Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Pijpenstrootje

Molinia caerulea, ook wel bekend als pijpenstrootje, is een siergras met donkerbruine bloei en rechtopstaande stengels. De Molinia cearulea heeft een smal, licht afhangend blad. Bij Haagplanten.net bieden wij diverse soorten pijpenstrootjes aan, namelijk het pijpenstrootje 'Edith Dudszus', het pijpenstrootje 'Heidebraut' en het pijpenstrootje 'Moorhexe'. De verschillende soorten pijpenstrootjes hebben ieder hun eigen prachtige kleur en uitstraling. Zo is het blad van de Molinia cearulea 'Edith Dudszus' bijvoorbeeld grijsgroen, maar het verkleurt in de herfst naar goudgeel.

Voordelen

  • Woekert niet
  • Groeit snel
  • Winterhard
  • Rechtopstaande groei

Nadelen

  • Niet wintergroen

Verzorging Molinia caerulea

Het pijpenstrootje groeit op bijna alle bodemsoorten, maar het heeft een voorkeur voor een licht zure bodem en een droge tot waterhoudende bodem in de volle zon of in de halfschaduw. In de vrije natuur verdraagt de Molinia caerulea ook drassige grond, waar de structuur van de bodem snel verandert.

 Molinia caerulea winterhard

Winterhard

De Molinia caerulea is een winterharde, maar geen wintergroene grassoort. De bladeren zullen in de winter afvallen of verkleuren. Wanneer u het pijpenstrootje in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, dan zal het weer opnieuw uitlopen tot een prachtig siergras. Ondanks zijn bladverlies behoudt deze siergras zijn kleurenpracht in de winter. De Molinia caerulea-soorten die wij aanbieden worden tussen de 60 en 120 cm hoog, afhankelijk van de soort.

Molinia caerulea vlakbeplanting

Vlakbeplanting

De Molinia caerulea is in uw tuin ideaal voor vlakbeplanting, echter ook solitair komt het pijpenstrootje heel mooi tot zijn recht. Wanneer u het siergras in grotere aantallen bij elkaar plant, is het pijpenstrootje geschikt voor een laag haagje of voor een tuinafscheiding met een hoogte tot 120 cm.