Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Hyacinten

Hyacinten (Hyacinthus) zijn bijzonder populaire voorjaarsbloeiers. Ze zien er prachtig uit en verspreiden een heerlijke geur. Van oorsprong komt de Hyacint uit Turkije en Centraal Azië, maar deze prachtige plant is al een lange tijd in Europa te vinden. Hyacinten hebben lange bladeren en de gekleurde bloemen vormen een tros met soms wel 50 bloemen. Hyacinten zijn bij Haagplanten.net in verschillende kleuren verkrijgbaar, die ook mooi te combineren zijn.

De mogelijkheden die hyacinten bieden

De hyacint heeft langwerpige bladeren en wordt ongeveer 20 tot 25 centimeter hoog. In uw tuin is de hyacint op verschillende manieren in te zetten. Zo kunt u grote aantallen hyacinten in verschillende kleuren bij elkaar zetten, zodat u in het voorjaar een bijzonder gekleurde bloemenzee krijgt. Maar u kunt uw hyacinten ook onder uw haagplanten zetten om aan het begin van de lente wat meer kleur in uw tuin te hebben. Hyacinten voelen zich ook prima op hun gemak in plantenbakken. Zelfs in uw woonkamer komt de hyacint prachtig tot zijn recht.

Hyacinten tuin

Hyacinten planten en verzorgen

Of u er nu voor kiest om uw hyacinten in de tuin te planten of ze in een plantenbak op uw balkon of terras te zetten: plant uw hyacinten altijd in het najaar. Idealiter plant u uw bloembollen tussen september en december, voordat de eerste vorst begint. Hyacinten staan het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. Ze hebben minimaal een halve dag zon nodig. Verder houden ze van een voedselrijke en goed doorlatende grond. Eventueel kunt u de grond mengen met turf of zand. Zorg ervoor dat de bloembollen niet in natte grond blijven staan, want hyacinten houden niet van natte voeten.

Geef hyacinten voldoende water zodra ze zijn uitgelopen. Als de bloem is uitgebloeid kunt u de stengels waar de bloem aan zit afsnijden, maar let wel op dat u de bladeren laat zitten. Wanneer de bladeren worden verwijderd is er een grote kans dat de hyacint het jaar erop niet bloeit.

Hyacinten kopen op Haagplanten.net

Online hyacinten kopen

Wilt u snel en gemakkelijk en voor een goede prijs hyacinten kopen? Dan kunt u het beste bij Haagplanten.net uw hyacinten online kopen. We zijn een webshop met al meer dan twintig jaar ervaring in het bezorgen van haagplanten. Hierdoor leveren we alleen de beste haagplanten en bloembollen van de beste kwekers aan onze klanten. Mocht u meer informatie nodig hebben, dan helpt onze deskundige klantenservice u daar graag mee.