Haagpakket

 1. Hoge bloeiende haag 2 (30-60 cm)
  € 50,00
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Haagpakket blote wortels
  Leverbaar vanaf plantseizoen
  oktober 2020
  Bestellen is mogelijk
 2. Haagpakket in pot

 3. Hoge bloeiende haag 2 (30-60 cm)

  Slechts: € 80,60

  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Haagpakket in pot

  Directe levering

Meer over deze hoge bloeiende haag

Wie houdt van kleur, bloemen en gezelligheid, is hier op de goede pagina. Onze hoge bloeiende haag is een prachtige manier om uw tuin te omlijsten, of borders en terrassen af te scheiden. De planten in deze gemengde haag hebben verschillende bloeitijden, waardoor er altijd iets moois te zien is.

Een gemengde haag verzorgen

Deze hoge bloeiende haag bestaat uit vier soorten bloeiende haagplanten: de vlinderstruik 'White Profusion', de boerenjasmijn, de gewone sering en de gele kornoelje. Hoewel deze haagplanten in verzorging vrij veel op elkaar lijken, is het toch goed om even te kijken naar hun individuele behoeften. Allemaal staan ze graag op normale tot vochtige tuingrond, maar waar de gele kornoelje en gewone sering in principe in de schaduw kunnen groeien, hebben de vlinderstruik en boerenjasmijn toch wel een voorkeur voor een zonniger plekje. Hiermee kunt u rekening houden bij het planten, of gewoon de hele haag in de zon zetten.

Ook het groeitempo van de planten is niet precies hetzelfde. De langzaamste groeier in dit pakket is de vlinderstruik 'White Profusion' met zo’n 20-30 cm per jaar. De snelste groeier is de gewone sering, die 30-50 cm per jaar groeit. Het kan hierdoor zijn dat u sommige planten wat vaker of drastischer moet snoeien dan andere. Gelukkig kunnen deze planten wel allemaal goed tegen snoei, wat alles een stuk makkelijker maakt. Wist u trouwens dat haagplanten vaak langer en uitbundiger bloeien als u de uitgebloeide bloemen uit de haag knipt?

Hoge bloeiende haag in de tuin

Een hoge haag wordt meestal gebruikt als tuinafscheiding, omdat hij veel privacy biedt. De planten in dit haagpakket zijn echter wel bladverliezend. Dit betekent dat ze in de zomer een mooie, volle haag vormen, maar in de winter minder beschutting bieden. Wie echt op zoek is naar een privacyhaag kan dus beter kiezen voor een dichte, wintergroene haag zoals coniferen (taxus, thuja, etc.) of bijvoorbeeld een laurierhaag. Deze hoge bloeiende haag is wel heel geschikt om bijvoorbeeld een prieel of terras mee af te schermen van de rest van de tuin.

Een extra reden om de hoge bloeiende haag vooral te gebruiken binnen de tuin, is omdat dit pakket een vrij informele haag vormt. De sering, kornoelje, vlinderstruik en boerenjasmijn zijn geen planten met een bijzonder dichte groeivorm en komen beter tot hun recht als ze een klein beetje verwilderd zijn. Daarbij loopt u, wanneer u de haag strak wilt snoeien, het risico de bloemknoppen eruit te knippen, wat natuurlijk zonde is. Let daarom bij het snoeien goed op en snoei bij voorkeur alleen de uitgebloeide takken weg. Op deze manier houdt u de haag in vorm, zonder de schoonheid ervan te verliezen.

De hoge bloeiende haag is overigens wel heel geschikt als erfafscheiding. Heeft u bijvoorbeeld een boerderij of vrijstaand huis met een grote voortuin, of weidse achtertuin, dan is het vaak minder belangrijk om een hele dichte haag te hebben. Een informele, bloeiende haag ziet er dan juist gezellig en uitnodigend uit. Heeft u een kleine voortuin, maar lijkt een bloeiende haag u toch mooi? Dan is een lage bloeiende haag natuurlijk ook nog een optie. Deze bestaat bijvoorbeeld uit planten als bruidsbloem, heesterganzerik, spierstruik en sneeuwbes. Onze hoge bloeiende haagplanten zijn trouwens ook prima laag te houden, als ze goed gesnoeid worden.

Gemengde bloeiende haag aanplanten

Het planten van een gemengde haag gaat niet veel anders dan het planten van een normale haag. U kunt kiezen tussen potgekweekte planten en planten met blote wortels. Haagplanten met blote wortels zijn een stuk goedkoper dan potgekweekte planten, maar lopen tijdens vervoer en het planten zelf wel meer risico op beschadigingen. Potgekweekte planten zullen bijna nooit uitvallen en kunnen bovendien geplant worden wanneer het u uitkomt. Ze kunnen na de levering nog best een paar weken in de pot blijven staan. Haagplanten met blote wortels moeten direct na de levering de grond in voor het beste resultaat.

Eén haagpakket is genoeg voor een haag van zo’n 4 of 5 meter. Dit is afhankelijk van de afstand die u bewaart tussen de planten, kortom, of u een open of meer volle haag wilt. Ook ligt het eraan hoe groot de planten bij levering zijn. Onze planten zijn tussen de 30 en 60 cm, waarbij een plant van 60 cm bij het planten uiteraard wat meer ruimte nodig heeft dan een van 30 cm. Voor een rechte haag is het handig een touwtje te spannen en daarlangs een geul te graven om de haagplanten in te planten.

Hoge bloeiende haag online kopen

Een haag hebben is natuurlijk heel leuk, maar er komt een hoop gedoe bij kijken. Naar het tuincentrum rijden en al die planten vervoeren is daar het eerste deel van. Gelukkig kunt u dat deel overslaan, door uw haagplanten online te bestellen! Bij Haagplanten.net kunt u haagplanten van goede kwaliteit via het internet kopen en komen wij ze voor de deur afleveren. Het enige dat u nog hoeft te doen is ze naar de goede plek in de tuin brengen en planten. Daarna is het uiteraard zaak de planten in leven te houden, maar gelukkig zijn de meeste haagplanten niet zo veeleisend.

Bij Haagplanten.net vindt u een ruim assortiment aan haagplanten. Is deze hoge bloeiende haag toch niet helemaal uw smaak? We verkopen een heleboel populaire en bijzondere haagplanten, zoals de buxus, taxus, haagbeuk, beukenhaag en ook bijvoorbeeld amberboom of hortensia.