Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vingergras

Panicum virgatum wordt in het Nederlands ook wel vingergras of parelgierst genoemd. De Panicum virgatum is een siergrassenfamilie waaronder prachtige hoge siergrassen vallen. Vingergras komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar is tegenwoordig ook in vele tuinen in Europa te vinden. Panicum virgatum is een grassoort die rechtopstaand groeit. De kleuren van het blad verschillen per soort. Zo heeft de Panicum virgatum 'Northwind' een prachtige blauwgroene kleur terwijl de Panicum virgatum 'Shenandoah' een frisgroen blad heeft wat in herfst rood kleurt. Bij Haagplanten.net verkopen wij vier soorten van de Panicum virgatum: het vingergras 'Northwind', het vingergras 'Heiliger Hain', het vingergras 'Prairie Sky' en het vingergras 'Shenandoah'.

Panicum Virgatum in de tuin

Vingergras staat prachtig in uw tuin. Door het ruime aanbod vindt u altijd wel een soort dat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Vingergras is een prachtig siergras dat met smalle bladeren omhoog groeit. Vingergras kan erg hoog worden. Zo kan de Panicum virgatum 'Northwind' wel 150 cm hoog worden. Alle soorten vingergras zijn winterhard, wat betekent dat ze goed tegen de kou kunnen. Ze zullen niet snel bevriezen en er is in de winter geen extra onderhoud voor nodig.

Niet alle soorten zijn wintergroen. Het kan voorkomen dan de Panicum virgatum zijn blad in de winter verliest. Maar hier krijgt u in het eerstvolgende voorjaar weer prachtige nieuwe bladeren voor in de plaats. Bij een aantal soorten vingergras verkleurt het blad ook prachtig.

Onderhoud en standplaats

De Panicum virgatum kan het beste op een zonnige plaats worden geplant. Daar komen ze het beste tot hun recht. De meeste vingergrassen houden van een normale tot droge bodem. De Panicum virgatum is een gemakkelijk plant om te onderhouden. Vingergras is niet veeleisend; ze laten hun bladeren zelf vallen waardoor u in het voorjaar kunt genieten van prachtige nieuwe bladeren.

Het leuke aan vingergras is dat u ze kunt vermeerderen. Wanneer de eerste scheuten zichtbaar zijn in het voorjaar kunt u met de Panicum virgatum aan de slag. Wanneer de plant niet te groot is, kunt u de kluit delen met een groot mes. Is het vingergras al een stuk groter maar wilt u deze toch vermeerderen? Dan moet u het anders aanpakken. Laat het siergras nog in de grond zitten terwijl u de kluit met een spade in tweeën deelt. Haal vervolgens de gedeelde stukken vingergras uit de grond en plant ze opnieuw op de juiste plek. Zorg dat het hierna siergras genoeg water krijgt.