Pot

 1. Pijpenstrootje 'Moorhexe' (20-25 cm)
  Vanaf € 4,90
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,20
  200+
  € 4,90

  Directe levering

Verzorging Molinia caerulea ‘Moorhexe’

Wanneer u de Molinia caerulea ‘Moorhexe’ in de vrije natuur tegenkomt, ziet u deze mooie siergrassen ook groeien in drassige grondsoorten. Echter groeien deze prachtige siergrassen op alle bodemsoorten in de volle zon of halfschaduw. Het beste groeit het Pijpenstrootje ‘Moorhexe’ op een droge tot waterhoudende, licht zure bodem. Het enige aan verzorging wat de Molinia cearulea ‘Moorhexe’ wil is, in maart de uitgebloeide aren en verdorde bladeren weg te knippen.

Winterhard

Pijpenstrootje is winterhard, maar niet wintergroen. In de winter hebben ze nog wel hun uitgebloeide aren en verdorde bladeren, wat op zich ook een mooie kleurenpracht geeft in uw tuin. Wanneer u de Molinia cearulea ‘Moorhexe’ in het voorjaar goed terugsnoeit tot ongeveer 15 cm boven de grond, ontwikkelt zich het Pijpenstrootje ‘Moorhexe’ opnieuw in de loop van het voorjaar tot een prachtig siergras.

Vlakbeplanting

Het Pijpenstrootje ‘Moorhexe’ komt heel mooi tot zijn recht, als u deze plant solitair plant bijvoorbeeld in uw border tussen de andere beplanting. Maar ook met meerdere Molinia caerulea ‘Moorhexe’ planten bij elkaar, als vlakbeplanting, geeft het uw tuin een moderne strakke uitstraling. Als haagplant is het siergras geschikt voor een lage haag die niet hoger wordt dan 80 cm.