Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Lage bloeiende haag

-

Met dit haagpakket bent u gegarandeerd van een schitterende bloeiende haag. Deze haagplanten zijn uitstekend geschikt als lage afscheiding, bijvoorbeeld in uw voortuin of naast een terras. Dit haagpakket is perfect geschikt voor het maken van 4 meter haag.

Dit pakket bestaat uit de volgende soorten:


De hoogte van de planten in dit pakket is tussen de 20 en 60 cm.

Haagplanten.net behoudt zich het recht voor om plantensoorten die niet voorradig zijn te verwisselen met andere, gelijkwaardige soorten.

Toon meer Toon minder
  • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
  • Informele haag Informele haag
  • Vruchtdragend Vruchtdragend
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
Latijnse naam
-
Eigenschappen
Bladverliezend, Geschikt als lage haag, Bloeiende plant, Informele haag, Vruchtdragend
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Haagpakket in pot
Haagpakket in pot
Vanaf € 80,50
Haagpakket blote wortel
Haagpakket blote wortel
Vanaf € 49,90
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Haagpakket in pot
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
Haagpakket in pot
Minimale besteleenheid
1
Bekijk details
Beschikbaar
Haagpakket blote wortel
Leverbaar vanaf
Week 40
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
Haagpakket blote wortels
Minimale besteleenheid
1
Bekijk details
Leverbaar vanaf
okt. 2021

Meer over onze lage bloeiende haag

Bij een haag denken mensen vaak direct aan een klassieke taxushaag, of beukenhaag die nieuwsgierige blikken buiten de tuin houdt, of juist aan een lage buxushaag die sierlijke, formele borderafscheidingen vormt. Een haag hoeft echter helemaal niet zo formeel te zijn. Dat bewijst onze lage bloeiende haag wel.

Lage bloeiende planten als haag

Onze lage bloeiende haag bestaat uit vier soorten planten: de bruidsbloem, de heesterganzerik 'Goldfinger', de Japanse spierstruik 'Goldflame' en de sneeuwbes 'Magic Berry'. Deze planten verschillen op allerlei manieren van elkaar, waardoor ze een prachtige, gevarieerde haag vormen, waarin de hele lente en zomer wel wat te zien is. Aangezien het allemaal bladverliezende planten zijn, beginnen ze in de lente weer blaadjes te krijgen. De eerste bloemetjes ontstaan in mei, aan de bruidsbloem en sneeuwbes. Bij beide haagplanten blijven die bloemen ongeveer een maand zichtbaar. De sneeuwbes vormt (zoals zijn naam al suggereert) na de bloei mooie, roze besjes.

Vanaf juli, als de bruidsbloem en sneeuwbes ‘Magic Berry’ uitgebloeid zijn, begint de Japanse spierstruik 'Goldflame' aan zijn bloeitijd. Deze heeft donkerroze bloemenschermen die prachtig afsteken tegen de geelgroene bladeren van de 'Goldflame'. De heesterganzerik 'Goldfinger' heeft misschien niet de meest uitbundige bloei van deze haagplantensoorten, maar wel de langste. Zijn gele bloemetjes zijn te zien van juni tot oktober en trekken veel vlinders en andere insecten aan. Met de heesterganzerik 'Goldfinger' in de tuin is het dus altijd een levendige boel. Bloeiende haagplanten zijn overigens heel goed om de bijen een handje te helpen!

Natuurlijk is een lage bloeiende haag niet voor iedere positie in de tuin geschikt. De planten in dit pakket worden tussen de 70 cm en 110 cm hoog, waardoor ze echt alleen maar geschikt zijn als lage haag. Niet de beste planten om uw schutting mee te vervangen dus, maar wel heel leuk als borderbeplanting of borderafscheiding. Ook als haagje om de voortuin kan een lage, bloeiende haag heel gezellig staan. Wilt u toch graag de lage bloeiende haag als tuinafscheiding gebruiken? Dan kunt u natuurlijk een flink verhoogde border als basis gebruiken, waardoor de planten toch het zicht afschermen.

