Inheemse haagplanten

Inheemse haagplanten - Japanse bottelroos

Bij Haagplanten.net verkopen wij een hoop haagplanten met interessante, exotische namen en achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende Japanse planten die wij hebben (Japanse bottelroos, Japanse hulst of Japanse broodboom) of aan onze verzameling bamboe. Ook bekende en veelgebruikte haagplanten zoals de taxus of de leylandiiconifeer komen van oorsprong niet uit Nederland. Exotische planten hebben vaak iets mysterieus en dat trekt veel mensen aan. Zo kunnen ze zich in hun eigen tuin op vakantie voelen. Toch hebben ook inheemse haagplanten veel voordelen, die zeker niet over het hoofd gezien moeten worden

Inheemse plantensoorten - Japanse hulst

Inheemse plantensoorten

Nederland is van nature een vruchtbaar gebied en dat betekent dat een hoop bomen en planten hier al van oudsher groeien. Een aantal daarvan zijn zeer geschikt als haagplant. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de beukenhaag, de haagbeuk, de sleedoorn of de bittere wilg. Al deze planten hebben letterlijk hun wortels in Nederland en de rest van noordwest Europa. Natuurlijk zijn dit slechts een aantal voorbeelden. Op onze site verkopen wij veel meer inheemse haagplanten. Bij de meeste daarvan zal dat ook vermeld staan in de productbeschrijving.

Inheemse plantensoorten komen misschien wel allemaal uit hetzelfde gebied, maar dat maakt ze zeker niet allemaal hetzelfde. Het verschil tussen een haagbeuk, gele kornoelje of wilde kardinaalsmuts - een goede buxusvervanger - is zeker wel te zien. U hoeft dan ook zeker niet bang te zijn dat uw tuin helemaal niet opvalt als u geen exotische planten in uw haag gebruikt. Er is nog steeds meer dan genoeg keuze aan vormen en kleuren als u alleen inheemse plantensoorten kiest.

Voordelen van inheemse hagen - Japanse broodboom

Voordelen van inheemse hagen

het belangrijkste van. Met een inheemse haagplant hoeft u bijna nooit bang te zijn dat uw plant de regen, de kou of de wind niet aankan. De meeste inheemse plantensoorten zijn behoorlijk winterhard en kosten heel weinig moeite om te verzorgen. Ze zouden immers in het wild ook gewoon kunnen overleven in onze omgeving. Als uw plant eenmaal zijn plekje in de tuin heeft gevonden, zult u hem hooguit een of twee keer per jaar hoeven snoeien, zodat hij niet te groot wordt.

De inheemse haagplanten hebben niet alleen voordelen voor u omdat ze makkelijk te verzorgen zijn, maar ze zijn vaak ook nog goed voor de plaatselijke natuur. Vogels, vlinders en andere dieren zijn uiteraard ook aangepast op ons klimaat en voelen zich dus vertrouwd met inheemse plantensoorten. Vogels bouwen bijvoorbeeld graag hun nesten in een sleedoorn. Door inheemse planten te gebruiken in uw tuin, helpt u dus niet alleen uzelf, maar ook de natuur een handje. Iemand die van tuinieren houdt, zal dat zeker belangrijk vinden.