Struiken kopen

Struiken bepalen het gezicht van de tuin. Het is daarom altijd belangrijk om de struiken te kopen die passen bij het uiterlijk dat u aan uw tuin wilt geven. Elke struik heeft zijn eigen uitstraling. Struiken met kleine bladeren of naalden, zoals de buxus of de levensboom, kunnen gemakkelijk in een strakke vorm gesnoeid worden en zien er verzorgd en formeel uit. Grootbladige struiken, zoals de laurier of de Japanse broodboom, geven al snel een informele en speelsere indruk. De goede struiken kiezen voor de tuin die u wilt hebben is dus erg belangrijk. 

Zo bestaat er bijvoorbeeld al een keuze uit struiken voor hagen of struiken voor in de schaduw. Bovendien wordt er ook onderscheid gemaakt tussen wintergroene struiken (groenblijvende struiken) en bladverliezende struiken. De opties  zijn erg divers!

Struiken bij Haagplanten.net

Struiken bij Haagplanten.net

Haagplanten.net is een website die haagplanten verkoopt. De meeste haagplanten zijn ook struiken, maar dan netjes op een rij neergezet. Bij Haagplanten.net verkopen wij verschillende soorten struiken, die bruikbaar zijn als haag. Welke struiken zijn dan bruikbaar als haag? Daar hebben wij een nogal brede opvatting van. Natuurlijk verkopen wij de standaard haagplanten. Coniferen zoals de Californische cipres of de taxus doen het altijd goed, net als de welbekende beukenhaag en haagbeuk. Ook de laurier is altijd een populaire keuze bij tuiniers.

Maar we hebben ook struiken die wat minder vaak als haagplant gebruikt worden in ons assortiment, bijvoorbeeld onze hortensia. Veel mensen kennen hortensia wel als een prachtige sierplant, maar als haagplant komen we hem bijna nooit tegen. Jammer, want de hortensia is juist door zijn sierwaarde een heel mooie haagplant. Ditzelfde valt te zeggen over de sering, boerenjasmijn of de hondsroos.

Wilt u meer lezen over struiken planten? Ook deze informatie vind u op onze site!

Struiken als buxusvervangers

Bepaalde struiken kunt u uitstekend aanplanten ter vervanging van de buxus. Is uw buxus ten prooi gevallen aan de buxusrups of vervelende ziekten zoals buxusschimmel? Of wilt u deze problemen voorkomen? Dan kunt u kiezen voor diverse buxus vervangers. Een struik die bijzonder geschikt is om de buxus mee te vervangen is de Japanse hulst. Deze struik lijkt veel op de buxus. Van de goede vertakking tot het kleine, ronde blad: de Japanse hulst doet niet onder voor de buxus. Deze struik leent zich uitstekend om in mooie snoeivormen te knippen. Ook zijn Japanse hulststruiken geschikt voor het aanleggen van een nette, strakke haag met een mondain voorkomen.

Zoekt u een struik die lijkt op de buxus maar niet gevoelig is voor plaagdieren en buxusziekten? Dan kunt u kiezen uit diverse soorten Japanse hulst, bijvoorbeeld de Ilex crenata 'Dark Green' of 'Convexa'. Ook de Chinese kamperfoelie en kardinaalsmuts worden regelmatig gebruikt als buxusvervangers. Al deze struiken hebben een elegant voorkomen dat niet onder doet voor dat van de buxus.

Online struiken kopen

Online struiken kopen

De tijd waarin struiken kopen een heel gedoe was, is ondertussen voorbij. Waar men vroeger naar een tuincentrum of plantenkwekerij moest, kan het kopen van struiken nu heel gemakkelijk online gedaan worden. Op Haagplanten.net kunt u wintergroene struiken en bladverliezende struiken vinden die allemaal een heel eigen uitstraling hebben. Onze catalogus is overzichtelijk ingedeeld en bij de planten staat ook nog een hoop informatie. Zo weet u precies waar u aan begint als u kiest voor een bepaalde soort.

Bij ons kunt u zelf kiezen in welke week de planten bij u bezorgd worden. Zo kunt u rekening houden met uw eigen agenda en weet u zeker dat u tijd heeft om de struiken te planten als ze geleverd worden. Wij leveren uw struiken af voor uw deur. De enige moeite die u nog moet doen is ze naar de goede plek in de tuin brengen, een gat in de grond graven en de struik er netjes recht in zetten. Daarna is het alleen nog maar genieten, want een mooie haag, daar heeft u jaren plezier van.

Blader vooral eens door onze catalogus heen en lees wat over onze verschillende planten. Mocht u er niet uit komen, of ondanks alle informatie toch nog vragen hebben, dan helpen wij u graag. Neem contact op met onze klantenservice en wij zullen uw vragen beantwoorden.