Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Struiken

Struiken zijn een onmisbaar onderdeel van uw tuin. Struiken vormen samen met bomen het “geraamte” van de tuin. Struiken kunnen voor opvulling van lege plekken zorgen, maar ook kunt u struiken rondom uw erf planten om ongewenste inkijk te voorkomen. Er zijn struiken die laag bij de grond blijven, maar ook struiken die een aantal meter hoog kunnen worden. Er zijn groenblijvende struiken en bladverliezende struiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op Haagplanten.net verkopen wij een aantal populaire soorten struiken die vaak in de tuin worden geplant, en niet zonder reden. Wij verkopen de volgende soorten: vlinderstruiken, spierstruiken en buxusstruiken. Alle drie soorten die heel verschillend van elkaar zijn en voor verschillende type tuinen geschikt zijn. Kom hieronder alles te weten over onze Struiken voordat u zelf een keuze gaat maken. Ons doel is om heel Nederland groen te krijgen met onze haagplanten en wij denken dat onze struiken een goed begin zijn! In deze soms roerige tijden moeten we denken aan de dingen die we absoluut niet kwijt mogen raken en één van die dingen is het milieu. Hoe groener onze leefomgeving, hoe gezonder de wereld. Ook de kleinste actie kan al zorgen voor verandering!

 

Bloeiende struiken

Bloeiende struiken

Bloeiende struiken zijn altijd erg hun trek geweest dankzij hun (fel) gekleurde bloemen, die vaak ook nog eens lekker ruiken. Maar kent u de Buddleja al? Waarschijnlijk wel, want dit is wat wij in de volksmond ‘vlinderstruik’ noemen. De hoge struiken met kegelvormige trossen die een zoete, sterke geur verspreiden en waar altijd een paar vlinders op zitten, die deze geur nu eenmaal niet kunnen weerstaan. Dit geldt eigenlijk ook voor mensen, wanneer u bedenkt hoeveel Nederlanders een vlinderstruik in de tuin hebben staan. Heel vaak is dit de paarse variant, de ‘Black Knight’. Er bestaan echter meer soorten vlinderstruiken dan u denkt en onderling bestaat er veel variatie in blad- en bloesemvorm. Er bestaan zo veel verschillende bloemkleuren dat het zonde is dat alleen dezelfde varianten geplant worden. Wat alle vlinderstruiken wel met elkaar gemeen hebben is dat ze niet houden van een te vochtige grond en dat ze in het voorjaar flink gesnoeid moeten worden. Doet u dit niet, dan zullen de trossen minder vol zijn en ontstaan er gaten.

Lees hierbij ook meer over struiken voor hagen.

Vlinderstruiken doen de meeste mensen denken aan de zomer door hun heerlijke zoete geur, hun felle kleuren en het feit dat zij veel vlinders en insecten aantrekken. Vlinderstruiken zijn dan ook vooral geschikt als informele haag. De vlinderstruik strak proberen te snoeien zal geen mooi resultaat opleveren, het gaat eigenlijk ook tegen zijn natuur in. Hetzelfde geldt voor de Spirea (spierstruik). Deze struik heeft prachtige kleine bloempjes en is zeer eenvoudig te onderhouden. De eerste twee jaar moet u hem wel iedere twee weken water geven. Ook de spierstruik is geschikt voor een informele haag, maar is iets minder bont dan de vlinderstruik. Hoe dan ook vrolijkt deze haag iedere tuin onmiddellijk op met zijn charmante bloemen in paars, roze en wit.

