Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Zuurbes

Berberis is een geslacht van ongeveer 450 tot 500 soorten bladverliezende en groenblijvende struiken van 0,5-4,00 meter hoog met doornige scheuten. Het geslacht komt van nature voor in Europa, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.
Als haagplant worden Berberissoorten zowel vanwege hun sierlijke bladeren als vanwege hun gele bloemen en rode of donkerblauwe bessen geplant. Ook voor inbraakbestrijding zijn ze erg nuttig: hun doorns zijn een effectief afweermiddel.

De bladverliezende Berberis soorten als Berberis thunbergii (Nederlandse naam: Zuurbes) vallen op door hun mooie herfstkleur. De bladeren van deze soorten kleuren roze of rood voordat ze afvallen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Zuurbes als haagplant

De zuurbes is een soort Berberis. In onze webshop vindt u twee categorieën berberis: wintergroene berberis en zuurbes, een struik die in de winter wel zijn blad verliest. Hoewel ze veel gemeen hebben, kunnen de Berberissoorten onderling dus sterk verschillen. Op deze manier proberen wij de haagplanten in onze webwinkel toch overzichtelijk te houden.

Zuurbes is inheems in Nederland. Zoals veel inheemse haagplanten is het een bladverliezende struik, wat niet iedereen ideaal vindt. Een groot voordeel van een inheemse plant is de aanpassing aan ons klimaat. De zuurbes gedijt goed in Nederland en heeft als haagplant dus niet heel veel zorg nodig. Dat is natuurlijk wel ideaal. Of de zuurbes uw favoriete berberis is, dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar deze haagplant heeft zeker genoeg kwaliteiten!

Zuurbes kopen bij Haagplanten.net

Zuurbes kopen bij Haagplanten.net

Zuurbes kopen in onze webwinkel, dat maken we u graag gemakkelijk. Daarom vinden we een overzichtelijke opbouw van onze website ook zo belangrijk. Haagplanten.net investeert in een prettige winkelervaring. U kunt de soorten zuurbes bekijken op de foto’s die wij van deze haag gemaakt hebben. Natuurlijk is elke haag weer anders, maar Haagplanten.net heeft oog voor kwaliteit, zodat u altijd het beste thuisgezonden krijgt.

Met de zuurbes heeft u een heel plezierige haag in de tuin, die ieder jaargetijde weer met andere charmes uitpakt. De mooie herfstkleuren zijn een belevenis op zich. Van de besjes kunt u lekkere jam maken, maar u kunt ze ook gebruiken in de keuken. De zuurbes is een echte verrijking, met veel kleur, geur en smaak. Bestel zuurbes daarom nu bij Haagplanten.net! Bent u benieuwd naar andere populaire soorten bladverliezende haagplanten? Denk dan aan de amberboom, krentenboom, haagbeuk, beukenhaag, liguster, sleedoorn, vlinderstruik, hortensia, kornoelje.