Er zijn geen producten beschikbaar.

Ilex crenata ‘Caroline Upright’ in de tuin

Japanse hulst ‘Caroline Upright’ is een mooie plant met een dicht vertakte groeivorm. Die groeivorm, in combinatie met de kleine blaadjes van deze haagplant, maakt deze Japanse hulst erg geschikt voor het aanleggen van formele, strak gesnoeide hagen en ook voor vormsnoei. Door de relatief langzame groei van de ilex crenata ‘Caroline Upright’ is het niet nodig erg vaak te snoeien. Met een of twee snoeibeurten per jaar zult u deze haag mooi en netjes kunnen houden en ook in de meest creatieve vormen kunnen snoeien.

Ilex crenata ‘Caroline Upright’ heeft veel eigenschappen gemeen met de buxus en wordt daarom dan ook vaak aangeprezen als buxusvervanger. Het klopt dat de groeivorm, blaadjes en uitstraling van deze plant erg op die van de buxus lijken. De ilex crenata ‘Caroline Upright’ heeft misschien zelfs wel een voordeel tegenover de buxus: deze wintergroene plant kan wel twee meter hoog worden. De Japanse hulst ‘Caroline Upright’ is dus niet alleen geschikt voor de lage hagen waar de buxus zo vaak voor gebruikt wordt, maar ook voor hogere privacyhagen!

Waarom zou je een buxus willen vervangen?

Het woord ‘buxusvervanger’ of ‘buxusalternatief’ klinkt misschien een beetje vreemd als u nieuw bent met tuinieren of gewoon weinig onderzoek heeft gedaan naar de buxus. Waarom zou zo’n charmant plantje vervangen moeten worden? De buxus is echter behoorlijk vatbaar voor ziektes en parasieten. Zo dragen veel buxussen (vooral van kwekerijen waar de planten weinig ruimte hebben) schimmels met zich mee die juist in gezonde, volle buxussen goed toeven. Het kan daardoor zomaar gebeuren dat een prachtige, dichte vormboom opeens tekenen vertoont van een nare schimmelinfectie.

Ook de buxusmot verspreidt zich elk jaar verder over Nederland. Kwam deze vlinder een jaar of tien geleden nog maar in kleine delen van het land voor, zit hij nu bijna overal. De rupsen van de buxusmot zijn gek op buxusblaadjes en een groep buxusrupsen eet zo een hele haag kaal. Het is natuurlijk mogelijk dit soort ziektes te bestrijden, maar als u nog geen buxus heeft, is het misschien net zo makkelijk om gewoon voor een andere plant te kiezen. Daarom begint de Japanse hulst steeds populairder te worden in Nederland.

Ilex crenata ‘Caroline Upright’ online kopen

Bij Haagplanten.net beoordelen we de kwekerijen waar we onze planten vandaan halen natuurlijk kritisch en bieden we u altijd planten van goede kwaliteit. Dat geldt niet alleen voor onze buxussen maar ook zeker voor de Japanse hulst in ons assortiment. In onze webwinkel koopt u ilex crenata ‘Caroline Upright’ voor een gunstige prijs. Wij regelen vervoer van de kwekerij naar uw voordeur, zodat u alleen nog uw Japanse hulst ‘Caroline Upright’ hoeft te planten en te verzorgen.