Pot

 1. Pijpenstrootje 'Heidebraut' (20-25 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,20
  200+
  € 4,90

  Directe levering

Verzorging Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ 

Het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ groeit op een droge tot waterhoudende bodem, maar het beste op een licht zure bodem in de volle zon of halfschaduw. U komt in de vrije natuur de Molinia cearulea ‘Heidebraut’ ook tegen op een drassige bodem. Dit prachtige siergras, die we ook als haagplant kunnen gebruiken, groeit op alle bodemsoorten. De enige verzorging die het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ vraagt is in begin maart de uitgebloeide aren en verdorde bladeren weg knippen, tot 15 cm boven de grond.

Winterhard

De Molinia cearulea ‘Heidebraut’ is in principe niet wintergroen, wat nog kleur geeft in de winterdag zijn hun uitgebloeide aren en verdorde bladeren. Dit geeft een mooie kleurenpracht op een winterdag. Deze siergrassen, die zich ook als haagplant schikt, zijn winterhard, maar niet wintergroen. Wanneer u het Pijpenstrootje ‘Heidebraut’ in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, ontwikkeld deze siergras zich opnieuw in de loop van het voorjaar tot een prachtig siergras.

Vlakbeplanting

Wanneer u meerdere Molinia caerulea ‘Heidebraut’ bij elkaar plant, als vlakbeplanting, geeft dit uw tuin een mooie strakke moderne uitstraling. Als u het Pijpenstrootje ‘Heidebraut solitair plant, bijvoorbeeld in uw border tussen de andere beplanting, komt deze siergras ook heel mooi tot zijn recht. Maar zeker als haagplant is deze siergras zeer geschikt voor een lage haag die niet hoger wordt dan 120 cm.