Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Sierheesters

Bij een sierlijke tuin horen sierheesters. Zoals de term al zegt, zijn dat struiken die iets sierlijks hebben. Veel mensen zullen daarbij meteen aan mooie bloemen of misschien zelfs opvallend gekleurde vruchten denken, maar ook de bladeren of zelfs de takken kunnen een heester heel sierlijk maken. De gekleurde takken van verschillende soorten kornoelje bijvoorbeeld.

Gelukkig laten veel sierheesters zich ook heel goed als haagplanten gebruiken, waardoor u een afscheiding in de tuin kunt planten die niet alleen voor privacy zorgt, maar ook een behoorlijke sierwaarde heeft. Maar u kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een mooie sierheester als losstaande struik in de tuin te planten. In onze online winkel vindt u in ieder geval een gevarieerd aanbod aan sierheesters met de meest uiteenlopende sierlijke eigenschappen.

Bloeiende sierheesters

Bloeiende sierheesters

Zoals gezegd associëren veel mensen de term sierheester of sierstruik met bloemen. Veel bloeiende sierheesters zien er een deel van het jaar ietwat kaal uit, maar compenseren dat door er een ander deel van het jaar heel kleurrijk uit te zien. Een bekend voorbeeld is de vlinderstruik of buddleja. Dat komt niet alleen doordat deze soort te verkrijgen is met verschillende kleuren bloemen, die aan lange trossen groeien, maar ook doordat hij zo lang bloeit. In juli begint hij namelijk met bloeien en daar houdt hij in sommige gevallen half oktober pas mee op. Ook het Chinees klokje, de weigela, de hortensia, de Japanse bottelroos en de heesterganzerik bloeien met prachtige bloemen. Bloeiende heesters bieden weliswaar niet het hele jaar bescherming tegen inkijk, maar sierlijk zijn ze zeker.

Buxusvervangers als sierheesters

Buxusvervangers als sierheesters

Ook in de categorie wintergroene sierheesters vallen de buxusvervangers. Dit zijn sierheesters die aangeplant worden als alternatief voor de buxus, die de laatste tijd niet zelden te maken krijgt met buxusziekten en de buxusrups. Deze sierheesters zijn net als de buxus wintergroen en hebben een klein blad dat aan het buxusblad doet denken. Daarnaast zijn ze prima in een mooie, strakke haagvorm te snoeien. Ook zijn buxus vervangers doorgaans geschikt voor vormsnoei.

Er zijn verschillende sierheesters die als buxusvervanger kunnen dienen. Zo is er de Japanse hulst 'Dark Green', die op het eerste gezicht sprekend op de buxus lijkt. Daarnaast vindt u bij ons ook de Japanse hulst 'Convexa', 'Green Hedge' en vele andere soorten die geschikt zijn als alternatief voor de buxus. Alle soorten Japanse hulst zijn geschikt voor het creëren van een nette haagvorm. Ook kunnen deze sierheesters prima in de mooiste snoeivormen worden geknipt. Naast Japanse hulst kunt u bij ons ook struikkamperfoelie kopen: een andere wintergroene heester die de nodige uiterlijke gelijkenissen met de buxus vertoont.

Wintergroene sierheesters

Wintergroene sierheesters

Dat betekent overigens niet dat wintergroene heesters saai zijn. Sterker nog, plantensoorten zoals de vuurdoorn en de rhododendron combineren zelfs de beste eigenschappen van bloeiende haagplanten en wintergroene heesters. Hun bladeren blijven het hele jaar groen en tijdens de bloei vallen deze struiken op door hun bonte kleuren. Als het blad van een struik voor de sierwaarde zorgt, wilt u natuurlijk ook dat het zo lang mogelijk aan de plant blijft zitten. Dat is bijvoorbeeld bij de laurierkers of de Japanse broodboom het geval. Hun dikke bladeren zorgen het hele jaar voor wat extra glans in de tuin. Dat geldt eigenlijk ook voor het glanzende, stekelige blad van de hulst. Gaat u liever voor het wat bescheidener uiterlijk van kleinere bladeren? Dan kunt u met de Japanse hulst, de Japanse kardinaalsmuts of de buxus een hele elegante lage haag maken.

Sierheesters online kopen

Sierheesters online kopen

Omdat wij blij worden van een tuin met een stijlvolle haag of een prachtige sierheester, zorgen wij ervoor dat u bij ons de mooiste sierheesters bestellen kunt. En omdat deze struiken gewoon bij u thuis bezorgd worden, hoeft u zich niet meer druk te maken of u de planten wel onbeschadigd van het tuincentrum naar uw huis kunt krijgen. Daar zorgen wij voor.