Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leliegras

Leliegras (Latijnse naam Liriope muscari) is een goede, lage laatbloeiende borderplant, die ook als bodembedekker geplant kan worden. Leliegras kan op een zonnige en een lichte schaduwplaats geplant worden. Leliegras wordt ongeveer 30 cm hoog. Het siergras bloeit met mooie bloemen in opstaande aren, in de zomer tot het najaar. De kleur van de bloemen is afhankelijk van het type. Bij Haagplanten.net bieden wij twee soorten leliegrassen aan, leliegras 'Ingwersen' en leliegras 'Monroe White'. Leliegras 'Ingwersen' heeft lichtpaarse bloemen. Leliegras 'Monroe White' heeft zoals de naam al doet vermoeden witte bloemen. Beide soorten worden tot ongeveer 30 cm hoog. Liriope muscari is geschikt voor verschillende tuinen. Ook in vlakbeplanting, randbeplanting of in een plantenbak op uw terras of balkon is de Liriope muscari goed te gebruiken.

Voordelen

  • weinig onderhoud
  • winterhard
  • gebruik als beplanting in bloembakken, vlakbeplanting
  • wintergroen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Liriope muscari in de tuin

De Liriope muscari vormt mooie pollen, die mooi tot hun recht komen in een gemengde border of door ze in grote groepen te planten. Leliegras is een ideale plant waar u het gehele jaar van kunt genieten. Doordat leliegras pas laat bloeit, in de nazomer en vroege herfst, kunt u nog laat in het jaar genieten van de prachtige blauw/violetkleurige of witte bloemen. Wanneer sommige planten zich al klaarmaken voor de winterrust geniet u nog volop van Liriope muscari in uw tuin.

Onderhoud en standplaats

Leliegras is een wintergroen siergras, dat betekent dat ze het hele jaar groen blijven. Ook zijn deze siergrassen winterhard, al kunnen ze bij strenge of late vorst verschijnselen van bevriezing tonen. U kunt het siergras dan eventueel beschermen tegen de vorst. Liriope muscari is een siergras dat weinig onderhoud nodig heeft. Het groeit goed op bijna elke soort grond. Leliegras houdt van de zon, maar niet te veel. Dus zorg dat u leliegras op een plek plant waar ook regelmatig schaduw is.

Het blad van leliegras kan in de winterperiode wat verkleuren. Om het siergras weer een mooie frisse bladeren te geven, kunt u de Liriope muscari in het voorjaar snoeien. In maart kunt u de bladeren afknippen tot ongeveer 5 cm boven de grond. Of u de plant snoeit of niet, leliegras krijgt altijd nieuwe bladeren in april en nieuwe bloemaren in augustus.