Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Struikkamperfoelie

Lonicera nitida
Vanaf € 2,42
 • Gratis advies van experts

 • Vers van de kwekerij

 • Milieubewust transport

 • Mogelijkheid aanplantservice

 • Diverse betaalmogelijkheden

 • TrustedShops beoordeling 4.58/5.00

Advies nodig of een andere vraag?

Productinformatie

De Lonicera nitida, ook wel bekend als de Chinese kamperfoelie of de struikkamperfoelie, is een wintergroene haagplant met een zeer dichte vertakking en kleine, donkergroene bladeren. Omdat deze bladeren ovaal van vorm zijn, is de Lonicera nitida naast de Ilex crenata een van de meest populaire buxusalternatieven. Wanneer je het snoeien goed bijhoudt, kan een haag van Chinese kamperfoelieplanten net zo laag en strak gevormd gehouden worden als een buxushaag. Daar heeft de Chinese kamperfoelie wel meer snoeibeurten voor nodig dan de Buxus sempervirens, maar de Lonicera nitida heeft dan weer als voordeel dat hij niet vatbaar is voor de buxusziekte of de buxusmot.

Toon meer Toon minder

Specificaties

 • Kleinbladig Kleinbladig
 • Wintergroen Wintergroen
 • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
 • Formele haag Formele haag
Maximale hoogte in cm
50 - 100
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Donkergroen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
25 - 50
Latijnse naam
Lonicera nitida
Eigenschappen
Wintergroen, Dichtbegroeid, Kleinbladig, Formele haag
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Blote wortel
Blote wortel
Vanaf € 1,74
Pot
Pot
Vanaf € 2,70
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Blote wortel

Struikkamperfoelie blote wortel 20-30 cm

€ 2,42 Vanaf € 1,74

Struikkamperfoelie blote wortel 20-30 cm

€ 2,42 Vanaf € 1,74
Beschikbaar
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
Blote wortels
Stuks per verpakking
25
Minimale besteleenheid
25
Bekijk details
Beschikbaar
 • 25+ € 2,42
 • 50+ € 2,04
 • 100+ € 1,84
 • 500+ € 1,74
Pot

Struikkamperfoelie pot 25-30 cm

€ 4,30 Vanaf € 2,70

Struikkamperfoelie pot 25-30 cm

€ 4,30 Vanaf € 2,70
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 4,30
 • 20+ € 3,60
 • 50+ € 3,20
 • 200+ € 2,70

Productinformatie

De Chinese kamperfoelie in Europa

Eigenlijk verraadt de Nederlandse naam van de Chinese kamperfoelie het al: deze sierlijke plant komt van oorsprong uit China, uit de zuidelijke provincies Yunnan en Sichuan om precies te zijn. Daar groeit de struik waarschijnlijk al eeuwen, maar we hebben in Europa kennis gemaakt met de plant doordat de gerenommeerde Engelse botanicus Ernest Henry Wilson hem hier begin vorige eeuw heen bracht, zoals hij dat met meer planten uit Oost-Azië deed. Denk bijvoorbeeld aan de laurierkers, de vlinderstruik en de buxus. De struikkamperfoelie wordt in Nederland en België vooral gebruikt als bodembedekker en als haagplant voor lage hagen. Dat laatste is misschien verrassend, want de Chinese kamperfoelie groeit razendsnel. In een jaar tijd groeit hij niet minder dan 40 centimeter, maar soms neemt hij wel 60 centimeter in hoogte toe.

Struikkamperfoelie snoeien

Struikkamperfoelie snoeien

Dat de struikkamperfoelie vaak aangeplant wordt als mensen voor hun buxus vervangers zoeken, heeft vooral met het uiterlijk van deze haagplanten te maken. De blaadjes lijken qua formaat en vorm erg veel op die van de buxus, al zijn ze wat spitser van vorm. En omdat de Chinese kamperfoelie zo dicht vertakt is, heb je snel een haag die op een lage, dichte buxushaag lijkt. Wil je dat hij die vorm behoudt, dan zul je het snoeien wel goed bij moeten houden, want door zijn hoge groeisnelheid en zijn neiging om breed uit te groeien kan hij zijn vorm snel verliezen. Gelukkig kan er niet veel misgaan met het snoeien van deze haagplanten. Ze verdragen een vrij radicale snoei en zelfs als je bang bent dat je hem te ver terug hebt gesnoeid, kun je er gerust op zijn dat hij snel weer in vorm groeit. Om diezelfde redenen is hij echter ongeschikt voor vormsnoei.

Struikkamperfoelie planten

Struikkamperfoelie planten

Wil je een struikkamperfoelie als alternatief voor een buxushaag planten? Dan is het prettig om te weten dat hij bijna overal groeit. Qua eisen voor zijn omgeving is de Lonicera nitida eigenlijk niet heel anders dan de Buxus sempervirens. Hij kan op veel plekken geplant worden, al is het wel aan te raden om hem een standplaats te geven waar hij voldoende beschutting tegen de wind heeft. Verder kan de Chinese kamperfoelie niet goed tegen natte voeten, maar daar is hij nauwelijks de enige haagplantensoort in. Iedere beschutte plek met een waterdoorlatende bodem is geschikt voor de struikkamperfoelie.

Lonicera nitida online bestellen

Lonicera nitida online bestellen

Zijn er buxushagen bij jou in de buurt die aangetast worden door de buxusschimmel of de buxusrups? Probeer dan niet de buxusschimmel te bestrijden, maar kies voor een van de beschikbare buxusalternatieven. Bij ons kun je snel en eenvoudig de Lonicera nitida online bestellen. Ben je op zoek naar een alternatief voor een buxushaag dat minder onderhoud vereist? Overweeg dan de Ilex crenata te planten.

Toon meer Toon minder