Pot

 1. Griselinia littoralis (40+ cm)
  Vanaf € 5,40
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,90
  15+
  € 6,90
  50+
  € 6,10
  200+
  € 5,40

  Directe levering

Griselinia - onze informatie

Griselinia als haagplant

Griselinia als haagplant

De griselinia groeit in het wild op het zuidelijke halfrond. De Griselinia littoralis is zo van oorsprong een Nieuw-Zeelandse plant. Het Latijnse littoralis betekent letterlijk “groeiend aan de kust”, wat natuurlijk goed klopt met de landschappen van Nieuw-Zeeland. De kwaliteiten die de Griselinia littoralis in Nieuw-Zeeland zo succesvol maken, kunnen natuurlijk ook van pas komen in het Europese klimaat.

In het Verenigd Koninkrijk is de griselinia al enige tijd een gewilde haagplant. De griselinia gedijt goed in een gematigd zeeklimaat met zilte lucht en veel regen. Met strenge vorst heeft de Griselinia littoralis wel een probleem, maar gelukkig houdt het zeewater de winters meestal zacht. In de Europese binnenlanden kan het de Griselinia littoralis zwaarder vallen, de winters zijn hier vaak kouder en droger. Voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse kusten heeft deze plant echter heel goede eigenschappen.

Griselinia littoralis online kopen

Griselinia littoralis online kopen

De Griselinia littoralis is in Europa nog niet heel bekend en bij tuincentra zult u er vaak vergeefs naar zoeken. Gelukkig kunt u de griselinia wel vinden in de webwinkel van Haagplanten.net. Wij staan er inmiddels bij de kenners wel om bekend dat wij relatief onbekende haagplanten voor een groot publiek bereikbaar maken, en dat voor heel concurrerende prijzen. Natuurlijk kunt u bij ons ook de griselinia kopen!

De Griselinia littoralis past goed bij Haagplanten.net. Wij zijn een van origine Nederlands bedrijf, dus hebben we altijd al oog gehad voor haagplanten die goed gedijen in het zeeklimaat dat bij ons land hoort. De griselinia heeft alle goede eigenschappen voor de tuinen van onze Nederlandse klanten. Inmiddels hebben ook Belgische, Franse en Duitse klanten deze bijzondere haagplant ontdekt. Wij zijn trots op onze Griselinia littoralis! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.