Een kant-en-klare laurierhaag kopen: hier let u op

23 oktober 2018
Een kant-en-klare laurierhaag kopen: hier let u op

Laurierkers is een haagplant die tuinliefhebbers heel graag aanplanten. Het sierlijke en elegante voorkomen van de diverse soorten laurier is oogstrelend. Daarnaast is laurierkers het hele jaar door groen, ook in de wat strenge winters. Wilt u geen maanden wachten tot jonge laurierstruiken uitgegroeid zijn tot een volle haag die veel privacy biedt? Dan is het een mogelijkheid om een kant-en-klare laurierhaag aan te planten. Zo heeft u direct een volgroeide haag op de door u gewenste hoogte in uw tuin staan. Een kant-en-klare laurierhaag kopen: hier let u op.

De conditie van de laurierhaag

De conditie van de laurierhaag

Kiest u voor een kant-en-klaarhaag? Dan krijgt u een volgroeide haag bij u thuis afgeleverd. Deze haag bestaat uit een aantal haagelementen van een bepaalde afmeting. De haag heeft al de juiste hoogte: alles wat u hoeft te doen is de haag aanplanten. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk na de ontvangst van de haagelementen doet. Hoe langer de planten uit de grond zijn, hoe meer de conditie van de laurierhaag eronder te lijden heeft. Kant-en-klare haagelementen worden met de grootste zorg verpakt en naar u vervoerd. Plant u de haag nog dezelfde dag aan? Dan boekt u het mooiste resultaat.

De kant-en-klare laurierhaag in de kwekerij
De kant-en-klare laurierhaag in de kwekerij

De kant-en-klare laurierhaag in de kwekerij

Maar eerlijk is eerlijk: de gezondheid van een kant-en-klare laurierhaag begint al in de kwekerij. De manier hoe een haagplant wordt opgekweekt heeft veel invloed op de latere ontwikkeling en vitaliteit van de struik. Wij werken samen met de beste kwekerijen van Europa. Al onze kwekers kennen we persoonlijk en zijn geselecteerd op kennis, vakbekwaamheid en liefde voor hun vak. Onze laurierkers krijgt alle tijd en ruimte om zich tot een sterke haagplant te ontwikkelen waar u een leven lang plezier van heeft.

Het onderhouden van een kant-en-klare laurierhaag
Het onderhouden van een kant-en-klare laurierhaag

Het onderhouden van een kant-en-klare laurierhaag

Een kant-en-klare laurierhaag heeft vanzelfsprekend de nodige verzorging nodig om mooi te blijven. Laurierkers is een haagplant die geen heel ingewikkeld onderhoud vergt, maar een goede basisbemesting en minimaal een jaarlijkse snoeibeurt zijn wel aan te raden. In het voorjaar, na de eerste snoeibeurt, kunt u uw laurierhaag bemesten met organische mest of kunstmest. Ook kunt u speciale hagenmest gebruiken. Het snoeien van een laurierhaag kan het beste met scherp snoeigereedschap gebeuren. Voor het snoeien van een hoge laurierhaag kunt u een elektrische heggenschaar of een motorheggenschaar gebruiken. De wat kleinere hagen zijn prima te knippen met een handheggenschaar.

Er zijn verschillende soorten laurierkers te vinden op onze website. De Portugese laurier, laurier ‘Novita’ en laurier ‘Caucasica’ zijn werkelijk prachtige haagplanten die zowel voor kleine haagjes als hoge hagen gebruikt kunnen worden. Bent u op zoek naar een kleine haag voor in een kleinere tuin? Dan is de laurierkers ‘Otto Luyken’ heel geschikt. Wat voor tuin u ook heeft en welk tuinontwerp u ook mooi vindt, er zit zeker een kant-en-klare laurierhaag bij die daar perfect op aansluit!