Struiken voor hagen

Struiken voor hagen

Schuttingen zijn gemaakt van hout, hekwerken meestal van metaal. Hagen worden ook ergens van gemaakt, namelijk van haagplanten. Dit betekent uiteraard niet dat elke plant geschikt is als haagplant. Een goed begin is om een onderscheidt te maken tussen struiken en andere planten. Struiken zijn namelijk over het algemeen wel erg geschikt om als haag te gebruiken.

Welke struiken zijn geschikt?

Welke struiken zijn geschikt?

Allereerst bestaat er formeel geen onderscheid tussen bomen of struiken. Dit is dus meer een gevoelsmatig ding. Over het algemeen wordt een boom gezien als een plant met en houten stam die pas een eind boven de grond bladeren krijgt. Bij een struik beginnen de bladeren meestal al onderaan, bij de grond. Als je het zo bekijkt, is het logisch dat een struik geschikter is als haag dan een boom dat is. In onze catalogus vindt u enorm veel struiken die geschikt zijn als haagplant. Denk bijvoorbeeld aan de liguster, de laurier, de buxus, maar ook aan buxusalternatieven als de Japanse hulst en coniferen zoals de taxus.

Ook struiken die minder bekend zijn om hun kwaliteiten als haagplant worden bij ons aangeboden. De hortensia, rhodondendron of sering zijn misschien wijder verspreid als sierplanten dan als haagplanten. Daar laten wij ons bij Haagplanten.net zeker niet door tegenhouden. Volgens ons zijn ook deze struiken een goede optie als haagplant. Zeker als u niet op zoek bent naar een enorm strakke, formele haag, zijn de opties bijna ontelbaar.

Zoals gezegd is het onderscheid tussen een boom en een struik niet altijd even duidelijk. Sommige struiken, zoals de laurier, zijn prima te snoeien zodat ze op bomen lijken. Andersom zijn er ook bomen die te snoeien zijn zodat ze eruit zien als struiken. Dit is het geval bij bijvoorbeeld de haagbeuk en de beuk. Beide zijn planten die in de vrije natuur uitgroeien tot flinke bomen, waarvan niemand zal twijfelen of het misschien toch struiken zijn. Toch zijn beide erg geschikt om als haagplant te gebruiken. Ze hebben zelfs heel goede eigenschappen voor een haagplant. Zo zijn zowel de haagbeuk als de beukenhaag mooi in een strakke vorm te houden en hebben ze een dichte groeivorm, zodat ze (ten minste in de zomer) goed blikdicht zijn.

Voor het geval u uw struiken graag in de schaduw plaatst is de informatie rondom struiken voor in de schaduw wellicht nuttig.

Struiken voor hagen kopen bij Haagplanten.net

Struiken voor hagen kopen bij Haagplanten.net

We zeiden het al eerder en we zeggen het nog een keer: Haagplanten.net is gek op creativiteit. Daarom vinden wij een heleboel planten erg geschikt als haagplant, ook al staan ze misschien niet overal op die manier bekend. Wij vinden het leuk om de grenzen op te zoeken en onszelf uit te dagen, op zoek naar de mooiste haagplanten. Of u nu op zoek bent naar een traditionele ligusterhaag of naar een meer exotische haag van Japanse bottelroos, wij hebben het voor u in de aanbieding.

Bij ons vind u hoe dan ook een breed assortiment van bladverliezende struiken en groenblijvende struiken, waar vast en zeker wel iets passends bij zit. Ook wanneer u tips zoekt over struiken planten zit u hier precies goed!