurige bloemen.

Er zijn verschillende soorten Chinees prachtriet. Bij Haagplanten.net verkopen we vijf verschillende soorten: Miscanthus sinensis 'Chinaschilf'Miscanthus sinensis 'Gracillimus'Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'Miscanthus sinensis 'Morning Light' en de Miscanthus sinensis 'Strictus'.

Miscanthus sinesis in de tuin

Chinees prachtriet is goed winterhard, tot wel -30 graden. Maar het siergras is niet wintergroen. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze groep siergrassen voornamelijk uit Azië. De Miscanthus sinensis kan prachtig geplaatst worden in de border van uw tuin. Maar ook solitair is Chinees prachtriet een echte blikvanger in uw tuin. De Miscanthus sinesis staat prachtig in een siertuin en kan goed als afscheiding in de tuin geplant worden. Maar ook solitair in een plantenbak op bijvoorbeeld uw terras of balkon staat goed in uw tuin. U kunt er zelfs voor kiezen om meerdere siergrassen in een brede plantenbak te planten. U kunt dan ook op uw balkon of terras een afscheiding creëren.

Onderhoud en standplaats

Zoals al eerder aangegeven is de Miscanthus sinensis niet wintergroen. In de winter sterven de bladeren af, maar in het voorjaar loopt Chinees prachtriet weer prachtig uit tot een mooie plant. Om prachtriet de kans te geven om weer mooi uit te lopen kunt u de plant een handje helpen door de gehele plant tot kort boven de grond af te knippen. Dit kunt u het beste doen in het begin van het voorjaar. Doe dit nooit tijdens de winterperiode. In april/mei loopt het siergras weer prachtig uit en groeit hij weer snel uit tot een volwassen Miscanthus sinensis.

Chinees prachtriet houdt van een zonnige plek, maar mag best een beetje schaduw hebben. Zet het siergras daarom op een zonnige tot halfschaduwrijke plaats. Miscanthus sinensis houdt van een humusrijke en vochtige grond. Let er hierbij wel op dat de grond waterdoorlatend is. Als er water in de grond blijft staan kunnen de wortels gaan rotten.