Waarom een laurierhaag in uw tuin een goed idee is

13 januari 2020
Waarom een laurierhaag in uw tuin een goed idee is

De laurierkers (wetenschappelijke naam: Prunus laurocerasus) is een bijzonder populaire haagplant die door veel tuiniers prachtig gevonden wordt. Terecht, als u het ons vraagt. Deze wintergroene haagplant heeft immers een luxueuze uitstraling en biedt u veel privacy in de tuin. Ook in uw tuin is het planten van een laurierhaag een goed idee. We geven u graag enkele goede redenen om uw tuinontwerp te verrijken met de laurierkers. Geïnspireerd geraakt? U kunt de verschillende soorten laurierkers direct online bestellen in onze online winkel.

De laurierkers zorgt snel voor een privacyhaag

De laurierkers staat bekend als snelle groeier. Wanneer u ervoor kiest om een laurierhaag in uw tuin aan te planten, kunt u dus op relatief korte termijn volop van uw privacy genieten.

De laurierkers zorgt snel voor een privacyhaag

De laurierkers staat bekend als snelle groeier. Wanneer u ervoor kiest om een laurierhaag in uw tuin aan te planten, kunt u dus op relatief korte termijn volop van uw privacy genieten. De laurierkers 'Novita', 'Rotundifolia', 'Caucasica' en 'Genolia' groeien het snelst: al deze soorten laurier nemen jaarlijks 40 tot 60 centimeter in hoogte toe. De Portugese laurier groeit ongeveer 15 tot 30 centimeter per jaar. De laurier 'Etna' en 'Herbergii' groeien beide circa 30 centimeter per jaar. Wilt u snel een zichtdichte privacyhaag in uw tuin hebben staan? Dan is de laurierkers een uitstekende keuze.

De meeste lauriersoorten kunnen aardig hoog worden: hagen tot 3 tot 4 meter hoogte vormen doorgaans geen enkel probleem. De laurierkers 'Elly' kan een hoogte van 3,5 meter bereiken zonder uit vorm te raken. Bent u op zoek naar een type laurier dat juist wat lager blijft en trager groeit, bijvoorbeeld omdat u een kleine (stads)tuin hebt? Dan zijn de laurierkers 'Otto Luyken' en 'Zabeliana' passend voor uw tuin. Ook de laurierkers 'Mano' blijft vrij laag en neemt maximaal 30 centimeter per jaar in hoogte toe. Zo kunt u ook met een kleine tuin optimaal genieten van een prachtige laurierhaag.

De laurierkers heeft een luxueuze uitstraling

Met de laurierkers haalt u een klassieke haagplant in huis die een luxueuze uitstraling heeft.

De laurierkers heeft een luxueuze uitstraling

Met de laurierkers haalt u een klassieke haagplant in huis die een luxueuze uitstraling heeft. In bijna elk tuinontwerp komt de laurierkers prachtig tot zijn recht. De Portugese laurierkers is bijvoorbeeld erg mooi om te zien met zijn roze twijgen en slanke, diepgroene blad. Ook de laurierkers 'Novita' en 'Rotundifolia' zijn esthetisch gezien bijzonder fraai met hun grote blad en robuuste voorkomen. De verschillende soorten laurierhaag hebben stuk voor stuk hun eigen charme. Er is altijd wel een lauriersoort te vinden die goed in uw tuinontwerp past en het beste in uw tuin naar boven haalt.

De laurierkers laat zich ook prima combineren met andere beplanting. Zo gaat de haagplant goed samen met andere wintergroene haagplanten, maar ook met bloeiende of bladverliezende exemplaren. Met de laurierkers creëert u de tuin die u zelf wilt.

De laurierkers is eenvoudig te onderhouden

Gemiddeld hebben laurierstruiken 2 snoeibeurten per jaar nodig. Wilt u de laurierhaag iets meer z’n gang laten gaan? Dan is een jaarlijkse snoeibeurt ook al genoeg.

De laurierkers is eenvoudig te onderhouden

De meeste soorten laurierkers zijn vrij eenvoudig mooi en gezond te houden. Veel bijzondere verzorging vereisen deze mooie struiken niet. Gemiddeld hebben laurierstruiken 2 snoeibeurten per jaar nodig. Wilt u de laurierhaag iets meer z’n gang laten gaan? Dan is een jaarlijkse snoeibeurt ook al genoeg. Dit geeft een natuurlijke uitstraling. De laurierkers groeit op de meeste grondsoorten prima. Erg natte voeten worden echter niet gewaardeerd. Om de laurierkers optimaal gezond te houden is het aan te raden om hem 1 à 2 maal per jaar te bemesten. Dit doet u bij voorkeur in het voorjaar, en eventueel nogmaals in het najaar.

Een laurierhaag kan dus in de meeste tuinen worden aangeplant. Het mooie is dat deze haagplant zowel op zonnige als meer schaduwrijke plekken kan staan. Dit kan per soort echter wel iets verschillen, dus lees altijd goed de beschrijving op onze website bij de lauriersoort van uw keuze. Heeft u een natte bodem en wilt u toch genieten van de schoonheid die de laurierkers biedt? Zorg dan voor een goede drainage.

De laurierkers is vriendelijk voor vogels, bijen en insecten

In het voorjaar komt de laurierkers in bloei. Deze witte, subtiele bloemetjes zijn niet alleen mooi om te zien: ze oefenen ook nog eens een grote aantrekkingskracht uit op vlinders, honingbijen en andere nuttige insecten.

De laurierkers is vriendelijk voor vogels, bijen en insecten

In het voorjaar komt de laurierkers in bloei. Deze witte, subtiele bloemetjes zijn niet alleen mooi om te zien: ze oefenen ook nog eens een grote aantrekkingskracht uit op vlinders, honingbijen en andere nuttige insecten. De bessen die in het najaar aan de takken van de laurierkers verschijnen vallen op hun beurt weer goed in de smaak bij vogels. Wilt u een tuin die vriendelijk is voor insecten en vogels? Dan is het aanplanten van een laurierhaag een bijzonder goed idee. De laurier brengt dus het nodige leven in uw tuin, waardoor u kunt genieten van alle mooie aspecten van de natuur.

Een bijenvriendelijke tuin wint steeds meer aan populariteit. Een dergelijke tuin draagt positief bij aan de biodiversiteit. Combineer bloeiende en bladverliezende beplanting voor een gezonde tuin met veel leven.

Een laurierhaag filtert hinderlijke geluiden

Een laurierhaag groeit uit tot een compacte, dichte haag.

Een laurierhaag filtert hinderlijke geluiden

Een laurierhaag groeit uit tot een compacte, dichte haag. Typen die een groot blad hebben, zoals bijvoorbeeld de laurierkers 'Rotundifolia' en 'Novita', filteren daarnaast hinderlijke geluiden van nabijgelegen wegen. Ook fijnstof in de lucht vermindert op het moment dat u een hogere laurierhaag in uw tuin hebt staan. Hetzelfde geldt overigens voor coniferenhagen zoals een thujahaag of een haag van Leylandii coniferen. De laurierkers past dus prima thuis in een gezonde en rustige leefomgeving. U creëert met deze haagplant een tuin waarin u zich volop thuis kunt voelen.

In onze webshop treft u diverse soorten laurier aan. Denk onder meer aan de laurierkers 'Etna', 'Caucasica', 'Genolia', 'Herbergii' en de Portugese laurierkers. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten in onze online winkel te vinden. Neem eens rustig een kijkje en laat u inspireren door de veelzijdigheid van deze mooie haagplanten. Heeft u nog vragen over de diverse soorten laurierkers? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van een passend en professioneel advies.