Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kornoelje

Cornus (Kornoelje) is een geslacht dat bestaat uit 30 tot 50 soorten wintergroene en bladverliezende haagplanten. Haagplanten.net biedt u de soorten aan die uitstekend geschikt zijn voor het gebruik als informele haag. Door de opvallende kleur van de twijgen of de prachtige bloesem in de lente is het Kornoelje ook zonder blad een lust voor het oog. Door de brede groei van kornoelje is deze haagplant minder geschikt voor het gebruik in kleine tuinen.

Kornoelje als haagplant

De kornoelje is een bladverliezende haagplant die met de afwisselende kleurschakeringen het hele jaar door uw tuin verrijkt. Sommige kornoeljesoorten zijn inheems in Nederland en België. De plant is dan ook goed opgewassen tegen ons klimaat en verdraagt zelfs de strengste winters. Aan de plant groeien besjes, die niet echt smakelijk zijn, maar zeker wel sierlijk.

In de natuur vind je bij ons vooral de rode kornoelje, maar in onze webwinkel kunt u witte en gele kornoelje kopen, soorten die wij beter geschikt vinden voor in de tuin. Wel zeggen we er altijd bij dat u de kornoelje de ruimte moet geven, in een kleine tuin zou hij echt gaan overheersen. De kornoelje groeit breed en weelderig. Een ruime, wat informele tuin is ideaal voor de kornoelje.

Kornoelje kopen bij Haagplanten.net

Kornoelje kopen bij Haagplanten.net

U kunt kornoelje kopen in de webwinkel van Haagplanten.net. Dat gaat makkelijk en snel. Wij zorgen voor de vlotte levering van de struik, zodat u zich meteen op uw tuin kunt concentreren. Maak plaats voor de kornoelje en plant de haag zodra wij die bij u bezorgen! Dat is het nieuwe winkelen: online bestellen en u dan meteen al kunnen verheugen op uw aankoop, zonder dat u er verder omkijken naar heeft.

De kornoelje is om meerdere redenen een prachtige haagplant. We noemden al de verschietende kleuren, de fijne bloesem en de sierlijke besjes. Zelf zijn we ook altijd weer onder de indruk van de winterhardheid van de kornoelje. Van de gele kornoelje is bekend dat deze haagplant temperaturen tot -35 zonder problemen kan overleven. Zo koud wordt het bij ons nooit, maar het is toch mooi om zo’n onverzettelijke plant in de tuin te hebben groeien.