Groenblijvende struiken

Groenblijvende struiken

Het nadeel is veel dat bloeiende struiken in de winter hun blad verliezen en u een aantal maanden tegen kale takken aan moet kijken. Gelukkig zijn er daarom ook groenblijvende struiken of wintergroene struiken. De groenblijvende struik die wij op onze site verkopen is de buxus. De buxus is een haagplant die heel vaak wordt toegepast als struik. Dat komt omdat de buxus langzaam groeit en daarom vrij laag blijft. Verder heeft de buxus kleine, elegante en donkergroene blaadjes en is daardoor zeer geschikt om te snoeien. Al eeuwen wordt de buxus in allerlei vreemde geometrische vormen gesnoeid, maar wanneer u het meer eenvoudig wil houden kunt u kiezen voor een kubus-, kegel-, bol- of rechthoekige vorm, de meest voorkomende vormen. Maar de mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos en met de buxus kunt u naar hartenlust oefenen op het verfijnen van uw snoeicapaciteiten. Buxussen ziet u werkelijk overal en daarom is het juist zaak om unieke tuinontwerpen te creëren. Gelukkig is er veel informatie te vinden over de buxus, omdat het nu eenmaal zo’n populaire plant is. Op onze site kunt u basiskennis opdoen, maar het is altijd verstandig om nog even een klein onderzoek te doen naar meer specifieke informatie. Zeker als u door de aanwezigheid van de buxusmot en de buxusziekte liever voor buxusalternatieven kiest.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kiezen al gauw voor buxusstruiken. Dat komt omdat de buxus een elegante en zakelijke uitstraling heeft. Tenminste, die uitstraling bereikt hij wanneer u hem één tot twee keer per jaar snoeit. Hij groeit dan wel langzaam, desondanks bent u degene die ervoor moet zorgen dat hij zijn strakke vorm behoudt. Toch hopen wij dat u ook de bloeiende struiken meeneemt in uw overweging. Deze struiken passen ook in een traditionele tuin en zullen zorgen voor een vrolijke, zomerse sfeer, die een heerlijke geur verspreiden die voor een zonnige stemming zal zorgen, ook al komt de zon zelf nog niet tevoorschijn.

Struiken buxusvervanger Japanse hulst

Struiken die als buxusvervanger dienen

Bij Haagplanten.net vindt u ook diverse struiken die als buxusvervanger dienen. Deze struiken zijn erg geschikt om een prachtige, strakke haag mee te creëren. Buxus vervangers hebben hetzelfde chique karakter als de buxus, maar hebben niet te lijden onder de buxusmot en de diverse buxusschimmels. Japanse hulst is een van de buxusvervangers die op het moment erg populair is. Met name de Ilex crenata 'Dark Green' en 'Green Hedge' vertonen opvallend veel gelijkenissen met de buxus. Ook zijn deze struiken zeer geschikt om solitair aan te planten. Vervolgens kunt u ze in de mooiste snoeivormen knippen.

Naast de diverse soorten Japanse hulst zijn ook Japanse kardinaalsmuts en Lonicera nitida veelgebruikte buxusvervangers. Deze wintergroene struiken geven uw tuin een verzorgde uitstraling, of u ze nu solitair plant of er een haag van vormt. Ook laten buxusvervangers zich heel goed snoeien en stellen ze weinig eisen aan de grond waarin zij worden geplant. Wilt u mooie struiken kopen die niet vatbaar zijn voor buxusziekten? Kijk dan eens bij onze robuuste buxusvervangers.

Struiken kopen

Struiken kopen

Tegenwoordig is het eenvoudig om allerlei spullen te kopen via internet, ook haagplanten. Daar weten wij inmiddels alles van. Wij durven gerust te zeggen dat wij ware experts zijn op het gebied van haagplanten én online winkelen. Ook de mooiste struiken kunt u bij ons vinden. Wij hebben ervoor gezorgd dat de struiken die wij verkopen goed passen in ons klimaat en niet al te moeilijk te onderhouden zijn, maar ook prettig zijn om naar te kijken. Wanneer u met mooi weer buiten zit, moet u kunnen genieten van uw tuin. Verder is het ons persoonlijke doel om onze liefde voor haagplanten te verspreiden en het land nog groener te maken. Een groenere wereld is goed voor mens en dier. Daarom zorgen wij ervoor dat alleen de sterkste en mooiste planten onze kwekerij verlaten. Voor minder dan de allerbeste kwaliteit gaan wij niet. Dat betekent echter niet dat u bij ons de hoofdprijs betaalt. Integendeel! Wij bieden goede prijzen, kwaliteit en een uitstekende service. Ook hebben wij ervoor gezorgd dat onze webshop overzichtelijk is, zodat u snel kunt vinden waar u naar op zoek bent. Wij hopen natuurlijk dat u nieuwsgierig wordt naar de andere haagplanten die wij aanbieden en nieuwe hagen ontdekt. Dan is ons doel al bereikt!

Kortom voor concrete informatie over struiken kopen, struiken planten en andere interessante informatie over struiken zit u bij ons precies goed!