Gemengde haag verzorgen

Het verzorgen van een gemengde haag kost net iets meer moeite dan een haag die volledig van één soort haagplant gemaakt is. Hoewel wij de planten zo hebben uitgekozen dat ze goed bij elkaar passen (ook wat verzorging betreft), zijn er toch kleine verschillen. Zo groeit de Japanse spierstruik bijvoorbeeld 15-30 cm per jaar, waar de andere planten maar 10-15 cm groeien. Het kan dus zijn dat u de Japanse spierstruik wat vaker zult moeten snoeien. Gelukkig kunnen alle planten in dit haagpakket erg goed tegen snoei, dus het zal geen ingewikkelde taak zijn.

Alle vier de plantensoorten staan het liefst op een plekje in de halfschaduw of de zon. Over het algemeen geldt dit trouwens voor de meeste bloeiende haagplanten wel. Voor mooie bloemetjes is nu eenmaal een hoop zonlicht nodig. De heesterganzerik en Japanse spierstruik zijn iets minder kieskeurig in hun standplaats, aangezien zij ook op droge grond kunnen groeien, waar de bruidsbloem en sneeuwbes echt liever op normale of vochtige grond staan. Natuurlijk hoeft u hier niet zo specifiek op te letten, aangezien ook de heesterganzerik en Japanse spierstruik het prima doen op normale of vochtige grond.

Een sierhaagje planten

Het planten van een sierhaag kost vaak wat minder moeite dan een grote privacyhaag, simpelweg omdat de planten kleiner er dus lichter zijn. Ook is de lengte van de haag meestal wat kleiner. De planten in het lage bloeiende haagpakket zijn tussen de 30 en 60 cm hoog en zijn geschikt voor een haag van zo’n 4 meter lang. Heeft u daardoor te veel planten over na het planten van de haag? Geen probleem, deze lage bloeiende haagplanten staan ook heel charmant als solitaire planten of in clusters. Zo kunnen ze nog een border opvrolijken!

U kunt ons haagpakket kopen als potgekweekte haagplanten of als haagplanten met blote wortels. De versie met blote wortels is een stuk goedkoper, maar wel kwetsbaarder tijdens het vervoer. Potgekweekte haagplanten hebben het voordeel dat ze nauwelijks beschadigen en niet direct na de levering geplant moeten worden (dit is bij haagplanten met blote wortels wel het geval). Graaf een geul waar u de haag wilt hebben. Voor een rechte haag kunt u een touwtje spannen als leidraad. Geef na het planten ruim water, zodat de wortels genoeg voeding hebben om te wennen aan hun nieuwe plekje.

Lage bloeiende haag online kopen

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om uw haagplanten online te kopen. Dat kan namelijk gewoon via onze webshop. Wij halen de haagplanten direct bij de kweker en letten daarbij goed op de kwaliteit. Zo heeft u niet alleen het kwaliteitsvoordeel, maar ook een financieel voordeel. Wij hoeven zelf de planten niet op te slaan en dat verschil rekenen we graag door in de prijs. Zo zijn niet alleen onze lage bloeiende planten goedkoper, maar ook onze populaire haagplanten, zoals de taxus, buxus, laurier, beukenhaag en haagbeuk. Daarnaast is online bestellen lekker gemakkelijk.

In deze drukke samenleving heeft lang niet iedereen tijd om naar het tuincentrum te gaan. Veel handiger is het om uw haagplanten gewoon voor de deur te laten bezorgen. Uiteraard moet er dan alsnog een dagje tuinieren ingepland worden om uw nieuwe haagje in de tuin te zetten, maar met wat vrienden bij om te helpen kan dat juist een leuke, sociale bezigheid zijn!

Toon meer Toon minder