Beukenhaag prijs

Beukenhaag prijs

Tussen de prijzen van haagplanten zoals de beukenhaag kunnen verrassend grote verschillen bestaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor haagplanten, maar ook voor planten die niet gebruikt worden als haagplant en daarom niet in onze shop verkocht worden. Haagplanten.net is een leverancier van uitsluitend haagplanten. Wij hanteren eerlijke, transparante prijzen voor alle soorten die in de webshop verkocht worden. Uiteraard heeft ook bij ons niet elke plant dezelfde prijs, dat kunnen we meteen toegeven. Wij leggen u graag in duidelijke taal uit hoe onze prachtige haagplanten hun prijskaartje krijgen.

Waar worden onze prijzen op gebaseerd?

Om maar met een van de belangrijkste redenen te beginnen: de ene plant is de andere niet. Als u zelf haagplanten of andere planten koopt en in uw tuin plant zult u al snel ontdekken dat plantensoorten heel verschillende karakters hebben. Professionele kwekers telen hun planten weliswaar met de modernste technieken, maar ook zij zijn gebonden aan de eigenschappen van de plant. Een langzame groeier zal bij de kweker niet veel sneller groeien dan in uw tuin. Dat beïnvloedt natuurlijk de prijs, want hoe meer tijd de kweker aan zijn werk kwijt is, hoe hoger de kosten. Er bestaan wel wat trucjes om langzame groeiers een flinke boost te geven, maar dat komt de kwaliteit van de planten zelden ten goede. Onze kwekers gaan voor kwaliteit en kiezen er daarom voor zoveel mogelijk van het natuurlijke karakter van de plant te respecteren. Dat zorgt uiteindelijk voor de beste resultaten in uw tuin.

Tijd speelt in feite bij alle producten een belangrijke rol als het om de prijs gaat. Er zijn echter ook een aantal factoren die juist bij planten (zoals in dit geval de beukenhaag) een rol spelen. Gepatenteerde, nieuwe soorten zijn over het algemeen duurder dan klassieke soorten waar geen patent meer op rust, zoals de beukenhaag. Ook de populariteit van een bepaalde soort is belangrijk: een plant die veel geteeld wordt, is over het algemeen goedkoper dan een zeldzamere soort plant. Op deze aspecten die de prijs beïnvloeden heeft de klant geen invloed, maar dat geldt niet voor alles. Klanten kunnen ervoor kiezen bij te betalen voor gemak en ‘luxe’, bijvoorbeeld door grotere planten te selecteren of zelfs een kant-en-klare beukenhaag. Hierdoor heeft u sneller de haag die u voor ogen had. Bovendien is het mogelijk te kiezen voor beukenplanten met blote wortel (de voordeligste optie), met kluit of in pot (de duurste optie).

De prijs van een beukenhaag vergeleken met andere planten

De prijs van een beukenhaag vergeleken met andere planten

De beukenhaag is een van de voordeligste manieren om een haag aan te leggen. Een beukenhaag misstaat eigenlijk in geen enkele tuin, dus het is een voor de hand liggende keus voor bijna iedereen die op zoek is naar een mooie haag die een groot deel van het jaar zichtdicht is. Een beukenhaag ligt ongeveer in dezelfde prijscategorie als de haagbeuk, meidoornhaag of liguster en is (veel) goedkoper dan veel wintergroene haagplanten en coniferen, zoals de levensboom (thuja) of laurierhaag.

Bent u overtuigd van de beukenhaag en wilt u beuken kopen voor uw nieuwe heg? Lees dan even over onze verschillende soorten beukenhaag. Bij ons kunt u bijvorbeeld de bijzondere rode beuk kopen (lees ook: rode beuk als haag), een prachtig alternatief voor de fagus sylvatica. Als u eenmaal in bezit bent van een pallet of doos vol mooie planten kunt u lezen over beukenhaag planten