Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vingergras

De Panicum virgatum wordt in het Nederlands ook wel vingergras of parelgierst genoemd. De Panicum virgatum is een siergrassen familie waaronder prachtige hoge siergrassen vallen. Vingergras komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar is tegenwoordig ook in vele tuinen in Europa te vinden. Panicum virgatum is een grassoort die rechtopstaand groeit. De kleuren van het blad verschillen per soort, zo heeft de Panicum virgatum ‘Northwind’ een prachtige blauwgroene kleur terwijl de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ een frisgroen blad heeft wat in herfst rood kleurt. Bij Haagplanten.net verkopen wij vier soorten van de Panicum virgatum: Northwind, Heiliger Hain, Prairie Sky en Shenandoah. Kijk over meer informatie per soort op de productpagina’s.
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
 Vingergras ‘Prairie Sky‘
Vingergras ‘Prairie Sky‘
Vanaf € 4,90
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Vingergras ‘Heiliger Hain’
Vingergras ‘Heiliger Hain’
Vanaf € 4,90
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
Vingergras ‘Northwind’
Vingergras ‘Northwind’
Vanaf € 9,80
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Groeit opgaand Groeit opgaand
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud

Panicum Virgatum in de tuin

Parelgierst staat prachtig in uw tuin. Door het ruime aanbod vindt u altijd wel een soort dat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Vingergras is een prachtig siergras dat met smalle bladeren omhoog groeit. Vingergras kan erg hoog worden, zo kan de Panicum virgatum ‘Northwind’ wel 150 cm hoog worden. Alle soorten vingergras zijn winterhard, dat betekent dat ze goed tegen de kou kunnen. Ze zullen niet snel bevriezen en er is in de winter geen extra onderhoud voor nodig.

Niet alle soorten zijn wintergroen. Het kan voorkomen dan de Panicum virgatum zijn blad in de winter verliest. Maar hier krijgt u weer prachtige nieuwe bladeren voor in de plaats. Bij een aantal soorten vingergras verkleurt het blad ook prachtig.

Onderhoud en standplaats

De Panicum virgatum kan het beste geplaats worden op een zonnige plaats, daar komen ze het beste tot hun recht. De meeste vingergrassen houden van een normale tot droge bodem. De Panicum virgatum is een gemakkelijk plant om te onderhouden. Parelgierst is niet veeleisend, ze laten hun bladeren zelf vallen waardoor u in het voorjaar kunt genieten van prachtige nieuwe bladeren.

Het leuke aan vingergras is dat u ze kunt vermeerderen. Wanneer de eerste scheuten zichtbaar zijn in het voorjaar kun je met de Panicum virgatum aan de slag. Wanneer de plant niet te groot is kunt u de kluit delen met een groot mes. Is het vingergras al een stuk groter maar wil je deze toch vermeerderen, dan moet u het anders aanpakken. Laat het siergras nog in de grond zitten terwijl u de kluit met een spa door tweeën deelt. Haal vervolgens de gedeelde stukken vingergras uit de grond en plant ze opnieuw op de juiste plek. Zorg dat het siergras genoeg water krijgt hierna.