Pot

 1. Pijpenstrootje 'Edith Dudszus' (20-25 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,20
  200+
  € 4,90

  Directe levering

Verzorging

Het siergras groeit naar genoeg op alle bodemsoorten, echter groeit het Pijpenstrootje ‘Edith Dudzus’ het beste op een licht zure bodem en een droge tot waterhoudende bodem in de volle zon of in halfschaduw. In de vrije natuur verdraagt de Molineia caerulea ‘Edith Dudzus’ ook drassige grond.

 

Winterhard

Molinia cearulea ‘Edith Dudszus’ is een winterhard siergras. Dit type siergras verliest zijn blad in de winter, de Molinia caerulea ‘Edith Dudszus’ is dus niet wintergroen. Wanneer u het siergras in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, dan zal het Pijpenstrootje weer opnieuw uitlopen tot een prachtige plant met een hoogte van ongeveer 80 tot 90 cm. Ondanks zijn bladverlies behoudt deze siergras zijn kleurenpracht in de winter.

 

Vlakbeplanting

De Molinia caerulea ‘Editht Dudszus’ is in uw tuin ideaal voor vlakbeplanting, echter ook solitair komt het Pijpenstrootje ‘Edith Dudzus’ heel mooi tot zijn recht. Wanneer u het siergras met meerdere planten bij elkaar plant, is het Pijpenstrootje geschikt voor een laag haagje of voor een afscheiding die niet hoger wordt dan 1 meter.