Pot

 1. Zwarte Slangenbaard (20-25 cm)
  Vanaf € 7,20
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 10,20
  25+
  € 8,60
  50+
  € 7,60
  200+
  € 7,20

  Directe levering

Zwarte Slangenbaard in de tuin

Zwarte Slangenbaard is een prachtige toevoeging in uw tuin. Door de donkere kleur van het siergras contrasteert dit mooi met de andere kleuren in uw tuin. Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ kunt u plaatsen in verschillende tuinontwerpen. Zo past de Zwarte Slangenbaard goed in een moderne tuin door een lage, strakke erfafscheiding te maken. Ook kan zwart gras goed geplaats worden in plantenbakken. Maar ook in een landelijke tuin komt de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ goed tot zijn recht. U kunt het siergras combineren met andere lage siergrassen om extra kleur aan te brengen in uw tuin.

zwart gras sfeerfoto

Standplaats en onderhoud

De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ groeit het beste op een zonnige, maar ook op een schaduwrijke plaats. De plant vormt vlezige wortelstokken waaruit zich nieuwe planten ontwikkelen. Het siergras groeit goed op waterdoorlatende vochtige bodemsoorten. De Zwarte Slangenbaard is een wintergroene bodembedekker. De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ is zeer decoratief in een plantenbak op bijvoorbeeld uw terras of balkon.

Wanneer u de Zwarte Slangenbaard fris in model wilt houden, is het eenmaal in het jaar nodig om oude beschadigde bladeren weg te halen. Dit kunt u het beste na de winterperiode doen, halverwege maart. U knipt het siergras tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Na deze handeling loopt het siergras weer fris uit en kunt u genieten van de nieuwe bladeren .