Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Spierstruik

Spiraea (Spierstruik) is een grote groep planten waartoe zowel half groenblijvende als bladverliezende haagplanten behoren. Er zijn vele varieteiten, allemaal met witte, roze, paarse of rode bloemen. De bloeiperiode verschilt per soort. Enkele soorten hebben schitterende bloemstengels, bijvoorbeeld de Spiraea x cinera ‘Grefsheim’. Anderen hebben mooi, geelgekleurd blad, zoals de Spiraea japonica ‘Goldflame’.

De Spiraea soorten die Haagplanten.net aanbiedt zijn allemaal geschikt voor het maken van een informele, rijk bloeiende haag. Ook aanplanten in grote groepen in uw border geeft een schitterend effect.

Spierstruik

De spierstruik, afgeleid van het Latijnse woord spirea, is een struik die uitermate geschikt is om als haagplant te gebruiken. U zult er een kleine, informele haag aan overhouden, die uw tuin meteen opvrolijkt. Spierstruiken zijn er in vele soorten. Deze kennen allemaal andere eigenschappen. Bij Haagplanten.net bieden wij u vier verschillende soorten spierstruiken aan.

Haagplanten.net biedt u vier verschillende soorten spierstruiken aan, namelijk de spierstruik Grefsheim, de japanse spierstruik ‘Genpei’, de japanse spierstruik ‘Goldflame’ en de japanse spierstruik ‘Anthony Waterer’. U vindt bij ons dus altijd een spierstruik die bij uw tuin en uw persoonlijke smaak past! U kunt de spierstruik ook heel goed combineren met andere haagplanten, zoals in onze gemengde hagen.

Spierstruik onderhouden

Spierstruik onderhouden

De spierstruik is in het algemeen makkelijk te onderhouden. Houd er wel rekening mee dat iedere soort weer andere voorkeuren heeft. De meeste spierstruiken bloeien bijvoorbeeld beter als ze in de winter worden geplant. De bloeiperiode varieert voor iedere soort spierstruik van maart tot september. De uiteindelijke hoogte van deze haagplanten verschilt ook per soort. Snoei de spierstruiken die in de zomer bloeien in het begin van de winter na de vorstperiode, en de spierstruiken die in de lente bloeien vlak nadat ze zijn uitgebloeid zijn.

Plant uw spierstruik in een niet al te droge aarde. Doe dit liever in een vruchtbare, vochtige grond. U kunt er eventueel ook nog een beetje (-kunst)mest aan toevoegen. De spierstruik komt het meeste tot zijn recht als hij op een zonnige plaats wordt geplant, of in halfschaduw. De spierstruik heeft niet veel onderhoud nodig. Denk er wel aan om hem de eerste twee jaar goed water te geven, minstens een keer in de twee weken.

Spierstruik online kopen

Spierstruik online kopen

Een spierstruik online kopen doet u heel eenvoudig in de webwinkel van Haagplanten.net. Selecteer de plant van uw keuze. De webshop beschikt over een handig menu dat precies uitrekent hoeveel planten u nodig heeft om de door u gewenste tuinoppervlakte te bedekken. U weet dus bij ons precies het aantal spierstruiken dat u nodig heeft.

In onze webshop kunt u in alle veiligheid uw bestelling afrekenen. Wij zorgen er daarna voor dat uw haagplanten snel bij u worden thuisbezorgd. Haagplanten.net levert uw spierstruiken altijd s’ ochtends, zodat u ze meteen kunt planten. U geniet dezelfde dag dus nog van uw haag. Heeft u vragen over onze service of onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!